Стягнення аліментів на дитину-інваліда

  1. Аліменти на дитину-інваліда
  2. Підвищення суми аліментів на інваліда-дитини
  3. Тверда грошова сума аліментів, як вона визначається
  4. Аліменти на дітей-інвалідів віком від 18 років

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Порядні батьки завжди намагаються задовольнити потреби своїх дітей до досягнення ними 18 років

Порядні батьки завжди намагаються задовольнити потреби своїх дітей до досягнення ними 18 років. Після цього віку на таку допомогу можуть розраховувати тільки інваліди. Ці права закріплені в сімейному кодексі РФ. Закон зобов'язує батьків забезпечувати фінансове утримання своїх дітей після 18 років, якщо вони мають I, II, III групу інвалідності. Дитина розраховує на аліменти розміром 25% від доходу батьків. Але, якщо йому потрібні додаткові кошти (медичне обслуговування, обладнання та додатковий догляд) для задоволення своїх потреб, вони будуть стягнуті з батьків.

Аліменти на дитину-інваліда

Є кілька варіантів стягнення аліментів на лікування та утримання дитини-інваліда.

  1. Добровільну згоду сторін. У договорі фіксується сума аліментів, яку виплачуватиме батько. Документ повинен бути завірений нотаріально.
  2. Примусове стягнення аліментів з відповідача за місцем фактичного проживання.
  3. Стягнення коштів для інваліда-дитини старше 18 років з батьків. Позов на батьків подає опікун або сама дитина. Підстава для нього - стаття 91 Сімейного Кодексу. У разі визнання недієздатності або важке матеріальне становище інваліда позов задовольняється.

Підвищення суми аліментів на інваліда-дитини

Батько, на чиєму опікою знаходиться дитина-інвалід, може розраховувати на збільшення аліментів. До суду необхідно надати підтвердження витрат позивача на утримання, обслуговування та лікування дитини, що знаходиться на інвалідності. До суду потрібно пред'явити:

  • копії медичної карти дитини;
  • чеки оплати ліки;
  • рецепти лікаря;
  • квитанції про оплату послуг медичних та інших фахівців;
  • квитки, якщо потрібне лікування в іногородніх клініках.

Позивач отримує раз на місяць гроші на дитину-інваліда, сума встановлюється суддею, при цьому він враховує:

  1. матеріальне становище позивача;
  2. фінансове становище відповідача;
  3. величину одержуваних в даний момент аліментів;
  4. сімейний стан сторін;
  5. необхідні умови для утримання та забезпечення комфортного рівня життя дитини-інваліда.

Тверда грошова сума аліментів, як вона визначається

Відповідно до закону з відповідача-батька стягують кошти на інваліда в процентному змісті. На одного утриманця - 25%, на двох дітей - 33%, а на трьох і більше - до половини доходу відповідача. Фіксовані додаткові аліменти становитимуть прожитковий мінімум в регіоні, де проживає позивач-дитина.

Тверда грошова сума повинна виплачуватися відповідачем щомісяця. При визначенні додаткових коштів враховується фінансове становище батька і його справжнє сімейне становище. Зазвичай суддя бере до уваги не тільки понесені до даного часу витрати, але і майбутні.

Аліменти на дітей-інвалідів віком від 18 років

Батьки повнолітнього непрацездатного дитини зобов'язані утримувати його і надавати йому фінансову допомогу, відповідно до статті 85 Сімейного кодексу. Якщо батьки відмовляються добровільно допомагати йому і угоду про порядок виплат не виконується ними, то дитина може стягнути аліменти з них примусово. Як правило, аліменти стягуються в фіксованій сумі щомісяця.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online