Розлучення і розділ майна в Іспанії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Розлучення і розділ майна в Іспанії   Ознайомитися з усією найактуальнішою інформацією з питань і процедурі розлучення і розділу майна на території Іспанії можна по наступній посиланням:   http://javiersaavedraabogados

Розлучення і розділ майна в Іспанії

Ознайомитися з усією найактуальнішою інформацією з питань і процедурі розлучення і розділу майна на території Іспанії можна по наступній посиланням:

http://javiersaavedraabogados.com/brakorazvodnye-protsessy-v-ispanii/

Будь ласка, прийміть до відома, що будь-який процес розлучення і розподіл майна можна здійснити в три можливі варіанти:

1. - При наявності обопільної добровільної згоди в позасудовому порядку. Оформляється в позасудовому порядку за участю Нотаріуса.

2. - При наявності обопільної добровільної згоди в судовому порядку. Виробляється в спрощеному судовому порядку з винесенням судової резолюції.

3. - Без наявності обопільної згоди і з позовною заявою. Порушується справа в суді за допомогою подачі зацікавленою особою позовної заяви.


Розлучення з обопільної згоди

Процес розлучення, коли обоє згодні розірвати свої відносини, проводиться досить швидко і легко.

Необхідно просто надати в суд документ, в якому згадуються вимоги при розлученні кожного з подружжя (цей документ може бути поданий обома подружжям або одним з них, але за умови наявності дозволу від другого чоловіка).

Потім обоє підписують нормативне угоду, в якому вказуються всі досягнуті угоди між обома - з ким залишаються неповнолітні діти після розлучення (якщо вони є), режим відвідування, виплата аліментів, форма поділу майна і т.д.

Суддя і прокурор, в разі необхідності, враховуючи інтереси неповнолітніх дітей, чи видадуть остаточного рішення, згідно з підписаними угодами між подружжям.

Розлучення без обопільної згоди

При такому розлученні запит подає один з подружжя, без надання згоди другого, так як в даному випадку не надається ніяка угода.

Єдиною умовою є витікання мінімум 3х місяців з моменту реєстрації шлюбу. У випадках, коли існує загроза життю, здоров'ю, свободі, загроза життю дітей з боку одного з подружжя, тримісячний термін не є обов'язковим.

Такий розлучення є досить тривалим і складним процесом. І дуже дорогим.

Існує в Іспанії і форма процедури анулювання шлюбу.

Це - досить рідкісний випадок, в якому необхідно довести, що фактично цього шлюбу не було і, відповідно, не було його основних ознак - ні спільного господарства, ні спільного майна, ні тривалих відносин.

При розлученні право на проживання в Іспанії іноземця, який має residencia comunitaria, не втрачається, якщо шлюб проіснував не менше 3 років. Для розривають шлюб з європейцями менш, ніж через 3 роки після легалізації по шлюбу, збереження tarjeta comunitaria залежить від наявності спільних дітей, від терміну проживання в шлюбі, від цілого ряду інших причин.

У розлучається іноземців, які прожили в країні легально по шлюбу з громадянами Іспанії (і іншим європейцями) понад три роки часто спрацьовує ПОПЕРЕДНЯ процедура заміни permiso de residencia comunitaria на НЕЗАЛЕЖНУ (regimen general). Те ж саме стосується і возз'єдналися з резидентами. Їм теж треба отримувати «незалежну резиденцію».

Розподіл майна

Одним з найскладніших моментів при розлученні подружжя є суперечка про поділ спільно нажитого майна.

В Іспанії, в залежності від кожної провінції, існують різні підходи до розділу майна між подружжям. Наприклад в Каталонії, якщо ви не уклали шлюбний договір, то при розлученні кожному з подружжя буде належати тільки те, що оформлено на його ім'я (separación de bienes).

В інших же провінціях Іспанії при розлученні, якщо відсутня шлюбний договір, автоматично застосовується закон про те, що майно придбане в шлюбі, у разі його розірвання, ділиться навпіл (régimen ganancial), згідно зі статтею 1316 Цивільного Кодексу Іспанії.

Тому ми завжди радимо подружжю, ще до вступу в шлюб або після його укладення, врегулювати питання, пов'язані з майном кожного з них, шляхом укладення шлюбного договору.

Але, на жаль, як це часто відбувається, молодята не завжди йдуть на це будучи впевненими, що проблема поділу майна їх ніколи не торкнеться.

