Vancouver & Us »Blog Archive» ЖИТТЯ В ІММІГРАЦІЇ І ... В РОЗЛУЧЕННЯ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Років так 10 тому в приватній бесіді з одним з імміграційних консультантів я отримала вжахнула мене інформацію: близько 50% іммігрантських сімей після декількох років життя в Канаді розпадаються Років так 10 тому в приватній бесіді з одним з імміграційних консультантів я отримала вжахнула мене інформацію: близько 50% іммігрантських сімей після декількох років життя в Канаді розпадаються.
Через ці 10 років на аналогічну тему ми розмовляємо з ванкуверські адвокатом з питань сімейного права Марією Кук.

- Марія, Ви - як адвокат - даєте консультації з усіх питань сімейного права, значить, можливо, в курсі якийсь статистики з розлучень серед іммігрантів в Британській Колумбії або в Канаді?
- Статистику я не веду, звичайно, але, що стосується моїх особистих вражень, то, в цілому, статистика розлучень в країні висока, не знаю, як це виражається в процентному відношенні, але однозначно більше 50%. І, знову ж таки за моїм враженням, ще вище вона серед іммігрантів. Люди приїжджають в іншу країну, виникає ціла маса труднощів, вони стикаються з обставинами, з якими їм, можливо, ніколи не доводилося мати справи, загострюються якісь проблеми.

- Ну да, імміграція - це ж, свого роду, екстремальна ситуація, і вона, ця ситуація, показує, наскільки міцна виявляється сім'я.
- Безумовно. Хоча, звичайно, багато що залежить ще і від того, звідки іммігранти приїжджають, з якої країни, які були взаємини між чоловіком і дружиною в тій країні ... А в Канаді адже по-іншому на багато речей дивляться.

- За Вашими спостереженнями, через яке приблизно час після приїзду в Канаду найчастіше іммігранти подають документи на розлучення? Рік, два, п'ять? ..
- Мені здається, 4-5 років - це той термін, коли люди, приїхавши до Канади, розуміють, чи зможуть вони в імміграції зберегти сім'ю. У мене були випадки, коли саме через 5 років канадського життя до мене приходили пари, які прожили до цього разом років по 30.

- Хто частіше подає на розлучення - чоловіки чи жінки?
- Якщо мова йде про sole divorce, в моїй практиці я частіше стикаюся з жінками. Але і чоловіки часто звертаються - особливо якщо немає проблем, просто «чистий» розлучення. А якщо якісь претензії, невирішені питання, то, напевно, першими приходять все ж більше жінки. І це зрозуміло. Жінка знаходиться найчастіше в залежною ситуації від чоловіка, і якщо вона нічого не зробить, не подасть на розлучення, то вона може залишитися без засобів до існування - а вони часто зосереджені в чоловічих руках.

- І дитина, як правило, залишається все-таки з жінкою ...
- Останнім часом, до речі, чоловіки все частіше борються за свої батьківські права, щоб якомога більше часу проводити з дитиною. Правда, частково, в деяких випадках це відбувається, може бути, тому, що в цих випадках зменшується сума аліментів на дитину - в залежності від часу, який батько проводить з ним. Як правило, аліменти можуть бути зменшені, якщо батько проводить з дитиною 40 і більше відсотків часу.

- А наскільки легко (я не маю на увазі, звичайно, моральну сторону питання) розлучитися в Канаді?
- Все процедури розлучення в Канаді проходять через суд. Подати на розлучення можна в будь-який час - з того моменту, як люди зрозуміли, що шлюб уже розпався, але потрібно бути готовим до того, що це двоетапний процес. Тобто подати на розлучення можна, а ось отримати його - не можна, поки не пройде період роздільного проживання, який займає рік. Тобто людям дається час ще раз все зважити, подумати. І якщо люди цей рік, навіть якщо вони з якихось причин не роз'їжджаються, чи не позиціонують себе як сім'я, не ведуть спільного господарства, тоді суд розглядає їх заяву про розлучення.

- Чи є якась різниця між шлюборозлучними процесами в різних провінціях Канади?
- Закон про розлучення - федеральний. Правила подачі документів на розлучення єдині. Наприклад, подружжя має прожити в будь-якій провінції не менше 12 місяців для того, щоб подати на розлучення. Це правило діє для всіх провінцій. А ось процесуальні правила, якісь вимоги до документів - можуть бути різними.

- Ви в своєму оголошенні даєте розцінки на послуги з розлучень при наявності дітей і без. З дітьми - дорожче. Подібні розлучення складніше? Вимагають значних зусиль, часу? Це вже не два етапи, а більше?
- Ні, кількість етапів не змінюється. Процес, в принципі, один і той же, але більше необхідної інформації, більше документів. А найголовніша різниця в тому, що коли є діти, закон вимагає, щоб суддя, перш ніж прийняти рішення, переконався в тому, що діти при цьому не постраждають - це стосується, наприклад, аліментів на кожну дитину, сума яких визначається за спеціальною таблицею . Поки не буде підписаний відповідний наказ про опіку над дітьми або separation agreement, розлучення можуть не дозволити, тому що ті ж аліменти виплачуються якраз згідно цих паперів.

