Довіреність на отримання візи: необхідні документи

  1. Перелік прав і обов'язків довірителя
  2. Зразок довіреності на отримання візи
  3. Для отримання корисної інформації
  4. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У 2019 віза росіянам необхідна для поїздок в більшість країн. Процедура її отримання не викликає складнощів, але для подачі паперів потрібен час. Якщо щільний графік не дозволяє викроїти вільну хвилинку, можна оформити довіреність на отримання візи і стати володарем документа через посередника. У 2019 віза росіянам необхідна для поїздок в більшість країн

Довіреність на оформлення візи за кордон - це нотаріально завірений документ. Він дає право довіреній особі представляти інтереси людини, який виписав папір, в консульстві і діяти від його імені.

У ролі представника може виступати фізична і юридична особа. При оформленні довіреності варто враховувати, що є моменти, коли необхідна особиста присутність довірителя в посольстві. До них відносяться процедура дактилоскопування і співбесіду.

Раніше термін дії довіреності не міг перевищувати 3 років. У 2019 це правило скасовано. Покладено чітко прописувати тимчасові рамки дії документа. Якщо в ньому не вказана кінцева дата, мається на увазі, що папір втрачає чинність через 12 місяців після видачі.

Нотаріальна довіреність на отримання візи містить вичерпний перелік повноважень довіреної особи. Представник має право:

  • збирати довідки та іншу документацію від імені заявника;
  • передавати документи в посольство;
  • оплачувати збори і мита;
  • отримувати закордонний паспорт зі штампом для передачі власнику.

У документі обов'язково повинна бути проставлена ​​дата видачі, інакше він вважається недійсним.

Тим, у кого немає часу поратися по інстанціях, буде корисно розібратися, чи можна отримати закордонний паспорт за дорученням .

Щоб оформити довіреність на подачу документів на візу, необхідно зібрати невеликий пакет документів. Нотаріуса знадобляться:

  • паспорт довірителя;
  • СНІЛС - страховий номер індивідуального особового рахунку;
  • точні дані паспорта людини, на якого виписується папір. Щоб виключити помилки, бажано взяти оригінал посвідчення особи або зробити ксерокопію;
  • якщо довіреність оформляється на родича, потрібно документальне підтвердження близьких відносин між сторонами.

Необхідно знати телефон довіреної особи і постійно бути на зв'язку, щоб тримати процес отримання дозволу на виїзд за кордон під контролем.

Перелік прав і обов'язків довірителя

Людина, який виписує довіреність на отримання візи, передає право клопотати про видачу дозволу на в'їзд в країну третій особі. У документі потрібно обов'язково вказати, що довіритель дозволяє представнику розписуватися від його імені та вчиняти інші дії, необхідні для проставлення візи. Заявник цією довіреністю погоджується з тим, що довірена особа буде представляти його в посольстві.

Довіреність для подачі документів на візу включає в себе важлива умова: представник не має права передавати свої повноваження іншим людям.

Вимоги до оформлення заяви можуть відрізнятися в залежності від законодавства різних країн. Деякі диппредставництва не висувають підвищені вимоги. Іноді папір навіть не обов'язково завіряти нотаріально.

Щоб уникнути неприємностей, варто зайти на офіційну сторінку посольства в інтернеті і вивчити нормативні акти або звернутися за роз'ясненням до представника консульського відділу. Щоб уникнути неприємностей, варто зайти на офіційну сторінку посольства в інтернеті і вивчити нормативні акти або звернутися за роз'ясненням до представника консульського відділу

Зразок довіреності на отримання візи

Довіреність на оформлення візи можна написати за прикладом, який легко знайти на сайті посольства країни в'їзду. Зразок зазвичай включає такі відомості:

  • дата складання документа;
  • місто, де заповнюється бланк;
  • ПІБ довірителя;
  • паспортні дані, місце реєстрації;
  • інформація про представника;
  • перелік дій, які має право здійснювати представник від імені довірителя.

Якщо документ виписується для представлення інтересів людини в одному і тому ж консульстві, в ньому можна на цьому наголосити. Наприклад, написати, що папір видана для оформлення візи в посольстві Іспанії в Москві.

У тексті бажано зазначити, що все написане прочитано нотаріусом вголос. Довіритель повинен розписуватися, тільки уважно перечитавши заяву. Потрібно простежити, щоб внизу були вказані реквізити нотаріуса, його підпис, дата реєстрації та номер документа, що проставляється в журналі реєстрацій, друк.

Для отримання корисної інформації

Ще кілька років тому на питання про те, чи можна отримати візу за дорученням, відповідь була негативною. Дипломатичні представництва іноземних держав недавно пішли на поступки громадянам РФ і дозволили направляти в посольство законного представника.

Нововведення в більшій мірі враховує інтереси жителів невеликих селищ, які змушені заради візового штампа здійснювати поїздки в міста, де розташовані посольства. Тепер вони можуть перекласти свої повноваження на довірену особу і залишитися вдома.

При заповненні бланка треба враховувати, що можна вказати будь-який термін дії довіреності. Якщо в послугах офіційного представника необхідність відпала, документ легко в будь-який момент відкликати, навіть якщо час дії паперу ще не минув.

висновок

Оформити довіреність на отримання дозволу для поїздки за кордон нескладно. Це право є у кожної людини, який в силу певних причин не може особисто відвідувати консульство і представляти там свої інтереси.

Як отримати шенгенську візу: Відео

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online