Позовна заява про зміну розміру аліментів: зразок документа

  1. Розірвання шлюбу
  2. Розміри аліментів на дітей
  3. Коли можливе зниження аліментних виплат
  4. Причини зниження аліментні сплати
  5. Зниження аліментні сплати через працевлаштування дітей
  6. Як можна знизити виплати аліментних коштів?
  7. Складання заяви за зразком на зміну розміру
  8. Зміст заяву про зміну суми аліментів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Юридична практика знає чимало випадків, пов'язаних з виплатою аліментів у твердій грошовій сумі. Щорічно здійснюються реєстрації та розірвання сімейних уз, сплачуються держмита. І велика увага при розірванні шлюбу приділяється питанню про утримання дітей. Юридична практика знає чимало випадків, пов'язаних з виплатою аліментів у твердій грошовій сумі

Аліменти на дитину

Розірвання шлюбу

Існуюче Законодавство РФ показує, що мати або батько, які проживають окремо від дитини, повинні платити стягуються аліменти у твердій сумі. Виконавче провадження щодо стягнення аліментних коштів починається з рішення, прийнятого судом, відразу після того, як буде виплачена держмито. І важливе питання в такій справі часто полягає в зміні розміру аліментних виплат.

У кожній країні знайдеться чимало ситуацій, коли в судовому порядку відбувається зміна розміру аліментів або звільнення від сплати аліментних коштів. І розмір допомоги йде нарізно з бажаннями батька дитини. Судовим виконавцям необхідно, щоб сплата стягуються посібників у твердій сумі відбувалася в обов'язковому порядку. Але законом передбачено ситуації, коли відповідач може в судовій інстанції подати заяву про зміну розміру аліментів, складеного за зразком, сплативши держмито.

Це трапляється, якщо змінюється матеріальне становище платника. Якщо судові виконавці почнуть уточнювати інформацію про кожного доході платника, розмір стягуються аліментних виплат у твердій сумі, може статися різка зміна розміру аліментів. Тут слід пам'ятати, що матеріальна допомога може знадобитися як дитині, так і колишній дружині. Тут постає питання, коли можливо змінити розмір і порядок аліментних виплат.

Розміри аліментів на дітей

Розмір матеріальних виплат за угодою може бути різний

Судові органи приймають рішення про те, з ким буде жити дитина. Для здійснення перерахунку необхідно ознайомитися з початковою величиною виплат. Сума матеріальних виплат залежить від:

  • кількості дітей в сім'ї;
  • угоди про сплату допомоги в твердій сумі.

Розмір матеріальних виплат за угодою може бути різний, платник і зовсім може отримати звільнення від їх сплати. Якщо допомога призначається через суд без угоди між сторонами, величину аліментів визначають за Сімейним кодексом РФ, відразу після того, як будуть надані всі необхідні для цього документи та сплачується держмито.

У ньому вказується, що на одну дитину покладена 1/4 аліментних виплат від загального доходу платника. На двох дітей покладена 1/3 аліментних виплат. На трьох дітей і більше від загального заробітку платником аліментів стягується половина. Якщо платник не має постійного місця заробітку, судді враховують величину прожиткового мінімуму або середньої заробітної плати.

Коли можливе зниження аліментних виплат

Якщо зниження аліментні сплати відбувається без наявності істотних на те причин, утримання дитини значно погіршуються. Значимо, що в Сімейному кодексі РФ не вказано чіткого переліку причин, щоб величина допомоги була змінена. Але в судовій практиці є випадки, коли сума аліментні сплати зменшується або платник отримує звільнення.

Але в судовій практиці є випадки, коли сума аліментні сплати зменшується або платник отримує звільнення

Для зниження аліментні сплати зацікавлена ​​сторона подає заяву до судових органів

Для цього зацікавлена ​​сторона за зразком складає заяву про те, щоб відбулася зміна встановленого судом розміру аліментів та оплачує держмито. Зразок такої заяви, складеного за зразком, знаходиться у нотаріуса. Готовий бланк необхідно доповнити усіма необхідними паперами, які доводять неспроможність відповідача виплатити необхідну грошову суму. Таку заяву складається за зразком в письмовому порядку і видається судовим органам разом з квитанцією про сплату держмита.

