Заява на утримання аліментів

  1. Заява на утримання аліментів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Зразок заяви на утримання аліментів. Аліменти можуть виплачуватися добровільно за усною домовленістю або з оформленням угоди. При ухиленні від добровільної сплати аліментів необхідно звернутися в суд з позовною заявою про стягнення аліментів або заявою про видачу судового наказу .

При виборі суду, повноважного розглядати вимоги про стягнення аліментів, необхідно керуватися загальними правилами визначення підсудності позовів .

Після винесення рішення суду або судового наказу про стягнення аліментів виникають проблеми його виконання. Питаннями примусового виконання судових постанов займаються судові пристави-виконавці. Однак для аліментів передбачена можливість звернутися безпосередньо до адміністрації підприємства, де працює особа, яка зобов'язана платити аліменти .

У яких випадках рекомендується звертатися безпосередньо до роботодавця? Звісно ж, що такий спосіб буде оптимальний, якщо підприємство є досить великим і тривало діючим. Стягувач має бути впевнений, що з його виконавчим листом нічого не трапиться, йому не доведеться надалі шукати це підприємство. Найчастіше пред'являють документи на утримання аліментів у той підприємство, де працюють одночасно боржник і стягувач. У будь-якому випадку, при безпосередньому зверненні необхідно мати на руках докази. Це може бути повідомлення про вручення при направленні заяви на утримання поштою, або відмітка на другому примірнику заяви на утримання (дата прийому, номер по книзі вхідної кореспонденції, прізвище та посаду особи, яка прийняла заяву), який залишається у стягувача на руках.

Роботодавець зобов'язаний утримувати аліменти при надходженні заяви з виконавчим листом, судовим наказом або нотаріально посвідченою угодою про аліменти.

Ознайомтеся з більш детальною інформацією про утримання аліментів у відповідній публікації « утримання аліментів ».

У _______________________________
(Найменування роботодавця)
Стягувач: _______________________
(ПІБ повністю, адреса)
Боржник: _________________________
(ПІБ повністю, адреса)

Заява на утримання аліментів

Працюючий у вас _________ (ПІБ боржника) зобов'язаний виплачувати аліменти на мою користь на утримання _________ (на чиє утримання виплачуються аліменти) на підставі _________ (документ, що підтверджує обов'язок виплачувати аліменти: виконавчий лист, судовий наказ, нотаріальне угоду, реквізити цього документа, дата, ким виданий).

Однак _________ (ПІБ боржника) ухиляється від сплати аліментів в добровільному порядку.

На підставі викладеного, керуючись статтею 109 Сімейного кодексу РФ,

прошу:

  1. Здійснювати утримання аліментів з _________ (ПІБ боржника) щомісяця, на підставі _________ (документ, що підтверджує обов'язок виплачувати аліменти) в мою користь.
  2. Аліменти перераховувати на мій рахунок в банку _________ (вказати реквізити рахунку).

Перелік доданих до заяви документів:

  1. Копія заяви (при особистій подачі заяви)
  2. Документ, що підтверджує підстави для утримання аліментів

Дата подачі заяви «___» _________ ____ р Підпис заявника _______

Завантажити зразок заяви:

Заява на утримання аліментів Заява на утримання аліментів

У яких випадках рекомендується звертатися безпосередньо до роботодавця?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online