Розмір аліментів на одну дитину

  1. Як визначається величина аліментів
  2. Величина суми аліментів з працюючих осіб
  3. Стягнення аліментів з безробітних осіб
  4. Сума утримань з підприємців
  5. Альтернативні види платежів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Розлучення і неповні сім'ї давно стали звичайним явищем, і величезна кількість дітей проживає з одним з батьків, а другий перераховує кошти на утримання. Величина такого змісту відрізняється в різних сім'ях, так як існує кілька способів визначити розмір аліментів на одну дитину в залежності від способу отримання доходів окремо проживаючого дорослого.

Як визначається величина аліментів

Існує два основні шляхи - добровільний і судовий.

Перший варіант, за яким визначається   сума аліментів на одну дитину   , Застосовується при обопільній згоді Перший варіант, за яким визначається сума аліментів на одну дитину , Застосовується при обопільній згоді. Учасники укладають аліментні угоду , В якому прописують обов'язки сторін за змістом спільних дітей. У цьому документі встановлюються щомісячні аліменти на одну дитину. При цьому обсяг щомісячного утримання не може бути менше 25% заробітку або мінімального прожиткового мінімуму для дитини в 2018 році. А максимальний розмір аліментів з будь-якого виду доходів законодавчо не обмежується. До речі, дізнайтеся зміни виплат аліментів на дитину: новий закон .

Крім щомісячного платежу в договорі вказуються і інші зобов'язання, наприклад, покупка одягу, навчального приладдя, оплата гуртків і секцій, літнього відпочинку і так далі. Для того щоб ця угода мала юридичну силу, його запевняють у нотаріуса. У цьому випадку навіть якщо одна зі сторін передумає, то угода може бути пред'явлено в суді, як підставу для утримання аліментів із заробітної плати .

Другий варіант - судове рішення. До нього вдаються як відразу після розлучення, так і якщо проживає окремо відповідач відмовляється від своїх добровільних зобов'язань. Батько або інша особа, яка проживає з дітьми, і несе основні витрати по їх утриманню, може звернутися з позовом до суду. До позовної заяви додаються документи, що підтверджують родинні зв'язки, а також розрахунки і обґрунтування для визначення стягуються утримань.

Методи розрахунку перерахувань на неповнолітню дитину визначають, як:

  • відсоток до доходу;
  • фіксовану суму.

Величина суми аліментів з працюючих осіб

Якщо той з батьків, який зобов'язаний проводити перерахування, зарахований на постійну посаду або має інший офіційний стабільний дохід, то розмір аліментів на 1 дитину обчислюється як 25% від загального заробітку. Дана норма встановлена ​​ще в радянські часи і залишається актуальною до теперішнього часу. Сума аліментних виплат в процентному співвідношенні може бути зменшена, якщо у відповідача є інші утриманці і обов'язкові платежі утримуються в їх користь, наприклад, діти від іншої сім'ї, яким він також виплачує гроші на утримання і якщо батько дітей подасть заяву на зменшення аліментів . Законом визначені мінімальні виплати в цьому випадку - це одна шоста частина заробітку. Зниження розміру аліментів виробляється в судовому порядку.

На постійному місці роботи стягнення аліментів та їх перерахування виробляє бухгалтерія при нарахуванні заробітної плати.

Якщо відповідач працевлаштований у кількох роботодавців, то перерахування визначаються за кожним місцем роботи. При розрахунку, який спосіб визначення розміру аліментів на неповнолітню дитину вигідніше, можна використовувати комбіновані схеми, наприклад, відсоток від одного місця роботи і фіксоване перерахування з другого надходження.

Як розрахувати аліменти від зарплати ? За фактом мінімальний розмір аліментів на 1 дитину виходить у тих батьків, які мають зарплату в межах мінімальних розмірів оплати праці. Так, з січня 2018 МРОТ складе 9 489 руб., Тобто аліментні виплати на 1 дитину складуть 2 372 руб., в першому півріччі 2018 року цей показник складе 2 790 руб.

Стягнення аліментів з безробітних осіб

законодавчо мінімальний розмір аліментів на одну дитину в фіксованому вигляді не встановлено. Існує кілька базових ставок, на підставі яких обчислюються виплати. За базу використовуються: законодавчо   мінімальний розмір аліментів   на одну дитину в фіксованому вигляді не встановлено

  • мінімальний розмір оплати за працю;
  • середня зарплата в країні;
  • мінімальний прожитковий рівень.

Корисно дізнатися, коли застосовується показник середньої зарплати для розрахунку середніх аліментів по Росії ?

Подати на аліменти в твердій грошовій сумі можна і на непрацюючого батька. Особи, які не мають роботу стають на облік як безробітні, але не звільняються від сплати аліментів. У цьому випадку розрахунок аліментів з непрацюючого виробляється від розміру допомоги, яке в свою чергу залежить від рівня доходу на попередньому місці і періоду, що минув з останнього звільнення. Фактично розмір аліментів з безробітного постійно зменшується, поки не досягне рівня мінімальної оплати праці. Відповідно, розмір виплати аліментів на 1 дитину з непрацюючого прирівнюється до мінімального рівня.

Якщо ж особа не має офіційного місця роботи і не визнається безробітним, то розмір виплат встановлюється по базі середньої зарплати по РФ для розрахунку аліментів . Так, наприклад, в 2016 році середня зарплата становила 36200 рублів, тобто щомісячний платіж на користь неповнолітнього - 9050 рублів. До речі, при зміні прожиткового мінімуму відбувається індексація твердої суми аліментів .

Сума утримань з підприємців

Оскільки особи, які займаються підприємницькою діяльністю, не мають офіційної заробітної плати, аліментні виплати на 1 дитину для них визначаються виходячи з виду оподаткування і величини доходу.

  • при єдиному податку - утримання обчислюється як 25% від доходу, який залишається після зняття витрат;
  • на спрощених видах оподаткування - 25% від середньої зарплати по РФ.

Альтернативні види платежів

Існують види доходу, які обчислюються не в рублях, наприклад, дохід від присадибного господарства, фермерства або від роботи за кордоном. В даному випадку рекомендується суму виплат визначати як фіксований платіж, який встановлюється за згодою сторін або виходячи з рівня життя батька і потреб дітей. Можливо також утримання натуральними продуктами, особливо, якщо діти і дорослі проживають в сільській місцевості.

Ще один альтернативний спосіб здійснення батьківських обов'язків - передача власності (квартири, будинки, бізнесу) на користь неповнолітніх. До нього зазвичай вдаються, якщо відповідач виїжджає за межі країни.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online