Завдяки існуючим нормативно-правовим документам сьогодні можливо здійснити розрахунок розміру матеріальної допомоги. Так, найбільш значущими статтями в першому випадку є: 81, 83, 103. У Федеральному законі визначити порядок виплати допомоги допоможе стаття 99.

Причини зниження аліментні сплати

Зниження сплати стягуваних аліментів у твердій сумі відбувається, якщо:

  • платник інвалід;
  • дитина, яка не досягла вісімнадцяти років, працює;
  • платник має дитину від інших відносин;
  • платник має утриманців, яким він платить допомогу;
  • платник отримує дуже високий дохід;
  • заробітна плата платника різко зменшилася;
  • дітей утримує державу.

На основі всіх перерахованих причин може відбутися зміна встановленого судом розміру аліментів. Якщо платник зобов'язаний виплачувати аліменти інших дітей, то загальна сума не може перевищувати сімдесяти відсотків від заробітку.

Якщо платник зобов'язаний виплачувати аліменти інших дітей, то загальна сума не може перевищувати сімдесяти відсотків від заробітку

Одна з причин зниження аліментів: платник має дитину від інших відносин

Зниження аліментні сплати через працевлаштування дітей

Існуючим Законодавством передбачено, що сплата аліментних коштів здійснюється аж до моменту, поки дітям не виповниться вісімнадцять років. Хоча таке правило можна порушити, якщо дитина до настання повноліття влаштувався на роботу. Найчастіше підлітки займаються підприємництвом. Також зниження аліментні сплати можливо при наявності у дитини дорогого рухомого і нерухомого майна, що дає дохід. Суд ретельно розглядає кожну деталь справи, але велика увага приділяється тому, в якому матеріальному становищі знаходиться дитина.

Як можна знизити виплати аліментних коштів?

Для вирішення подібного питання буде потрібно отримати згоду з боку другого чоловіка. Кожна зі сторін повинна бути задоволена новими умовами стягнення аліментних виплат, хоча існує межа для зниження допомоги на дітей. Для зниження аліментні сплати або для отримання звільнення необхідно підготувати:

  • документи, що підтверджують одруження і розлучення;
  • копії документів, які свідчать про народження дітей;
  • копія договору про порядок виплат аліментних коштів між подружжям;
  • копія документів, що підтверджують існування дітей від інших шлюбів.

Кожен документ засвідчується в нотаріальній конторі. Допускається використання інших документів: довідки з місця роботи, квитанції про сплату держмита.

Допускається використання інших документів: довідки з місця роботи, квитанції про сплату держмита

При наявності договору про порядок виплат аліментних коштів між подружжям для зниження аліментів потрібно отримати згоду другого з подружжя

Складання заяви за зразком на зміну розміру

Частина 2 статті 81 в Сімейному кодексі РФ показує, що сьогодні можливо змінити розмір аліментних виплат. Його можна як зменшити, так і підвищити. Але для досягнення бажаного результату необхідно подати відповідну заяву, складену за зразком, в мировий суд. Тут судові виконавці протягом місяця винесуть за нього своє рішення.

Внесення змін до прийнятого судом рішення - вельми складна процедура. Для зміни розміру аліментів проводиться нове судове засідання, в ході якого зацікавлена ​​сторона доводить свою потребу в здійсненні перерахунку сум. До суду подається заява, складена за зразком, з вимогою про зміну розміру аліментних виплат і сплачується держмито.

Зміст заяву про зміну суми аліментів

У статтях 131-132 Цивільно-процесуального кодексу регламентується зміст заяви про зміну розміру аліментних виплат. Якщо слідувати нормам, зазначеним в цих статтях, при складанні заяви за зразком необхідно враховувати той факт, що воно обов'язково повинно складатися:

  • з назви суду;
  • з ф. і. о. і місця прописки осіб, які беруть участь в процесі;
  • з вказівки законних інтересів позивача, які порушує існуючий стан справ;
  • зі списку доданих документів;
  • з обставин, що представляють собою підставу для зміни розміру аліментів;
  • з вказівки розміру, на який необхідно буде тверду суму аліментів.

Обов'язково при поданні позовної заяви, складеного за зразком, про зміну розміру аліментів, необхідно надати також квитанцію, яка є підтвердженням оплати держмита. Це може бути оригінал квитанції або завірена копія.

Як можна знизити виплати аліментних коштів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online