Найефективніший засіб від бліх у кішок, які краплі і препарати проти бліх найбільш безпечні для кішок - поради по боротьбі з блохами

  1. Комплексний підхід - перш за все
  2. Найбільш ефективні препарати від бліх для котів
  3. Нюанси, які треба враховувати
  4. Засоби від бліх повинні бути для кішок!
  5. Про захист кошенят і кішок
  6. Наскільки ефективний люфенурон?
  7. Заразитися блохами можна не тільки на вулиці

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Цей анекдот входить в класичну добірку гумору на ветеринарних сайтах. А все тому, що до цих пір багато власників вельми неосвічені і погано собі уявляють біологію свого вихованця і вже тим більше не знайомі з його паразитами.

Звичайно, неприємно навіть думати, що у милого, симпатичного, абсолютно домашнього кота можуть бути якісь блохи. Але нажаль. У милих симпатичних, абсолютно домашніх котів, кішок і кошенят бувають блохи, і з'явитися вони можуть в будь-який час року. Їх поява дбайливому власнику не помітити важко. Тварина турбується і свербить, бо шкіра його свербить від укусів комах. Кішка постійно намагається викусивать з вовни паразитів зубами. Укуси бліх дуже болючі, викликають не тільки дерматит, а й алергію. Сверблячка, викликаний укусом, триває до 2-х тижнів.

У цьому тексті я, мабуть, пропущу ту частину, яка зазвичай присвячується самій блоху. По-перше, тому, що ці «стрибуни» мені вкрай неприємні, а по-друге, тому, що дуже хочеться перейти ближче до справи і поділиться своїми міркуваннями щодо того, як позбавити вихованця від цієї напасті. Отже, що можна зробити, виявивши-таки квартирантів у свого улюбленого кота?

Комплексний підхід - перш за все

Комплексний підхід - перш за все

Для початку запам'ятаємо, що блохи неймовірно живучі, і на сьогоднішній день не існує універсального ефективного засобу проти бліх у кішок - такого, яке здатне вбити цих паразитів на всіх стадіях розвитку. А також ще й те, що блохи, які живуть безпосередньо на кішці, складають не більше 5% від усієї блошиний популяції, тоді як інші 95% - яйця, личинки і лялечки - поширені по всьому будинку.

З огляду на це, починаємо боротися комплексно, тобто обробляємо не тільки саму кішку, а й квартиру, будинок або сад, де вона живе. Дуже важливо робити це засобами, безпечними для людини і тварин. Купуємо препарати тільки в спеціалізованих магазинах або ветеринарних аптеках.

Прошу вас, не економте, не купуйте засоби в кіосках або на ринках! Отруєння кішок неякісними або підробленими препаратами трапляється набагато частіше, ніж ви думаєте. Наступне питання, яке стоїть на порядку денному: що купити конкретно?

Найбільш ефективні препарати від бліх для котів

Найбільш ефективні препарати від бліх для котів

Якщо кішка терпляче переносить водні процедури - для початку потрібно купити інсектоакарицидної шампунь. Він не тільки знищить паразитів, але і заспокоїть сверблячу від укусів шкіру, змиє блошині екскременти, які легко помітити на холці, в паху і біля хвоста тварини.

Якщо улюбленець митися не дається, купуємо спрей або ефективні краплі від бліх для котів в форматі spot-on. Обробляємо, чекаємо загибелі комах, а потім ретельно вичісувати шерсть, щоб видалити з неї всю грязь.

Нюанси, які треба враховувати

Нюанси, які треба враховувати

Є в застосуванні цих коштів один неприємний момент. Паразити досить швидко відчувають дію препарату і починають залишати кішку з неймовірною швидкістю. Біжать як щури з тонучого корабля. І куди? Прямо на власника, який тримає кішку на руках! Щоб цього не сталося, під час процедури посадите кішку на стіл.

Обробку тваринного почніть зі спини, а потім переходите на живіт. Не варто кропити кожен сантиметр. Скільки разів вам потрібно буде натиснути на важіль, зазвичай зазначено в інструкції. Слідкуйте, щоб розпирскуватися речовина не потрапило кішці в очі, вуха і ніс. Якщо вирішите наносити краплі, то виберіть важкодоступну для кішки зону на холці, щоб тварина не могла вилизати це місце або дістати до нього лапою.

Засоби від бліх повинні бути для кішок!

Купуючи шампуні, спреї або краплі на холку уважно читайте етикетку. Більшість препаратів зовні схожі один на одного. Різні засоби в однаковій упаковці можуть містити різну кількість діючої речовини. Вам потрібні тільки ті кошти, де вказано прямо - «призначене для кішок»!

Не купуйте засоби для собак. Чи не застосовуйте засоби для обробки лежанок і килимів для самої кішки. Не варто застосовувати відразу два засоби, це небезпечно, навіть в тому випадку, якщо кожен з них безпечний сам по собі.

