Судовий наказ про стягнення аліментів

  1. Як отримати судовий наказ про стягнення аліментів дитини?
  2. Зразок заяви про видачу судового наказу про стягнення аліментів
  3. Заява
  4. Зміст заяви і судового наказу про стягнення аліментів:
  5. Скасування судового наказу про стягнення аліментів
  6. Допомога нашого сімейного адвоката:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Видача судового наказу про стягнення аліментів - швидкий спосіб вирішення Вашої проблеми. У питаннях аліментного прохання бувають випадки, коли судовий процес затягується: сперечаються за розмір аліментів, за попередній період стягнення або матеріальне становище сторін. Але завдяки положенням статті 122 ЦПК РФ заяву про стягнення аліментів на неповнолітніх дітей в Росії був значно спрощений. Підставою для цього служить правової статус судового наказу, отримання якого за своєю процедурою лаконічніше, ніж винесення рішення. наш сімейний адвокат допоможе Вам скласти заяву на видачу судового наказу, а брати участь в суді нікому не доведеться тому рішення суддя приймає без виклику сторін та заслуховування їх думки.

сімейний адвокат

КОРИСНО: дивіться ВІДЕО - як скасувати судовий наказ, пишіть в коментарях ролика своє питання для отримання БЕЗКОШТОВНОГО ради адвоката

Як отримати судовий наказ про стягнення аліментів дитини?

Дотримуючись загальних приписами правил цивільної підсудності, стягнення аліментів на підставі судового наказу ініціює особі є сенс тільки в тому варіанті, якщо відповідач в цілому не схиляється до ухилення від сплати аліментів, але все ж очікує законодавчого фіксування цих виплат. Коли ж питання виплати аліментів спірне - більшість юристів радять подавати позовну заяву ( як стягнути аліменти на дитину читайте за посиланням).

Якими повноваженнями володіє судовий наказ про стягнення аліментів? По суті, це рішення, яке виноситься для вирішення аліментних суперечок без розгляду на цивільному рівні. Для видачі наказу мати (особа, з яким знаходиться утриманець) повинна звернутися до мирового суду, щоб домогтися справедливості. Наказовий документ може видати тільки уповноважений представник судової влади - світова суддя.

У загальних рисах, процедура розгляду справи і винесення судового наказу про стягнення аліментів, заснованому подачею заяви, після якого сторона отримує судовий наказ, буде виглядати приблизно так: заповнений формуляр заяви потрапляє на розгляд до мирового судді, від рішення якого залежить задоволення або відхилення видачі судового документа, щодо відкритого питання аліментного прохання У загальних рисах, процедура розгляду справи і винесення судового наказу про стягнення аліментів, заснованому подачею заяви, після якого сторона отримує судовий наказ, буде виглядати приблизно так: заповнений формуляр заяви потрапляє на розгляд до мирового судді, від рішення якого залежить задоволення або відхилення видачі судового документа, щодо відкритого питання аліментного прохання. Далі, при позитивній відповіді, у п'ятиденному проміжку з моменту оформлення заяви, виконавцю судового наказу одноосібно надається його копія, що має силу виконавчого документа.

АДВОКАТ РОЗ'ЯСНЮЄ: наявність шлюбних відносин, відсутність заяви і рішення суду про розірвання шлюбу не є перешкодою до винесення наказу. Судовий наказ про стягнення аліментів у шлюбі можливий.

Зразок заяви про видачу судового наказу про стягнення аліментів

Мировому судді судової ділянки № 1

судового району в якому створено Верх-Исетский районний суд

м Єкатеринбурга Свердловської області

стягувач:

Т.

БОРЖНИК:

Т.

Заява

про видачі судового наказу про стягнення аліментів

З Боржником з 10.11.2000 я перебуваю в зареєстрованому шлюбі, при цьому матеріальної допомоги Дорлжнік не робить за змістом нашу дитину, я проживаю з дитиною. 03 вересня 2000 року в нас народилася дочка.

Відповідно до п. 1 ст. 80 Сімейного кодексу Російської Федерації батьки зобов'язані утримувати своїх неповнолітніх дітей. Порядок і форма надання утримання неповнолітнім дітям визначаються батьками самостійно.

Боржник не надає допомоги в утриманні дитини, отже, він знаходиться на моєму повному утриманні.

Відповідно до ст. 81 СК Російської Федерації при відсутності угоди про сплату аліментів аліменти на неповнолітніх дітей стягуються судом з їх батьків щомісячно в розмірі: на одну дитину - чверті, на двох дітей - однієї третини, на трьох і більше дітей - половини заробітку і (або) іншого доходу батьків. Розмір цих часток може бути зменшений або збільшений судом з урахуванням матеріального або сімейного стану сторін та інших заслуговують уваги обставин.

