Заперечення на судовий наказ і позовну заяву про стягнення аліментів

  1. види заперечень
  2. Зразок і загальні рекомендації по написанню
  3. Можливі підстави для заперечення
  4. Коли застосовувати ту чи іншу підставу?
  5. Заперечення на судовий наказ: алгоритм подачі
  6. Що робити, якщо термін оскарження пропущено?
  7. Пишемо заперечення на позов
  8. Заперечення письмове на апеляційну скаргу від позивача по аліментах
  9. Відмінності при подачі заперечення на касаційну аліментну скаргу
  10. Нормативні документи

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо ви не поділяєте думки суддів з питання порядку відрахування «дитячих» проплат, їх розміру і самого факту їх встановлення, завжди можна написати і подати заперечення на судовий наказ про стягнення аліментів або відповідним чином відповісти на позов або апеляційну скаргу від позивача.
На початку цивільного судочинства відповідач повідомляється про свої процесуальні права:

  • можливості заперечити на позов заявника в письмовій формі;
  • пред'явити заперечення позивачу, його представнику або суду вже на підготовчому етапі або в ході слухання справи;
  • право подати звернення до вищих інстанцій.

Також можна написати зустрічний позов.
Заперечення на позовну заяву про стягнення аліментів, а також на судовий наказ, апеляційну скаргу і т.д. - законний дієвий спосіб відстояти свою правоту перед судом.

Увага! Якщо проти вас висунуто позовну заяву про стягнення «дитячих», складіть на нього відгук з запереченнями з приводу суми необхідних виплат та способу їх перекладу.
Як варіант - почніть відповідь апеляційне / касаційне судочинство.

види заперечень

Спростувати правомірність звинувачень можна, керуючись нормами права або приводячи фактичні докази. Головне - переконати суд, що позивач не має достатніх передумовами для звинувачення, а відповідач не причетний до даної справи.
Розрізняють 2 види письмових заперечень обвинуваченої сторони:

  • процесуальне заперечення самого громадянського процесу проти взискуемого, в якому останній демонструє, що для звинувачення немає ніяких легітимних підстав;
  • матеріально-правове заперечення вимог позивача, яке також направлено на те, щоб спростувати юридичні підоснови початку позовного провадження, але контраргументи в даному випадку спираються на норми матеріального права.

Зразок і загальні рекомендації по написанню

В мережі і в суді ви знайдете бланк заперечення на наказ, позов або апеляцію. Але встановленої твердої форми їх написання немає. Так що документ можна складати довільно, спираючись на список обов'язкових пунктів і на приблизний зразок кожного документа. У тексті заперечення потрібно обов'язково вказати:

  • назва суду,
  • ПІБ, адреса обвинувача,
  • свої дані і реквізити,
  • внизу поставити підпис з датою.

Але перед тим як приступати до суті заперечень, уважно ознайомтеся з вимогами іншого боку, проаналізуйте список законів і інші обставини, на які спирається стягувач.
Заперечення теж повинно містити аргументоване роз'яснення ситуації з точки зору взискуемого, підкріплене документально і законодавчо. В кінцевому рахунку, заперечення на позовну заяву про стягнення аліментів має нівелювати доводи обвинувача.
Прикладіть до документа доказові паперу (ксерокси): розписки, чеки, квитанції, договору - без них апеляція безглузда. Оригінали захопіть з собою, щоб пред'явити їх суду в ході розгляду.

Зверніть увагу! Показання свідків відгуки і результати експертиз, якщо такі є, теж не зайве докласти до справи.

Показання свідків відгуки і результати експертиз, якщо такі є, теж не зайве докласти до справи

Можливі підстави для заперечення

Перерахуємо відповідні умови для того, щоб оскаржити аліментні вимога .

  1. Ваше важке фінансове становище. Апелюйте до того, що не маєте можливості виплачувати витребувані суми на дитину, старих батьків, в тому числі прийомних, інших осіб, оскільки сильно обмежені в засобах. Логічно, що в разі доведеності матеріальну скруту відповідача, суд зменшить розмір проплат в інтересах обох сторін, адже в іншому випадку неповнолітній може взагалі втратити аліментів.
  2. Алкоголізм, наркоманія у колишньої другої половини, вчинення чоловіком злочинів, внаслідок чого він (вона) втратив (а) працездатність.
  3. В цілому негідну поведінку офіційного представника дитини, іншої особи, яка претендує на виплати.
  4. Недбале виконання прийомними батьками, мачухою або вітчимом обов'язків по відношенню до вихованця, особливо якщо тривали такі сімейні відносини не довше 5-и років. Тоді вже дорослий відповідач цілком може оскаржити свої зобов'язання по їх утриманню в старості.
  5. Нетривалість шлюбу (до 5-и років) - теж лазівка ​​для заперечень.
  6. Неповнолітні діти, утриманці в родині взискуемого, адже на них він також повинен витрачатися.

Важкий стан здоров'я відповідача - теж цілком вагомий аргумент, особливо якщо терапія вимагає чималих фінансових витрат.

Коли застосовувати ту чи іншу підставу?

