Тюремний термін за несплату аліментів

  1. Як посадити за аліменти: умови встановлення такого покарання
  2. Приховування доходів, зміна прописки - чи можуть посадити до в'язниці за аліменти в цих випадках?
  3. Контрдії з погашення аліментних заборгованості
  4. Випадки покарання неплатника за статтею 157 КК РФ
  5. Процедура залучення боржника до кримінальної відповідальності
  6. висновок
  7. Оцініть статтю

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Кримінальний кодекс передбачає покарання у вигляді позбавлення волі за   злісну несплату аліментів

Кримінальний кодекс передбачає покарання у вигляді позбавлення волі за злісну несплату аліментів . Самотні матері часто запитують: чи можуть посадити за несплату аліментів? Розглянемо докладніше випадки ухилення від відповідальності, при яких дають тюремний термін за несплату аліментів.

Як посадити за аліменти: умови встановлення такого покарання

Загрожує тюремний термін діє як каталізатор на недбайливого батька. Чи не кожного боржника можуть посадити за несплату аліментів, оскільки життя непередбачуване, і в будь-який момент людина може втратити роботу. Тому судді розглядають кожну справу в зв'язку з індивідуальними обставинами, при яких можуть посадити за невиплачені аліменти. Згідно 157 ст. КК Росії посадити за аліменти допускається злісного правопорушника, що підтверджує своєю поведінкою ознаки злочину. Виникає питання: чи можуть посадити за несплату аліментів?

Злісним ухильником, якому варто дати тюремний термін за несплату аліментів, вважається людина, що здійснює такі дії:

  • невиплата грошей понад 4-х місяців;
  • зміна місця прописки;
  • приховування доходів;
  • перебування в розшуку в зв'язку з несплатою;
  • небажання шукати роботу;
  • освіту значимого боргу по аліментах.

Приховування доходів, зміна прописки - чи можуть посадити до в'язниці за аліменти в цих випадках?

Випадок приховування доходів - не єдиний в нашій країні. Чи можуть посадити за несплату аліментів? Більше половини чоловічого населення в Росії отримує заробітну плату «в конвертах», що і є правопорушенням.

Зміною місця прописки грішать ті боржники, які хочуть втекти від судових приставів. Чи буде тюремний термін за несплату аліментів в цьому випадку? Знаходження особи в розшуку по несплаті аліментів - одна з ознак злісного правопорушення. Небажанням шукати роботу стає факт зняття людиною власної персони з обліку в Соціальній центрі зайнятості. Причини такого дії можуть бути різними: не підходять умови роботи, невисока оплата праці, відсутність перспективи подальшого зростання.

Контрдії з погашення аліментних заборгованості

У разі тривалого ухилення платником аліментів від виконання обов'язків виникає значна заборгованість. Чи може суд призначити тюремний термін за несплату аліментів? Це залежить від тривалості терміну несплати. Згідно ст. 157 КК Росії терміном, що дозволяє застосувати до боржника подібну запобіжний захід, при якій можливо посадити за аліменти, стає 3 місяці.

Багато злісні боржники, щоб їх не посадили за аліменти, купують дитині іграшки, продукти харчування і предмети гардероба. Судові працівники не можуть посадити батьків, що стали на шлях виправлення. Судді можуть посадити за несплату аліментів, якщо момент несплати аліментів завірений нотаріально і фігурує кілька разів в судовій справі. У позивачів виникає питання: чи можуть посадити до в'язниці за несплату аліментів на утримання спадкоємця вчасно? Дане питання, який стосується терміну несплати, регулюється адміністративно-правовими методом у вигляді нарахування неустойки.

Випадки покарання неплатника за статтею 157 КК РФ

випадки покарання неплатника аліментів у вигляді позбавлення волі мали місце в судовій практиці. Ст. 157 КК України передбачає такі види покарання, як:

  • виконання виправних трудових робіт терміном до 1 року;
  • позбавлення волі до 3 місяців;
  • позбавлення волі до 1 року.

У 2018 року можуть посадити до в'язниці людини, який ухиляється на тривалий час від виплат аліментного допомоги, до 12 місяців, якщо законодавство не зазнає змін. Суддя може посадити за аліменти боржника в тюрму на період до 3-х місяців, виходячи з аналізу індивідуальних обставин життя підсудного. Наявність судимості у справі про несплату аліментів несе за собою ряд неприємних наслідків, таких як:

  • підписання постанови про невиїзд за межі країни;
  • обмеження можливості в пересуванні в межах 1 країни;
  • заборона займати керівні посади.

Посадити за аліменти можна не тільки людини, у якого є діти, а й за відмову містити старих батьків.

Процедура залучення боржника до кримінальної відповідальності

Процедура залучення боржників до кримінальної відповідальності починається з моменту притягнення відповідача до виплати аліментів. Документ, який регулює виплату аліментів, складений на добровільній основі і завірений у нотаріуса, набуває силу виконавчого листа, переданого в службу приставів з метою стягнення аліментів. Судовий позов про виплату допомоги на утримання дітей, задовольняється судом, в кінцевому підсумку призводить до видачі виконавчого листа позивачу.

Позивач вказує виконавчий лист роботодавцю, який утримує необхідну суму із заробітної плати на користь утримання дітей. Документ також подається в службу судових приставів, які збуджують виконавче виробництво . У певних випадках арештовується рахунок боржників, яким можуть дати тюремний термін за несплату аліментів.

У разі продовження ухилення боржником від виплати аліментів, відповідно до статей КоАП РФ, нараховується штраф у розмірі кількох тисяч рублів. Постанова суду про рішення справи на користь виплати штрафу може стати вагомим доказом у залученні боржника до кримінальної відповідальності, якого можуть посадити. Ініціювати справу про притягнення неплатника до кримінальної відповідальності стало можливим через судових приставів і за допомогою звернення до органів МВС. Матеріали справи передаються до суду, а в ході розгляду справи виноситься вердикт про винність або невинність людини, якого можуть посадити.

висновок

Отримати покарання у вигляді позбавлення волі стало дійсним у випадках:

Не варто думати, що посадити за несплату аліментів буде легкою справою. Для початку слід довести, що той злісно ухилявся від сплати аліментів за наявності достатнього рівня доходів. З метою залучення неплатника до відповідальності варто погрожувати йому тюремним терміном. Якщо ж позивач дійсно хоче посадити в тюрму за аліменти, необхідно звернутися до адвоката, який допоможе грамотно скласти заяву і подасть позов до суду.

Оцініть статтю

Натискаючи "Задати питання" я погоджуюся з політикою конфіденційності і призначеним для користувача угодою .

Самотні матері часто запитують: чи можуть посадити за несплату аліментів?
Виникає питання: чи можуть посадити за несплату аліментів?
Приховування доходів, зміна прописки - чи можуть посадити до в'язниці за аліменти в цих випадках?
Чи можуть посадити за несплату аліментів?
Чи буде тюремний термін за несплату аліментів в цьому випадку?
Чи може суд призначити тюремний термін за несплату аліментів?
У позивачів виникає питання: чи можуть посадити до в'язниці за несплату аліментів на утримання спадкоємця вчасно?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online