Орігамі для дітей

  1. Що таке орігамі
  2. схеми орігамі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Практично всім батькам, а з їх допомогою і дітям хоча б з чуток відомо про орігамі - способах створення дивовижних фігурок з паперу. Як це не здасться дивним, але з листа звичайного паперу можна зібрати безліч виробів. Майже так само як і фокуси, орігамі викликає у дітей живий інтерес, так в результаті творчості дитина створює не тільки відчутний результат, але і набуває навиків, якими може похвалитися перед іншими дітьми. Хто з нас не робив в дитинстві паперових літачків?

За інтересам для дітей серед схем орігамі, представлених на сайті, можна виділити, наприклад, рухомі орігамі, такі як орігамі журавлик або стрибає орігамі жаба , "Що говорять" орігамі - це мордочки звірів, які можна змусити "розмовляти", надівши їх на пальчики - це орігамі лисичка і орігамі ворона . Не менш цікавими можуть здатися дітям надувні орігамі - це паперові фігурки, які можна надути повітрям, як орігамі заєць або орігамі рибка , Або навіть наповнити водою, як орігамі водяна бомбочка .

Окремо можна виділити літаючі орігамі. Класичним прикладом літаючих орігамі є паперові літачки , Які знайомі нам з дитинства. Проте, на сторінці схем орігамі паперових літачків ви знайдете не тільки прості схеми паперових голубів , А й навіть орігамі паперовий винищувач . Крім цього до літаючим орігамі можна віднести орігамі зірочка ніндзя - сюрікени і навіть орігамі бумеранг , Який може не тільки літати, а й повертатися назад.

Що таке орігамі

Орігамі - це японське мистецтво створення фігурок з паперу. Японські ченці синтоїсти створювали паперові фігурки і ставили їх в храмах, приносячи таким чином символічні підношення божествам. Саме по собі слово орігамі походить від двох японських слів "орі" - складений і "ками" - папір. Пізніше орігамі стало своєрідним японським розвагою, а згодом стало популярно і в усьому світі.

Широкої світової популярності орігамі сприяло створення професійним японським майстром орігамі серії умовних позначень, які роблять схеми створення паперових фігурок доступними і зрозумілими людям не залежно від знання іноземних мов.

Орігамі для дітей це не просто розвага, орігамі для дітей це контакт батька та дитини. Хіба не приємно буде батькам відчути, як здивовано спостерігає ваша дитина за тим, як в ваших руках звичайний аркуш паперу перетворюється в хитромудру фігурку. Дитині обов'язково захочеться повторити і навчитися робити також. Для дітей орігамі це розвиток просторової уяви і творчих здібностей. Діти легко навчаються новим навичкам і навіть демонструють неабиякі творчі здібності. Зазвичай особливо цікаві для дітей орігамі об'ємні тварини, орігамі жаба, орігамі кішка, орігамі дракон або орігамі квіти. Починати знайомство з орігамі для дітей треба з простих схем орігамі. Грати в орігамі і збирати фігурки з паперу цікаво не тільки дітям від трьох до шести років, орігамі приваблива і для дітей семи десяти років, для дітей шкільного віку та навіть їх батьків. Для батьків орігамі це ще і відмінний спосіб психологічного розвантаження після трудового дня, що дозволяє не тільки переключиться від повсякденних проблем, але і весело, а головне разом провести час з дітьми.

схеми орігамі

Навіщо потрібні умовні позначення в схемах орігамі? Для того щоб схеми орігамі були універсальні і доступні людям незалежно від їх національних приладдя та володіння іноземними мовами були створені наведені нижче інтуїтивно зрозумілі умовні позначення, якими зазвичай користуються при роботі зі схемами орігамі.

Для того що б впевнено орієнтуватися в схемах орігамі потрібно зовсім небагато практики. Використовуючи ці позначення можна і навпаки замалювати придуману вами самостійно фігурку у вигляді схеми, яка буде зрозуміла і іншим.

На малюнках нижче наведені умовні позначення орігамі, які можуть зустрітися вам в схемах орігамі.

На малюнках зображені дві принципові схеми "зігнути долиною" і "зігнути горою". Різниця цих способів складання паперу виникає, коли утворилася лінія згину не доходить до краю фігурки. Тобто якщо ми складаємо аркуш паперу навпіл краю збігаються, і немає різниці. Але якщо ми складаємо аркуш паперу так, що одна з згинаються частин менше інший, то позначення на малюнку способу згину стає принциповим. Спосіб "зігнути долиною" позначає, що менша частина знаходиться ближче до вас. При способі складання "горою" менша частина знаходиться далі, тобто як би прихована від вас здебільшого. Схематично обидва способи зображені на першому малюнку.

інші ідеї як зробити вироби з дітьми з різних матеріалів , Наприклад, будиночок із сірників або квіти з кленового листя можна знайти в розділі цікаві вироби для дітей .

Хто з нас не робив в дитинстві паперових літачків?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online