Розмір аліментів: на одного, двох, трьох дітей, як визначити

  1. Способи формування суми
  2. Угода
  3. суд
  4. сума стягнення
  5. За згодою
  6. За рішенням суду
  7. В декреті
  8. зміна розміру
  9. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В результаті формування сімейного союзу, подружжя наділяються взаємними зобов'язаннями по матеріальним змістом один одного .

Нерідко складаються обставини таким чином, що подружній союз розпадається, причому за час його існування сім'я встигла поповнитися новими членами.

Що робити, якщо при розірванні шлюбу у подружжя є маленькі діти, придумало сімейне законодавство. У Сімейному кодексі регламентується порядок надання матеріальної допомоги які залишилися в неповній сім'ї неповнолітнім дітям, а також непрацездатним родичам.

Також, в кодексі закріплені положення про притягнення до відповідальності недбайливого батька, якщо він злісно ухиляється від виконання своїх обов'язків в подружньому союзі або після його розірвання.

У даній статті ми докладно розглянемо які розміри аліментів на дітей передбачає Сімейний кодекс РФ, які зміни може зазнавати встановлена ​​сума.

Способи формування суми

У 2017 році законодавством не був змінений стандартний порядок формування та нарахування аліментних зобов'язань. Як і раніше, вони доступні для платника в добровільному порядку або в судовому.

Сума стягнення багато в чому залежить від способу її нарахування. Це може бути тверда грошова сума і відсоток від усіх видів одержуваного доходу.

Процентне співвідношення визначається в частках заробітку за кількістю дітей, що залишилися в расторгнутом союзі. Тверда грошова сума - це фіксоване значення грошових коштів, кратне прожиткового мінімуму в регіонального або федерального рівня, що сплачується дитині щомісяця.

Угода

Що стосується особливостей добровільного та судового порядку, вони розрізняються процедурою оформлення.

Для добровільних домовленостей між сторонами з питання утримання дітей потрібно укласти і нотаріально завірити Угода про сплату аліментів . У документі фіксується сума виплат, їх порядок нарахування і сплати, строки дії зобов'язань і періодичність виплат. Також фіксуються способи вирішення конфліктних ситуацій, зміна розміру і відповідальність за порушення домовленостей.

Виплати можуть здійснюватися щомісяця, через обумовлені тимчасові інтервали і одноразово в повному розмірі.

суд

В судовому порядку схильні домовлятися ті батьки, які не зуміли досягти консенсусу в суперечці щодо змісту спільних спадкоємців мирним шляхом.

Сімейне законодавство регламентує порядок подачі   позовної заяви про стягнення аліментів Сімейне законодавство регламентує порядок подачі позовної заяви про стягнення аліментів .

У ньому обумовлюються вимоги позивача, докази його прав на отримання грошової підтримки. В ході судового процесу визначається розмір аліментів на дитину, терміни зобов'язань.

Потім, виконавчий документ передається представникам ФССП, що здійснює стягнення коштів з доходів або майна відповідача.

сума стягнення

Розмір аліментів на одну дитину визначається матеріальними можливостями платника (найчастіше - батько), стан здоров'я обох сторін цього питання, сімейним станом матері, що містить утриманця.

Існує безліч ситуацій, при яких можливе переоформлення суми виплат в сторону їх зменшення або, навпаки, збільшення.

Наприклад, можуть сильно відрізнятися розмір аліментів на дітей інваліда і розмір аліментів з непрацюючого платника. Кожна ситуація розглядається індивідуально, відповідно до положень Закону.

За згодою

Розмір аліментів за угодою не може бути дорівнює сумі, нижчу за прожитковий мінімум. Також, він залежить від стану матеріальної скрути неповнолітнього сина і сторони, його містить.

Федеральний прожитковий мінімум у 2017 році становить приблизно 7500 рублів Федеральний прожитковий мінімум у 2017 році становить приблизно 7500 рублів.

Нарахування суми грошових виплат за згодою подружжя понад МРОТ - це особисте бажання платником аліментів.

Крім фіксованого вирази, договір може регламентувати розмір аліментів у відсотках до доходу.

В такому випадку, на одну дитину потрібно виплачувати 1/4 вартості заробітної плати щомісячно, розмір аліментів на двох дітей становитиме третину заробітку, на трьох і більше - половину доходу.