КОРИСНО: дивіться відео і дізнаєтеся, чому будь-який зразок позову, скарги або претензії краще коригувати з нашим адвокатом, пишіть питання в коментарях ролика

Згідно ст. 122 Цивільного процесуального кодексу Російської Федерації судовий наказ видається, якщо: заявлено вимогу про стягнення аліментів на неповнолітніх дітей, не пов'язане з встановленням батьківства, оскарженням батьківства (материнства) або необхідністю залучення інших зацікавлених осіб.

Отже, я маю право звернутися до суду за видачею судового наказу про стягнення з Боржника в мою користь аліменти на неповнолітню дитину в розмірі однієї чверті заробітку і (або) іншого доходу до досягнення нею повноліття.

На підставі викладеного та керуючись ст. 80, 81 СК РФ, Постановою Пленуму Верховного суду від 25.10.1996 № 9 «Про застосування судами сімейного кодексу російської федерації при розгляді справ про встановлення батьківства та про стягнення аліментів»

ПРОШУ:

  • видати судовий наказ про стягнення з Боржника в мою користь аліменти на неповнолітню дитину в розмірі однієї чверті заробітку і (або) іншого доходу до досягнення нею повноліття.

Додаток:

  1. Копія заяви з додатком документів для Боржника;
  2. Свідоцтво про народження;
  3. Копія паспорта Стягувача;
  4. Свідоцтво про укладення шлюбу.
  5. Довідка про прописку.

Дата, підпис

Зміст заяви і судового наказу про стягнення аліментів:

Розглянутий документ являє собою постанову, яке виноситься на вимогу особи, яка має право отримати від певної особи певну грошову суму. У наказі має бути присутня наступна інформація.

  • паспортні дані боржника і стягувача;
  • місця роботи і проживання обох осіб;
  • розмір платежів;
  • терміни стягнення аліментних виплат;
  • розміри мита, яку необхідно сплатити державі.

Видача судового наказу про стягнення аліментів відбувається після перевірки всіх даних і напрямки процесуального документа копії на адресу Боржника для можливості своєчасного оскарження з його боку. Тільки після цього настає етап виконання судового наказу стягнення аліментів.

Скасування судового наказу про стягнення аліментів

Процесуально, після отримання копії судового наказу, боржнику дається десять днів для ініціювання питання скасування судового наказу . У випадках заперечення наказ анулюється, а стягувачу аліментів надається можливість оформлення відповідного заперечення, але вже в порядку позовного провадження. Відповідно, якщо ніяких заперечень не надходить то, тоді стягувач отримує другий, завірений державною печаткою, екземпляр судового наказу для негайної його реалізації. Іноді боржнику дається тимчасова «відстрочка» на період від кількох днів до одного календарного дня, але це в разі ініціювання з його боку відповідної процедури.

Особливе значення має обставина того, що суддя має право видавати судові накази щодо стягнення аліментів тільки в тих випадках, коли ця вимога не несе характер визначення батьківства або ж його оспорювання, а також в разі процедур   зменшення суми аліментів Особливе значення має обставина того, що суддя має право видавати судові накази щодо стягнення аліментів тільки в тих випадках, коли ця вимога не несе характер визначення батьківства або ж його оспорювання, а також в разі процедур зменшення суми аліментів . Крім того, в умовах винесеного судового наказу не може бути стягнута виплата в еквіваленті твердій грошовій суми, оскільки дана вимога не регламентовано в статтях ЦПК РФ. Суттєвим моментом є й те, що в ситуації наявності недостатніх підстав для винесення судового наказу, мировий суддя, протягом трьох днів, має повноваження винесення відповідного відмови видачі судового наказу про стягнення аліментів, з пропозицією звернутися в іншій процедурі, тому зверніться до нашого сімейного адвокату, щоб не заплутатися у всьому.

Допомога нашого сімейного адвоката:

Безболісно вирішити аліментні спори не завжди виходить коректно. Сама ситуація вже здається непристойної, адже батько відмовляється утримувати свою дитину, який після розлучення залишився з матір'ю. Тоді залишається одне - звернутися в судову інстанцію. Наш адвокат професійно допоможе Вам у відстоюванні інтересів.

Читайте ще з питання аліментів:

Дізнайтеся, як подати на аліменти в шлюбі за посиланням

Все про те, як стягнути борг з аліментів з нашим сімейним адвокатом

PS: якщо Ви не знайшли відповідь - напишіть нашому адвокату і ми постараємося вирішити Ваше питання:

Як отримати судовий наказ про стягнення аліментів дитини?
Якими повноваженнями володіє судовий наказ про стягнення аліментів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online