Зразок заяви судовим приставам про заборгованість по аліментах - заява судовим приставам про стягнення аліментів, несплаті аліментів

  1. Заяви судовим приставам про заборгованість по аліментах (зразок)
  2. як скласти
  3. документи
  4. Заява
  5. Подальші дії
  6. Заява судовим приставам про стягнення аліментів (зразок)
  7. Заява про перерахунок заборгованості по аліментах (зразок)
  8. Заява про невиплату аліментів судовим приставам (зразок)
  9. Як подавати заяви

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

2 049 переглядів

З питань аліментних виплат з судовими приставами потрібно спілкуватися не менше, а то як би навіть не більше, ніж з самим платником або навіть судом. Будь-які виникають проблеми можна вирішити через виконавчу службу, так як вони зобов'язані своєчасно реагувати на будь-які заяви громадян. За умови, зрозуміло, що вони оформлені за всіма правилами і відповідають дійсності. Наведемо 4 найпоширеніші варіанти заяв такого типу.

Заяви судовим приставам про заборгованість по аліментах (зразок)

Можливість подати таку заяву вказана в статті 50 закону «Про виконавче провадження». Право подати заяву виникає тільки в тому випадку, якщо платник аліментів не виконує свої зобов'язання або переводить гроші не в повному обсязі.

Звернутися до виконавчої служби може також і платник, якщо вирішить, що з нього стягують надто великі або навпаки, занадто маленькі суми (останнє практично не зустрічається).

як скласти

При складанні заяви такого типу в документі потрібно вказувати наступні дані:

  • Назва відділу служби судових приставів, до якого подається заява.
  • Інформація про подавця заяви:
    • П.І.Б.
    • Адреса реєстрації та проживання (якщо відрізняються).
    • Контактний телефон / телефони.
  • Інформація про другій стороні (зазвичай - про платника). Потрібно той же набір даних, що і про заявника, за умови, що ця інформація є в наявності.
  • Назва заяви.
  • Інформація про невиплату.
    • На якій підставі потрібні виплати аліментів і коли воно виникло.
    • Сума платежу.
    • Порядок виплат.
    • Особливо, якщо вони є.
  • Дата останньої оплати, а також детальна інформація про те, як і коли платник переказував кошти.
  • Період невиконання зобов'язань або виконання їх не в повному обсязі. Якщо є, інша інформація про несплату, яка зможе допомогти справі.
  • Запит на проведення розрахунку сформувалася заборгованості.
  • Дата і підпис.

Рекомендується складати заяву прямо в виконавчій службі за тим зразком, який вони пропонують, однак ніхто не заважає заздалегідь підготувати чернетку з усіма даними. Навіть якщо він не підійде в чистому вигляді, інформацію буде простіше переписувати в бланк, запропонований судовим приставом.

документи

До заяви додається:

  • Паспорт заявника.
  • Судовий наказ або Угода про сплату аліментів .
  • Докази здійснення платежів (або не вчинення, в залежності від ситуації). Наприклад, таким може бути довідка з банку про рух по рахунку одержувача аліментів.

Заява

Заява

Завантажити зразок заяви судовим приставам про заборгованість по аліментах Завантажити зразок заяви судовим приставам про заборгованість по аліментах

Подальші дії

Подача такої заяви - це тільки початок. Після отримання розрахунку боргу потрібно звертатися в суд, отримати його рішення про стягнення заборгованості та неустойки, передати його судовим приставам і ось тільки тоді вони почнуть виконувати свої обов'язки, шукати боржника, вимагати від нього гроші, описувати майно і намагатися отримати борг будь-яким іншим законним чином .

Заява судовим приставам про стягнення аліментів (зразок)

У звичайному порядку, відразу після видачі судового наказу про необхідність стягнення аліментів, цей же документ автоматично передається судовим приставам, які також автоматично відкривають відповідну справу. Одержувачу коштів ніяких додаткових дій здійснювати не потрібно. Однак якщо раніше аліменти перераховувалися за угодою сторін і в якийсь момент платник вирішить порушити його умови, тоді можна з цим самим угодою з'явиться до приставам і написати заяву про стягнення аліментів.

Загальні принципи складання документа, його особливості та порядок дій нічим не відрізняються від попереднього варіанту. Єдиний виняток: необхідно додати до заяви копію угоду про сплату аліментів, що укладена між сторонами і згодом було порушено.

Єдиний виняток: необхідно додати до заяви копію угоду про сплату аліментів, що укладена між сторонами і згодом було порушено

Завантажити зразок заяви судовим приставам про стягнення аліментів Завантажити зразок заяви судовим приставам про стягнення аліментів

Заява про перерахунок заборгованості по аліментах (зразок)

Цей документ повний аналог першого, тільки потрібно не розрахувати суму боргу, а перерахувати вже наявну з урахуванням нових особливостей і фактів. Саме такий документ часто подається платниками, які вважають що вони занадто сильно переплачують. У той же час, якщо одержувач коштів спочатку помилився в цифрах, він також може подати таку заяву і вимагати перерахунку на підставі нових даних.

Заява про невиплату аліментів судовим приставам (зразок)

Дана заява зазвичай є крайнім заходом і подається тільки в тому випадку, якщо платник свідомо ухиляється від виплат, не йде на контакт з приставами і одержувачем коштів, ховається і фальсифікує дані. Такий документ передбачає залучення неблагонадійного платника до кримінальної відповідальності на підставі ст.157 КК РФ.

Принципи складання заяви ідентичні описаним вище. Єдиним важливим моментом є обов'язкова приписка про те, що заявник ознайомлений зі статтею 306 КК РФ і повністю розуміє всю відповідальність за дачу завідомо неправдивих показань. Тобто, якщо він помилився несвідомо - це ще не так страшно. А ось якщо він спеціально представив ситуацію в такому світлі, що платник є мало не закоренілим злочинцем, то покараний він буде хоч як мене серйозніше, ніж платник (якщо той дійсно не перераховував гроші).

А ось якщо він спеціально представив ситуацію в такому світлі, що платник є мало не закоренілим злочинцем, то покараний він буде хоч як мене серйозніше, ніж платник (якщо той дійсно не перераховував гроші)

Завантажити зразок заяви невиплату аліментів судовим приставам Завантажити зразок заяви невиплату аліментів судовим приставам

Як подавати заяви

Звернення до відділення приставів може бути оформлено двома способами:

  1. Особисто написавши його в територіальному відділенні служби судових приставів.
  2. Надіславши листа поштою.

Перший варіант дає більше гарантій того, що заява все ж добереться до приставів, що воно буде прийнято та опрацьовано належним чином. Однак в більшості випадків подібні заяви доводиться писати мамам з маленькими дітьми, а їм не завжди вдається дістатися до відповідного відділення приставів. Як наслідок, більш зручним (хоч і більш ризиковим) варіантом є напрямок заяву поштою.

Можливі ризики:

  • Заява втрачено.
  • Документ складений невірно і тому не буде прийнятий в роботу.
  • Буде потрібно уточнити інформацію, а зробити це буде важко.

Якщо заяву дісталося до приставів, і воно складено правильно, вони не мають права його проігнорувати незалежно від того, яким чином подавався документ.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online