Головна умова фінансової підтримки дитині - покриття всіх витрат на його утримання і забезпечення гідного дитинства в умовах неповної сім'ї.

За рішенням суду

Судова інстанція з'ясовує, скільки заробляє відповідач і яке матеріальне становище позивача, на утриманні якого перебуває неповнолітня.

Згідно з рішенням виконавчого судочинства, відповідач буде змушений виплачувати суму аліментів у твердій вираженні (кратно МРОТ) або в частках.

Фіксована кількість грошових одиниць на позичена життєзабезпечення нащадків встановлює судом в тому випадку, якщо відповідач не має постійного прибутку отримує заробітну плату в натуральному вираженні, тимчасово працевлаштований або числиться безробітним.

Пайовий спосіб являє собою відсоток прибутку, необхідний для підтримки життєдіяльності певної кількості нащадків на утриманні.

Так, суд покладає грошові зобов'язання в розмірі 25% на 1 дитину, на 2 дітей розмір аліментів становить 33%, розмір аліментів на троє дітей, передбачається 50%, також як на 4 і більше.

Якщо відповідач має на утриманні двох і більше дітей від різних шлюбів, то на кожного з них сплачується 16% всіх доходів, замість звичайних 25%.

В декреті

Існують обставини, при яких сім'ї розпадаються ще до трирічного віку народжених в них дітлахів. Тоді, годувальник буде змушений оплачувати життєзабезпечення не тільки спадкоємцеві, але і особі, яка здійснює догляд за ним в декретній відпустці.

Розмір грошового супроводу для дітей здійснюється в загальному порядку, в залежності від їх кількості та потребу. Для доглядає особи розмір виплат визначить суддя.

Якщо в покинутій родині залишилися двоє діточок молодше трирічного віку, годувальнику призначать 33% аліментних зобов'язань на додачу до змісту подружжя.

зміна розміру

У ситуації зміни матеріального мул сімейного стану в сім'ї відповідача, а також його стану здоров'я або стану здоров'я утриманця, суд надає можливість подати позовну заяву на зменшення або збільшення розміру грошового стягнення.

Грошове стягнення може бути переглянуте на користь позивача, так і відповідача. В екстрених випадках, суд повністю звільняє від сплати заборгованості по аліментах боржника.

Які випадки тягнуть за собою перегляд боргових зобов'язань:

  • поява в родині відповідача нових осіб на утримання першої черги (неповнолітні діти, родичі-інваліди);
  • відповідач або позивач здійснює догляд за інвалідом першої або другої групи (перегляд виплат можливий в сторону більш потребує особи);
  • відновлення працездатності особою, на чиєму піклуванні знаходилася дитина;
  • дитина, яка отримує аліменти була усиновлена ​​новим батьком;
  • досягнення повноліття або емансипація які отримують аліменти дитиною;
  • різке зниження доходів відповідача;
  • втрата працездатності платником;
  • визнання боржника недієздатним і присвоєння йому інвалідності першої або другої групи;
  • стягнення коштів здійснюється на дітей від різних шлюбів;
  • наявність аліментних зобов'язань по відношенню до інших членів сім'ї.

Заходи по збільшенню або зменшенню розміру аліментів на дітей та колишнього подружжя розраховані на зрівняння в правах обох сторін і здійснення матеріальної підтримки в тій величині, яка буде посильна для платника в будь-якій життєвій ситуації.

Також зміна обсягу грошових зобов'язань буде переглянуто в результаті індексації всіх видів доходу громадян, в тому числі зміна рівня прожиткового мінімуму.

висновок

Зобов'язання по утримання неповнолітніх нащадків покладаються на годувальника сім'ї в разі розірвання шлюбного союзу або ухилення від обов'язків всередині сім'ї Зобов'язання по утримання неповнолітніх нащадків покладаються на годувальника сім'ї в разі розірвання шлюбного союзу або ухилення від обов'язків всередині сім'ї.

Розмір аліментів на трьох дітей, двох, одного сина або більшу кількість дітлахів, регламентується на законодавчому рівні в частковому відношенні до доходу.

Виплати можуть стягуватися з будь-яких видів офіційних доходів: заробітна плата, прибуток від підприємницької або інтелектуальної діяльності, посібники, пенсії, надбавки, дивіденди і тд.

Що стосується перегляду суми грошових виплат, це можливо в ситуації серйозного зміни платоспроможності боржника або индексировании прожиткового мінімуму.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online