Вірменія: дружина великого чиновника купує авто за 70 тисяч доларів при декларованому «нульовому» доході

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Дружина керівника Служби примусового виконання судових актів Вірменії (спис) Мігран Погосяна, за наявними даними, придбала в 2015 році автомобіль марки Range Rover за 70 тисяч доларів. Примітно в цьому зв'язку, що її офіційний дохід за минулий рік дорівнює нулю, а річна зарплата її чоловіка майже в три рази нижче вартості машини. Про це повідомляє журналістський портал Hetq , Партнер OCCRP в Вірменії.

Мігран Погосян Мігран Погосян. Фото: Wikicommons

Ці подробиці стали відомі журналістам Hetq завдяки опинилися в їх розпорядженні фінансових декларацій за 2015 рік. Згідно з документами, Карині Мхітарян не задекларував жодного доходу, при цьому її чоловік Мігран Погосян отримав дохід в розмірі 22,3 мільйона драмів (45 193 долари), з яких 12,5 мільйона драмів (25 335 доларів) - його зарплата.

Журналісти також з'ясували, що в 2014 році Погосян серед фінансових активів задекларував 250 тисяч доларів готівкою, а в 2015 році розмір цього активу знизився до 200 тисяч доларів.

Портал Hetq роз'яснює, що спис - це вірменський аналог служби судових приставів. Якщо суд наказав приватній особі, організації або комерційної компанії виплатити гроші іншому приватному або юридичній особі (включаючи уряд), і постанова це не виконується, тоді для вирішення питання залучаються судові виконавці.

Як стверджують в Hetq, крім офіційної роботи Погосян також регулярно виступає в ролі кредитора і не раз звертався в зв'язку з цим до суду. Так, згідно з судовими матеріалами, з якими ознайомилися журналісти, Погосян подавав позови про повернення мільйонів драмів від боржників, і суд вставав на його сторону.

В рамках одного з справ в березні 2014 року Погосян в суді в адміністративних справах Єревана вимагав заарештувати 5,1 мільйона доларів, які він позичив людині по імені Геворг Афандян. Погосян домагався того, щоб йому були компенсовані не завдані відсотки по цій позиці. Неясно, звідки у Погосяна, кар'єрного чиновника, могли взятися 5,1 мільйона доларів.

Мільйони, які Погосян отримав за підсумками цих позовів, не відображені в його офіційних деклараціях про доходи за останні два роки, як зазначає Hetq.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online