Заперечення на аліменти: правила, підстави та особливості подачі, оскарження рішення суду, необхідні документи і їх зразки

  1. Підстави для заперечення
  2. Заперечення на судовий наказ
  3. зміст документа
  4. терміни
  5. Заперечення на позовну заяву
  6. Види позовних заперечень
  7. Як оформити заперечення
  8. Апеляційна скарга
  9. терміни оформлення
  10. Що вказувати в скарзі
  11. строки давності
  12. Оскарження в касації

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сімейне законодавство зобов'язує батьків дитини утримувати його до досягнення віку 18 років, не беручи до уваги характер відносин між його мамою і татом Сімейне законодавство зобов'язує батьків дитини утримувати його до досягнення віку 18 років, не беручи до уваги характер відносин між його мамою і татом. Якщо один з батьків ухиляється від своїх обов'язків, другого доводиться вдаватися до допомоги судових органів для стягнення аліментів.

Одночасно з цим російським законодавством передбачена можливість оскаржити судове рішення і спростувати висунуті вимоги.

Як правило, заперечення про стягнення аліментів зводиться до незгоди з сумою зобов'язань. Але також варто знати, що оскаржити можна і сам факт сплати аліментів або порядок їх стягнення.

Підстави для заперечення

Як оскаржити аліменти на дитину, якщо батьки не влаштовує сума стягнення або порядок справляння платежів Як оскаржити аліменти на дитину, якщо батьки не влаштовує сума стягнення або порядок справляння платежів?

Щоб офіційно висловити невдоволення щодо судового рішення, необхідно мати вагомі докази неправомірності встановлених фінансових зобов'язань. Які факти суд має право прийняти до уваги:

  1. Відповідач не здатний виплачувати зобов'язання у встановленій сумі, так як знаходиться в складному фінансовому становищі.
  2. Відповідач сумнівається у своєму батьківстві.
  3. Один з батьків бажає самостійно виховувати дитину, тому розраховує відсудити у другого право на догляд за дитиною і його зміст.
  4. Батько, на адресу якого перераховують кошти на утримання дитини, викритий в неналежній поведінці - зловживання алкоголем, наркотичними речовинами, в протизаконних діяннях, в аморальних вчинках.
  5. Одержувач аліментів виконує свої батьківські обов'язки неналежним чином, відноситься до дитини зневажливо.
  6. Платник визнаний непрацездатним через зловживання алкоголем або внаслідок вчинення тяжкого злочину.
  7. У відповідача є інша сім'я, в якій ростуть маленькі діти.
  8. Одержувач аліментів знаходиться на повному державному забезпеченні.

Увага! Перераховані обставини - це законні приводи для заперечення на аліменти.

З їх допомогою можна:

  • зменшити або збільшити суму стягнення;
  • змінити порядок справляння коштів їх доходів відповідача.

Варто пам'ятати, що правом оскарження судового рішення про нарахування аліментних зобов'язань наділені обидві сторони. При розгляді справи про заперечення на стягнення суд буде враховувати моральне обличчя кожного з батьків, а також паритет доходів одного з них проти іншого.

Заперечення на судовий наказ

Як скасувати судовий наказ про стягнення аліментів Як скасувати судовий наказ про стягнення аліментів?

Так як судові органи ледве справляються з підвищеним навантаженням, для подібних справ передбачений прискорений порядок розгляду, що не вимагає присутності будь-якої зі сторін.

Завантажити для перегляду і друку:

Стаття №81 Сімейного кодексу РФ «Розмір аліментів, що стягуються на неповнолітніх дітей в судовому порядку»

Стаття №89 Сімейного кодексу РФ «Обов'язки подружжя по взаємному утриманню»

зміст документа

Заперечення на судовий наказ про стягнення аліментів має містити наступну інформацію:

  1. П.І.Б. заявника.
  2. Місце проживання того, хто подає скаргу.
  3. Номер, присвоєний справі про встановлення аліментів.
  4. Причини незгоди з наказом і вимоги.
  5. Докази необгрунтованість винесеного раніше рішення.

терміни

Виступити зі спростуванням суми платежів або порядком їх нарахування можна не пізніше, ніж через 10 днів після винесення рішення суду Виступити зі спростуванням суми платежів або порядком їх нарахування можна не пізніше, ніж через 10 днів після винесення рішення суду. Спираючись на раніше винесене рішення про встановлення матеріального змісту, суд виносить новий наказ, з урахуванням нововиявлених обставин.

Скасування судового наказу по аліментах може бути здійснена протягом 10 днів з моменту отримання батьком дитини листи з наказом.

Суд бере до уваги такі обставини, як затримки в роботі пошти або інші фактори, які не залежать від відповідача, тому залишає за громадянином право відновити термін спростування, склавши клопотання.

Увага! Причина пропуску терміну подачі заперечення повинна бути поважною. Якщо документально обґрунтувати затримку не вдалося, батькові доведеться оформити касаційну скаргу.

Заперечення на позовну заяву

Відповідачем не завжди може бути платник зобов'язань, але також і батько, на якого не так давно було подано позовну заяву про встановлення стягнення Відповідачем не завжди може бути платник зобов'язань, але також і батько, на якого не так давно було подано позовну заяву про встановлення стягнення.

Мати або батько дитини можуть не чекати винесення судового наказу, а вже зараз висловити свою незгоду з необхідною сумою аліментів або з порядком їх справляння.

