Позовна заява про зменшення розміру аліментів: зразок

  1. Подача позовної заяви на підставі фінансового становища дитини Позовна заява на зниження аліментних...

Подача позовної заяви на підставі фінансового становища дитини

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Позовна заява на зниження аліментних виплат може бути подано з кількох причин, пов'язаних з матеріальною забезпеченістю сина Позовна заява на зниження аліментних виплат може бути подано з кількох причин, пов'язаних з матеріальною забезпеченістю сина. Першою з них є досягнення нею 16 років. При цьому він повинен бути влаштований на державну роботу або займатися підприємницькою діяльністю. Тут враховується розмір прибутку дитину, тобто чи може він забезпечувати себе самостійно. У більшості випадків головним критерієм достатності доходу є наявність істотного прибутку, якої вистачить на самозабезпечення.

У Сімейному кодексі не відображується конкретну кількість платежу, оскільки розмір зниження аліментів визначається окремо для кожної справи, де враховується безліч факторів з кожного боку. У вищезгаданій ситуації найчастіше суд зменшує розмір аліментів тільки при наступних обставинах:

  • у платника більше 1-2 дітей;
  • заробітна плата платника не відповідає прожитковому мінімуму, необхідного для утримання дитини;
  • ускладнене фінансове становище платника.

Наступною основоположною причиною, щоб зменшити розмір виплат, є постійне проживання дитини в спеціалізованих установах (дитячий будинок, інтернат), які займаються його життєзабезпеченням за рахунок підтримки уряду.

Третьою підставою на зниження аліментів є зміна фінансового становища дитини. Наприклад, він стає володарем певної нерухомості або майна, яке регулярно приносить значний прибуток. До цього можна також віднести отримання дитиною спадщини, за яким заповідаються цінні папери, що дозволяють отримати належне забезпечення та постійний дохід. Варто відзначити, що в цій ситуації суд зменшує кількість виплат тільки з урахуванням фінансового стану платника, оскільки успадкування майна не може вважатися безумовною підставою для зміни розміру аліментних платежів.

Подача позовної заяви на підставі фінансового стану платника

Спираючись на матеріальне становище платника аліментів, в ході судового розгляду кількість виплат можуть знизити на певних підставах Спираючись на матеріальне становище платника аліментів, в ході судового розгляду кількість виплат можуть знизити на певних підставах. В першу чергу це стосується наявності інвалідності I або II групи у батька, зобов'язаного сплачувати аліменти. У такій ситуації він доведе свою нужду в додаткових матеріальних засобах на своє забезпечення відповідним документом.

Батько може подати позовну заяву, коли він змушений законом забезпечувати власних батьків, які не здатні робити це самостійно через непрацездатність. Це відноситься і до випадків, коли у платника є інші діти, яких він зобов'язаний утримувати. Як правило, суд приймає це до відома, виносячи рішення по закінченні розгляду.

У 2015 році діє постанова суду про обов'язкове внесення щомісячних платежів для утримання дітей, народжених від різних матерів. У таких випадках платник має право подати позов на зменшення аліментних виплат, якщо він зобов'язаний забезпечувати дітей, народжених від різних матерів, і сумарний розмір платежів перевищує норми, встановлені чинним законодавством.

Приміром, відповідно до норм, зазначеними в Сімейному кодексі, сумарна величина виплат на двох дітей не повинна перевищувати 1/3 прибутку батька. При цьому він вносить щомісячні платежі у вигляді 50% від заробітної плати, тобто по 25% для кожної дитини.

В цьому випадку уповноважена організація зобов'язана розглянути позов, а потім зменшити розмір платежів до 16,5% від заробітної плати на кожну дитину В цьому випадку уповноважена організація зобов'язана розглянути позов, а потім зменшити розмір платежів до 16,5% від заробітної плати на кожну дитину.

Якщо людина, зобов'язана щомісяця виплачувати аліменти, має високу заробітну плату, сума якої перевищує норму аліментів, зазначених у законодавстві, цей фактор можна використовувати в якості підстави на зниження загального розміру платежів.

Варто враховувати, що при заповненні позову платник не має права вказувати в якості підстав розмір прибутку боку, яка виховує дитину, і можливість оформлення допомоги або пенсії для дітей. З великою ймовірністю суд відхилить таку заяву.

Позивачу необхідно знати, що кожен випадок вирішується на індивідуальних засадах обох сторін, тому вищевказаний звід причин не може бути визначальним в конкретній ситуації.

Зразок позовної заяви про зменшення аліментних виплат додається для більш детального ознайомлення.

Зразок позовної заяви про зменшення аліментних виплат

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online