Але як бути при розлученні, якщо все-таки під час шлюбу один із подружжя оформив на своє ім'я всі спільне майно?

Як уже було згадано вище, згідно з іспанським законодавством, слід, що до спільно нажитого майна подружжя належить будь-яке нажите подружжям в період шлюбу майно незалежно від того, на ім'я кого з подружжя воно придбано (за винятком, якщо шлюб був укладений в Каталонії).

Спочатку частки між подружжям на майно, яке було придбано під час шлюбу, є рівними. Але при наявності дітей суд може змінити право на рівні частки подружжя, виходячи з інтересів дітей.

Якщо не вирішити питання про розподіл майна угодою між подружжям про поділ майна або судовим рішенням, то майно залишиться у власності того чоловіка, на чиє ім'я воно оформлено.

Згідно з Цивільним кодексом Іспанії встановлюється, що майно, отримане одним з подружжя під час шлюбу в дар, в порядку успадкування або з інших безоплатним операцій (майно кожного з подружжя), є його власністю.

Однак особисте майно одного з подружжя може бути визнане спільно нажитим, якщо буде доведено, що в період шлюбу за рахунок спільних коштів подружжя, або за рахунок коштів (праці) одного з подружжя, здійснені вкладення, значно підвищують ціну цього майна (наприклад, ремонт, реконструкція, переобладнання і т.д.).

Справи про поділ спільно нажитого майна подружжя при ціні позову, що не перевищує 5000 €, розглядається світовим суддею, позови про поділ майна подружжя з ціною понад 5000 € підлягають розгляду федеральними суддями районних (міських) судів.

Стягнення аліментів на дитину

Труднощі пов'язані з розлученням набагато ускладнюються в ситуаціях, коли є неповнолітні діти.

Не завжди один з батьків здатний поодинці утримувати дитину. Чи не виникає проблем, коли один з батьків добровільно погоджується виплачувати аліменти протилежному боці. При досягненні обопільної згоди батьки можуть укласти нотаріальне угоду про виплату аліментів (аліментні угоду).

У тих випадках, коли один з батьків ухиляється від виділення коштів на утримання дитини негайно необхідно звертатися до суду.

Справи, пов'язані зі стягненням аліментів на дітей розглядаються світовими суддями. Вирішення даного питання не складе особливих труднощів, якщо позовна заява складена грамотно з юридичної точки зору. Основним моментом даного процесу є коректне обчислення розміру аліментів на утримання дитини.

Як правило, розмір виплати аліментів розраховується, виходячи з певних коефіцієнтів.

Наприклад, при наявності одну дитину визначаються аліменти в розмірі 1/4, 2-х дітей - 1/3, на 3-х і більше дітей - половина доходу батьків, зобов'язаного сплачувати аліменти. Дані пропорції можуть бути змінені судом виходячи з матеріального (сімейного) положення батька, зобов'язаного сплачувати аліменти.

Невиплата аліментів, присуджених одному з батьків, може бути карна за законом і розцінена як злочин.

Процес, пов'язаний зі стягненням аліментів на дитину є не найпростішим в судовій практиці, тому краще звернутися за допомогою до юриста, що спеціалізується на цих темах.

матеріальна компенсація

Не слід плутати аліменти з виплатою матеріальної компенсації одному з подружжя (pensión compensatoria).

Дана компенсація, згідно зі статтею 97 Цивільного Кодексу Іспанії, надається дружину, який при наслідках, пов'язаних з розлученням, постраждав з економічної точки зору і його матеріальне становище значно погіршилося.

У цьому полягає відмінність компенсації від аліментів, які мають на увазі під собою виплати на життєво необхідні речі (харчування, медичне обслуговування, одяг, житло і т.д.)

Чоловік, економічне становище якого після розлучення погіршився в порівнянні з іншим чоловіком і в порівнянні з періодом, коли він перебував у шлюбі, має право на отримання тимчасової (на певний період) або до моменту поки не покращиться його економічне становище, виплати матеріальної компенсації іншим чоловіком .

Розмір цієї виплати визначається виходячи з угоди між подружжям або згідно з рішенням судді.