Види позовних заперечень

Позовні заперечення за своєю формою поділяються на такі категорії: Позовні заперечення за своєю формою поділяються на такі категорії:

  • Усні пояснення. Відповідачу надається право усно викласти суть спору, навести доводи і аргументи.
  • Письмова форма. Письмове пояснення виниклих претензій.
  • Процесуальні заперечення. Стосуються процедури оформлення заяви про стягнення зобов'язань з відповідача. Так, відповідач може виступити проти свідчень або документів, наданих суду позивачем.
  • Оскарження матеріальних претензій. Стосуються тільки питання суми виплат.

Як оформити заперечення

Оформляти заперечення на позовну заяву про стягнення аліментів слід так само, як і заперечення на судовий наказ Оформляти заперечення на позовну заяву про стягнення аліментів слід так само, як і заперечення на судовий наказ.

Допускається можливість скласти відгук - свого роду пояснювальна записка до позову. Відгук дозволяє відповідачу відразу позначити свої претензії до пропонованих в позові фінансовим вимогам.

Апеляційна скарга

Дорогі читачі! Наші статті розповідають про типові способи вирішення юридичних питань, але кожен випадок носить унікальний характер. Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему - звертайтеся в форму онлайн-консультанта справа або телефонуйте на безкоштовну гарячу лінію:

8 800 350-13-94 - Федеральний номер

8 499 938-42-45 - Москва і Московська обл.

8 812 425-64-57 - Санкт-Петербург і Ленінградська обл.

Як показує судова практика, переважна більшість платників аліментів не мають нічого проти змісту своїх дітей, що залишилися під опікою колишнього чоловіка / дружини Як показує судова практика, переважна більшість платників аліментів не мають нічого проти змісту своїх дітей, що залишилися під опікою колишнього чоловіка / дружини. Тому, факти звернення до суду для встановлення аліментів пов'язують не з врегулюванням взаємних матеріальних претензій, а з офіційним оформленням фінансових відносин з кожним з батьків дитини.

Але не завжди рішення суду про встановлення зобов'язань задовольняє вимоги тієї особи, під опікою якого залишилося загальне чадо. Тоді в справу вступає таке поняття, як апеляційна скарга на стягнення аліментів.

терміни оформлення

Апеляційна скарга по аліментах повинна бути оформлена не пізніше, ніж протягом місяця з моменту прийняття рішення судом Апеляційна скарга по аліментах повинна бути оформлена не пізніше, ніж протягом місяця з моменту прийняття рішення судом. Оскаржити можна тільки рішення суду, але не судовий наказ.

Варто відзначити, що з цією метою доведеться вирушати до вищої інстанції. Тобто, якщо рішення приймалося в світовому суді, то апеляцію слід подавати до міського або районного суду.

Що вказувати в скарзі

Апеляція по аліментах складається за стандартним бланку, в якому зазначаються такі відомості: Апеляція по аліментах складається за стандартним бланку, в якому зазначаються такі відомості:

  • Найменування судового органу, раніше прийняв рішення.
  • Особисті дані позивача.
  • Суть скарги - причини незгоди із зазначенням конкретних пунктів рішення.
  • Аргументи, які підтверджують правоту позивача.
  • Вимоги позивача, прийняття яких змінить положення раніше прийнятого рішення або скасує його повністю.

Кількість примірників скарги повинна відповідати кількості учасників справи. Варто пам'ятати, що закон залишає за платником право одночасно з оскарженням рішення подати відповідне заперечення на апеляційну скаргу по аліментах.

строки давності

Як і у випадку з запереченням на судовий наказ, терміни давності скарги можна відновити Як і у випадку з запереченням на судовий наказ, терміни давності скарги можна відновити. Для цього достатньо оформити клопотання за встановленою формою.

Суддя прийме до уваги такі обставини, як:

  • втрата документів;
  • проблеми зі здоров'ям;
  • відсутність в місті через відрядження або роботи на вахті.

Увага! Неповажні причини клопотання не будуть прийняті судом, таким чином, термін подачі відновлений не буде.

Оскарження в касації

Аналогічно апеляційній скарзі, в суд касації подають касаційну скаргу Аналогічно апеляційній скарзі, в суд касації подають касаційну скаргу. Для винесення заперечення збирають спеціальну комісію з зацікавлених осіб.

Судова колегія має право оскаржити рішення суду протягом 6 місяців після його винесення.

В касаційну скаргу вносять дані про попередніх судових засіданнях з питання призначення аліментів, в ній вказуються вже прийняті рішення суду.

Звернення зі скаргою до касаційної інстанції подає суддя, якщо він погоджується з винесеними в ній вимогами. В іншому випадку, скарга відхиляється.

Важливо! Якщо терміни давності оскарження судового рішення в касаційній інстанції пройшли, рішення визнається необоротним.

При будь-якому результаті справи про призначення аліментних зобов'язань, за кожною зі сторін залишається право заперечення у відповідь на отримане рішення.

Як оскаржити рішення суду по аліментах? Для подачі кожної скарги передбачений індивідуальний порядок, але єдиним вимогою є надання достатньої кількості аргументів на користь свого заперечення.

Відео про те, як скласти заперечення на позовну заяву.

Увага! У зв'язку з останніми змінами в законодавстві, юридична інформація в даній статті могла застаріти! Наш юрист може безкоштовно Вас проконсультувати - напишіть питання в формі нижче:

Як оскаржити рішення суду по аліментах?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online