У зоомагазинах широко представлені ефективні препарати і засоби від бліх, серед них найбільш шановні російські та зарубіжні виробники - «Агроветзащіта» (Росія), «Апі-Сан» (Росія), Bayer (Німеччина), «Веда» (Росія), Virbac Sante Animale (Франція), «Інтервет» (Нідерланди), «Нарвак» (Росія), КРКА (Словенія), Merial (Франція), «Ніта-Фарм» (Росія), Pfizer (США), «Фармбіомедсервіс» (Росія).

Власникам кішок добре відомі такі марки, як Stronghold (Стронгхолд), Frontlain (Фронтлайн), Advantage (Адвантейдж), Bolfo (Больфо), «Барс», «Дана».

Про захист кошенят і кішок

Кілька слів скажу про кошенят. Вони дуже схильні до нападу блошиний армії, тому як дуже ніжні і є ласим шматочком для паразитів. Так що, за кошеням повинен бути особливий нагляд. Захист, захист і ще раз захист!

До речі про захист - більшість коштів spot-on захищають кішку в перебігу 4х тижнів. І не тільки від бліх. Вушні кліщі і глисти будуть також знешкоджені. Нашийники можуть діяти довше, і вони дуже ефективні для захисту від бліх, але я чомусь їх не люблю. Якщо вдуматися, то швидше за все тому, що кішки постійно хочуть усунути з посади, пускаючи в хід сильні задні лапи.

Результат - розчесані шия, пошкоджена шерсть, даремно витрачені гроші і відсутність захисту. Навіть якщо кішка цього і не зробить, то нашийник може сам сприяти звалювання шерсті і появи колтунів в області шиї. Вважаю також, що пудра - застарілий і малоефективний спосіб боротьби з паразитами. Сучасні препарати не випускаються в цій формі.

Наскільки ефективний люфенурон?

Наскільки ефективний люфенурон

Тепер про новомодних засобах, згадка яких можна зустріти на просторах Інтернету. Якщо ви любите покопатися в надрах Мережі з метою провести «аналіз ринку», то обов'язково натрапите на «сучасне і найефективніший засіб від бліх для котів на основі гормону луфенорона». По-перше, люфенурон (Lufenuron), а у других не гормон, а похідне бензоілмочевіни, інгібітор синтезу хітину у комах.

Препарати на основі цієї речовини (наприклад, ПРОГРАМ) даються тваринам всередину 1 раз на місяць. Для кішок випускаються у вигляді суспензії в ампулах. Препарат не діє на дорослих бліх, зате речовина надходить в відкладаються ними яйця. В результаті блокується істотний для розвитку комах процес - формування личинкових хітинових структур, що запобігає появі наступного покоління бліх.

Зверніть увагу, що дані препарати не можуть бути використані як екстрений засіб боротьби з наявними у кішки паразитами. Їх призначення - ефективна профілактика блошиного навали.

Заразитися блохами можна не тільки на вулиці

Перейдемо до навколишнього середовища Перейдемо до навколишнього середовища. Найчастіше домашні кішки чіпляють бліх, прогулюючись на садовій ділянці, або ж паразити потрапляють в наші квартири з під'їздів і підвалів. Не дивуйтеся, я знаю випадок, коли персидський кіт, безвилазно проживає в московській квартирі на 8 поверсі, обзавівся «квартирантами». Вирішити питання просто.

У продажу є засоби для обробки саду і великих житлових площ. Ви можете їх купити і провести обробку самостійно, але краще все-таки звернутися до санітарним службам і зажадати обробку свого під'їзду і підвалу будинку. Це буде зроблено якісно і безкоштовно. Для обробки приватних ділянок також слід викликати фахівців.

Килими, лежанки, дивани і крісла, а також підлоги слід обробити в обов'язковому порядку, якщо ви не хочете повторної зустрічі з блохами. Крім того, потрібно пам'ятати, що обробляти необхідно всіх тварин, які проживають разом. В кожному окремому випадку потрібно підбирати препарат індивідуально. Наприклад, ніжному кошеняті не підійде засіб, яке ви звикли використовувати для дорослого кота.

Надія Зубкова

Які консерви смачніше для кішок?

УВАГА, ДОСЛІДЖЕННЯ! Разом зі своєю кішкою Ви можете в ньому брати участь! Якщо ви живете в Москві або Підмосков'ї і готові регулярно спостерігати, як і скільки їсть ваша кішка, а також не забувати все це записувати - вам привезуть БЕЗКОШТОВНІ НАБОРИ ВОЛОГИХ КОРМІВ.

Проект на 3-4 місяці. Організатор - ТОВ «Петкорм».

Хочете брати участь? Телефонуйте!

+7 (985) 904-64-16

Отже, що можна зробити, виявивши-таки квартирантів у свого улюбленого кота?
Наступне питання, яке стоїть на порядку денному: що купити конкретно?
І куди?
Наскільки ефективний люфенурон?
Хочете брати участь?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online