Масово горять пам'ятки архітектури в Києві

  1. Влада пропонує страхувати старовинні будівлі і заохочувати власників податковими канікулами
  2. Як будуть рятувати пам'ятки архітектури
  3. АВТОР:
  4. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

25 січня 2018, 10:21 Переглядів:

Влада пропонує страхувати старовинні будівлі і заохочувати власників податковими канікулами

25 січня 2018, 10:21 Переглядів:   Влада пропонує страхувати старовинні будівлі і заохочувати власників податковими канікулами   Будинок на Богдана Хмельницького

Будинок на Богдана Хмельницького. Фото: ГСЧС.

За три роки в столиці постраждали від пожеж як мінімум 15 старовинних будинків (див. Інфографіку). Більшість з них є пам'ятками архітектури, знаходяться в приватних руках і давно відселені. Кияни впевнені: власники цих будинків доводять їх до повного знищення, щоб потім вибудувати чергову висотку. Деякі навіть злобно жартують: пора б уже проводити екскурсії по згорілим пам'ятників архітектури.

Деякі навіть злобно жартують: пора б уже проводити екскурсії по згорілим пам'ятників архітектури

Клікніть по картинці для збільшення

Минулої суботи горів 100-річний відселений будинок на вул. Б. Хмельницького, 12, де два роки тому під час обвалу конструкцій загинули двоє людей. За три з половиною години вогонь знищив 800 кв. м. Жителі сусіднього будинку впевнені, що будівництво підпалили: незадовго до пожежі вони нібито чули гуркіт в покинутій будівлі. У поліції проводять розслідування, шукають винних. Їм може загрожувати від 3 до 15 років в'язниці.

У ГСЧС Києва озвучують кілька причин, за якими можуть горіти старовинні будівлі : "У відселеному будинку, де не проводиться жодних робіт, як правило, пожежа виникає через необережне поводження з вогнем. Наприклад, бездомні, які проникають у будинки, щоб погрітися, розводять багаття, кидають недопалки. Також це може бути і умисний підпал. Якщо будинок знаходиться в ремонті, то пожежа може виникнути з вини будівельників ".

Столичні активісти впевнені, що загоряються старовинні споруди виключно за сприяння їх же власників. "Підпалами і руйнуваннями власники намагаються домогтися зняття охоронного статусу з об'єкта. Після цього пам'ятник зноситься, і на його місці будується житловий будинок, наприклад, в 20 поверхів", - говорить активістка Олена Терещенко.

Як будуть рятувати пам'ятки архітектури

Влада обіцяє зробити все можливе, щоб врятувати пам'ятники. "Один з варіантів - обов'язкове страхування об'єктів з умовою, що в разі надзвичайної ситуації їх відновлять в первісному вигляді. Другий - посилення санкцій за руйнування пам'яток і стимулювання сумлінних власників - частковим або повним звільненням їх від плати за землю. Забрати всі пам'ятники в комунальну власність неможливо . В бюджеті не вистачить коштів, щоб їх утримувати ", - говорить депутат Київради Ольга Балицька. За її словами, найближчим часом в Київраді зберуть круглий стіл, щоб обговорити рішення проблеми.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Як врятувати старовинні будинки в Києві від вогню (інфографіка)". інші влада дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Ірина Гінжул

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online