Необхідно відзначити, що при розлученні не завжди присуджується виплата аліментів або компенсацій одного з подружжя іншому. При відсутності згоди між подружжям суддя при винесенні остаточного рішення і призначення суми виплати по аліментах, буде керуватися з урахуванням наступних обставин:

- Угоди, до яких прийшли подружжя

- Вік і здоров'я подружжя

- Професійна кваліфікація та можливості знайти робоче місце

- Те, чим займалася сім'я в минулому і чим буде займатися

- Наявність спільного бізнесу або робота і допомога на підприємстві другого з подружжя (при наявності особистого бізнесу)

- Тривалість шлюбу і спільного проживання

- Можливість втрати прав на отримання пенсії

- Дохід і економічне становище кожного з подружжя

- Будь-які інші обставини, які можуть мати відношення до даного питання.

Після призначення суддею розміру виплат матеріальної компенсації остання може бути змінена, якщо економічне становище будь-кого з подружжя зміниться в кращу або гіршу сторону.

Також виплата матеріальної компенсації припиняється, якщо чоловік, який її отримує, вступає в повторний шлюб або постійно починає проживати з іншою особою.

Також як і у випадку з аліментами на утримання дитини, невиплата матеріальної компенсації карається законом.

Позбавлення батьківських прав

Позбавлення батьківських прав - сама сувора міра сімейно-правової відповідальності в випадках невиконання батьківських обов'язків, передбачена законом (Стаття 170-171 Цивільний Кодекс Іспанії).

Вона реалізується тільки в судовому порядку, причому до участі в судовому процесі обов'язково залучаються прокурор і органи опіки та піклування.

Підстави для позовної заяви про позбавлення батьківських прав перераховані в Цивільному Кодексі Іспанії.

Позбавлення батька прав на дитину є крайньою, але часом необхідним заходом, що тягне за собою певні правові наслідки, як для батька, так і для дитини, без застосування якої може бути поставлено під загрозу фінансове благополуччя, здоров'я, а в деяких випадках і життя дитини .

Позбавлення батьківських прав провадиться виключно в судовому порядку і лише за передбачених законом підстав, серед яких найбільш поширеними в судовій практиці є: ухилення батьків від сплати аліментів, жорстоке поводження батьків з дитиною; хронічний алкоголізм або наркоманія батьків та ін.

Позбавлення батьківських прав - досить трудомісткий процес, що вимагає спеціальних знань і навичок.

Позбавлення батьківських прав призводить до несприятливих для батьків наслідків, оскільки вони втрачають всі права, засновані на спорідненості зі своєю дитиною. Однак позбавлення батьківських прав не є підставою звільнення від обов'язку утримувати самої дитини, щодо якої батько позбувся батьківських прав.

Нагадаємо, що при будь-якому ускладненні процедури розлучення необхідний грамотний юридичний підхід. Юристи, провідну практику у цих справах, проконсультують вас по всіх питаннях, підготують необхідні документи для суду, а також представлять ваші інтереси в судовому процесі.

Без кваліфікованої допомоги адвоката виграти шлюборозлучному справу складно. Найчастіше результат справи залежить від того, наскільки своєчасно Ви звернетеся за допомогою до кваліфікованого фахівця.

Слід пам'ятати, що відразу ж після виникнення шлюборозлучного спору треба звернутися за кваліфікованою юридичною допомогою.

Випадки, коли відповідач погоджується на позасудове врегулювання питання в добровільному порядку, - величезна рідкість. Частіше за все це доводиться домагатися в судовому порядку. Іноді виконання вироку можна домогтися лише на стадії виконавчого провадження.

Без кваліфікованої юридичної допомоги тут не обійтися. Тільки досвідчений адвокат зможе правильно скласти позовну заяву, відстояти ваші інтереси в суді, а також домогтися фактичного виконання його рішення.

У процесах розлучення і розділу майна, а також у витребуванні аліментів на утримання дитини, наші юристи завжди дотримуються математичної аксіоми - ділити на нуль не можна.

А, отже, треба буде докласти всіх можливих зусиль для поділу, в належному судовому порядку, спільно нажитого майна і доходів як мінімум на 50%.

Чим вище горезвісний відсоток - тим досить буде позивач, а чим нижче, тим краще для відповідача. Від грамотних юридичних дій вашого адвоката в шлюборозлучному процесі безпосередньо залежатиме результат судової резолюції.

Тільки вибір дійсно кваліфікованого, сумлінного і має велику практику у цивільному діловодстві адвоката, зможе допомогти Вам уникнути непередбачених ситуацій.

Але як бути при розлученні, якщо все-таки під час шлюбу один із подружжя оформив на своє ім'я всі спільне майно?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online