- А якщо розлучення отримано, всі папери на аліменти підписані, а колишній чоловік гроші на дитину не платить? Читала недавно, що відсоток неплатників аліментів в Канаді досить високий. Так що ж жінка може зробити в цьому випадку?
- По-перше, є така програма - Family Maintenance Enforcement Program. Телефон можна знайти в White Pages. Це безкоштовна програма. Потрібно попросити у них форму заяви, заповнити його, надати їм копію наказу суду або separation agreement, і ця організація буде займатися тим, щоб змусити тих, хто не платить аліменти, виконувати свої обов'язки. Вони, наприклад, можуть зв'язатися з компанією, де працює неплатник, і аліменти будуть вилучатися з його зарплати. Або вони можуть зробити так, що йому не відновлять водійську ліцензію або не видадуть новий паспорт. Або все, що людина повинна була отримати по поверненню податків, буде виплачено його колишній дружині. Є багато способів. Правда, я не можу сказати, що зусилля Family Maintenance Enforcement Program завжди закінчуються успішно - все залежить від конкретної ситуації. Але, у всякому разі, це один із способів добитися виплати аліментів.

- Уточню - аліменти на дітей виплачуються до 19 років?
- Так, аліменти виплачуються до 19 років. Але, буває, дитина раніше закінчує школу, починає раніше працювати, тоді аліменти припиняють виплачувати. Або, навпаки, дитина продовжує вчитися full time в коледжі / університеті, тоді є шанс, що аліменти будуть виплачуватися до закінчення його навчання.

- І для цього потрібно додатково звертатися до суду?
- Більшість питань люди все-таки намагаються вирішити між собою, відносно невеликий відсоток йде в суд - ті, які не можуть вирішити мирно фінансові питання. Але навіть в цьому випадку більшість спірних питань вирішується все-таки до суду, на проміжному етапі.

- З дітьми зрозуміло, забезпечити їм майбутнє - свята справа, наважно, в розлученні подружжя чи ні ... А який шанс у жінки, яку, скажімо, залишив чоловік вже не в молодому віці, на те, щоб отримувати від нього гроші на життя після розлучення ? Або це можливо тільки при наявності дітей?
- Аліменти на подружжя не залежать від наявності дітей, хоча діти - один з чинників. Все завжди залежить від конкретної ситуації. Буває, чоловік, припустимо, працював, а дружина - немає. Або чоловік взагалі не хотів, щоб дружина працювала. Але при цьому вона вела домашнє господарство, виховувала дітей, які на момент розлучення вже виросли. Або нехай дітей взагалі не було, але на ній все одно була турбота про чоловіка, про будинок. Шанс, що дружина може отримати після розлучення аліменти, дуже хороший. А сума вже залежить від доходу чоловіка. І для цих виплат теж існують спеціальні таблиці. Вони не такі обов'язкові, як у випадку з аліментами на дітей, але, зокрема, в Британській Колумбії їм слідують дуже строго.
Залежно від тривалості шлюбу, від доходу чоловіка за таблицями цим призначаються виплати. Якщо, припустимо, шлюб 5-річний, то термін утримання колишньої дружини призначається від 2,5 до 5 років. Якщо люди прожили довго разом, припустимо, 20 років, тоді - від 10 до 20 років. А якщо, скажімо, пара у віці - одружилися в 45, прожили разом 20 років, - то дружині можуть призначити виплату аліментів і довічно. Але знову ж таки все залежить від доходу чоловіка - і якщо він втратив роботу або став менше отримувати, тоді сума змісту може помінятися.

- Дякую, Марія, за Ваш час. Нагадаємо читачам, що Марія Кук, яка відповідала на наші запитання, - Ванкуверський адвокат, який займається питаннями сімейного права. Телефон Марії Кук: (604)837-0215 E-mail: [email protected] Website: www.divorceoptions.ca

Ірина Прохорова

Марія, Ви - як адвокат - даєте консультації з усіх питань сімейного права, значить, можливо, в курсі якийсь статистики з розлучень серед іммігрантів в Британській Колумбії або в Канаді?
За Вашими спостереженнями, через яке приблизно час після приїзду в Канаду найчастіше іммігранти подають документи на розлучення?
Рік, два, п'ять?
Хто частіше подає на розлучення - чоловіки чи жінки?
А наскільки легко (я не маю на увазі, звичайно, моральну сторону питання) розлучитися в Канаді?
Чи є якась різниця між шлюборозлучними процесами в різних провінціях Канади?
Подібні розлучення складніше?
Вимагають значних зусиль, часу?
Це вже не два етапи, а більше?
А якщо розлучення отримано, всі папери на аліменти підписані, а колишній чоловік гроші на дитину не платить?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online