Збій і нині там: Росреестр заявив про усунення проблем, але угоди реєструють із затримкою

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Про те, що неполадок більше немає, відомство заявило разом з «Ростелекомом». Йдеться про збій, який порушив роботу Єдиного держреєстру нерухомості Про те, що неполадок більше немає, відомство заявило разом з «Ростелекомом»

Фото: depositphotos.com

Збій в системі Росреестра триває, незважаючи на те, що відомство разом з «Ростелекомом» напередодні заявило про усунення проблем, які порушили роботу Єдиного держреєстру нерухомості в 50 регіонах Росії.

Після переведення всіх програмних засобів на резервні потужності Росреестр надає всі послуги в штатному режимі, повідомили в «Ростелекомі». Однак це зовсім не так, затримки з реєстрацією угод все ще є, говорить представник служби нерухомості «Апекс» у Воронежі Петро Опришко:

- На даний момент затримки ще існують. У нас є угода, яка пройшла в перших числах серпня, до сих пір люди не отримали гроші. Це була електронна реєстрація Ощадбанку, хоча кажуть, що їх реєструють в першу чергу, але насправді по ходу їх, напевно, в найостаннішу. На даний момент навіть минулого тижня, коли ми здавали документи, людям писали такі терміни: понад два місяці отримання. Тобто на даний момент, звичайно, реєстрація проходить, але дуже-дуже повільно.

- Збитки якісь у клієнтів, у вас?

- Так звісно. Виходить, у нас, в принципі, ми почекаємо, й добре, а люди, особливо з іпотечними угодами, отримують більшу частину коштів після реєстрації. Відповідно, угоду провели, квартиру продали, планують щось далі купувати, а не можуть. І ось, припустимо, хто два-три тижні або ось у нас люди вже місяць чекають і не можуть нічого зробити. Відповідно, зазнають збитків, тому що давали задатки. Але зараз все ситуацію в принципі розуміють, тому ставляться до цього більш-менш спокійно. Є і скандали, і паніки. Хтось мовчить і чекає, хтось щодня дзвонить: що, як там? Тому різні люди ставляться по-різному. Хтось з розумінням, хтось ні.

На затримки з реєстрацією угод скаржилися Омськ і Красноярський край, Іркутська і Нижегородська області, Волгоград і Псков. Причиною збою стала аварія в центрі обробки даних "Ростелекома".

В результаті у десятків тисяч людей під загрозою опинилися купівля-продаж житла, оформлення прав власності - все, що пов'язано з Єдиним державним реєстром нерухомості.
Аварія відбилася на терміни обробки пакетів документів, що надійшли у відомство з 20 по 27 серпня. Однак, наприклад, у Пскові збій в Росреестра стався ще в червні. І він до цих пір не дає спокійно працювати, каже керівник компанії «Авентін» у Псковській області Роман Максименко:

Ті, хто купував квартиру в іпотеку, повинні відзвітувати банку протягом 45 днів про те, що вони стали власниками, інакше будуть нараховуватися пені. Отримати будь-яку компенсацію або відшкодувати збитки при цьому неможливо.
Як заявили опитані Business FM юристи, 94% подібних позовів відхиляється. Важко довести причинно-наслідковий зв'язок між неполадками в «Ростелекомі» і понесеними власне збитками.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Збитки якісь у клієнтів, у вас?
Хтось мовчить і чекає, хтось щодня дзвонить: що, як там?
Ru в ваші джерела новин?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online