Скрутне матеріальне стан і поява маленьких дітей, старих батьків і інших утриманців під опікою - дуже вдалий умова для написання заперечення на аліменти в ТДС або відсотках від зарплати, прохання зменшити розмір виплат, відмовити позивачеві у вимозі їх збільшення.
Інші обставини підійдуть для заперечення проти аліментних зобов'язань взагалі.
Всі перераховані умови можна застосовувати при складанні будь-якого виду заперечення (на наказ, позов, апеляцію). Головне, щоб ваші аргументи не були голослівними, а підкріплювалися відповідними документами (довідками, посвідченнями, виписками, показаннями свідків).

Заперечення на судовий наказ: алгоритм подачі

Алгоритм подачі заперечення на позов, судовий наказ і апеляційну скаргу відрізняється. Специфіка наказного судочинства полягає в тому, що мировий суддя просто заочно видає наказ без розгляду, виклику сторін до суду і оплати держмита. Зазвичай в ньому йде мова про стягнення аліментів в частках від заробітку зобов'язаного батька. Потім даний документ (його копія) направляється обвинуваченому. Останній повинен встигнути оскаржити його за 10 днів з моменту отримання.
З цією метою і пишеться заперечення. Воно повинно містити ідентифікаційні дані сторін (ПІБ, адреса) і вказівки з посиланнями на закони причин, за якими боржник висловлює свою незгоду з позивачем. Також обов'язково перерахувати і докласти документальні та інші свідоцтва як докази до своїх аргументів.

Врахуйте! Не можна оскаржити наказ в рамках апеляційного провадження, але суддя обов'язково скасує виданий акт (наказ), перенаправивши справу на розгляд вже в межах позовної судочинства. Скасування відбудеться по самому факту подачі заперечення, безвідносно до того, наскільки аргументованими і легітимними будуть доводи пред'явника.

Що робити, якщо термін оскарження пропущено?

10-та днів не завжди достатньо, щоб встигнути зреагувати на отриману папір. У боржника можуть знайтися поважні об'єктивні причини. Наприклад, перебої в роботі пошти, адже саме таким способом адресатам доставляються накази. У такому випадку подайте клопотання про те, щоб вам продовжили термін подачі опротестування.
Його можуть задовольнити або відхилити, якщо вважатимуть, що зазначені причини недостатні. В останньому випадку у вас залишається шанс оскаржити наказовій акт в процесі касаційного провадження.

Пишемо заперечення на позов

Письмове опротестування позову ще називають відкликанням. Він подається, коли претензії по аліментах пред'являються у вигляді позову. Судовий збір не сплачується.
Вимоги до змістовний бік документа приблизно ті ж, що і до попереднього. Потрібно вказати дані позивача і відповідача, викласти свої доводи щодо зміни аліментних виплат і підкріпити їх фактами, документами, правовими нормами (документи прикладаються).
Для прикладу: це можуть бути ксерокси метрик інших малолітніх, які потребують опіки дітей боржника, його свідоцтва про новий шлюб, меддовідки про стан здоров'я, адже необхідність тривалого і дорогого лікування, інвалідність теж може стати приводом для зниження сум аліментів або відхилення вимоги позивача про їх збільшенні.

Увага! Не забудьте зробити ще 2 копії для суду і другої сторони.

Заперечення письмове на апеляційну скаргу від позивача по аліментах

Можна письмово опротестувати також апеляційну і касаційну скаргу Можна письмово опротестувати також апеляційну і касаційну скаргу. Коли виникає така потреба?
Наприклад, судове провадження завершилося на користь відповідача, і він залишився задоволений рішенням, на відміну від другої сторони, яка подала скаргу до вищої інстанції.
В такому випадку взискуемий також повинен діяти, оскаржуючи викладені в скарзі доводи позивача шляхом подачі апеляційної заперечення.
Папір спрямовується не в вищестоящий суд, а туди, де було прийнято початкове рішення. Суд сам перешле даний документ по вищестоящому адресою.
Всі викладені вище вимоги до змісту папери залишаються в силі (вказуються дані сторін аліментних правовідносин, суть вимог однієї з них і умови незгоди другий з опорою на факти, документи і закони). Також обов'язково докласти підтверджуючі вашу правоту документи і зробити 2 копії заперечення для суду і подавача апеляції. Держмито також неуплачівается.
Істотно змінюється тільки «шапка» заяви, нюанси написання, посилання на статті законів. Дотримуйтесь представлених зразків, щоб правильно оформити папір.

Відмінності при подачі заперечення на касаційну аліментну скаргу

Опротестування касаційної аліментні скарги пишеться приблизно так само. Але направляється воно в 3-х примірниках безпосередньо до касаційного суду.

Нормативні документи

  1. Правова підгрунтя для написання і подачі опротестування судового пріказа- ст. № 128 - 129 російського ЦПК.
  2. Ст. № 149 ЦПК - про юридичних підгрунтя для заперечення на позов.
  3. Керуйтеся статтями № 59, 60 і 67 ЦПК, а також ст. № 327.1 і 330, складаючи відповідь на апеляцію позивача.

Коли застосовувати ту чи іншу підставу?
Що робити, якщо термін оскарження пропущено?
Коли виникає така потреба?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online