Порядок примусового стягнення аліментів з батька дитини

  1. Порядок стягнення та сплати аліментів
  2. Порядок примусового стягнення аліментів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Стягнення аліментів може бути вироблено двома способами: при угоді зацікавлених осіб, закріпленому нотаріально, або шляхом звернення до суду Стягнення аліментів може бути вироблено двома способами: при угоді зацікавлених осіб, закріпленому нотаріально, або шляхом звернення до суду. У першому випадку укладається договір, в якому прописуються всі умови по виплатах. При судовому розгляді виноситься рішення, обов'язкове до виконання в законному порядку. Обидва документи мають виконавчої силою, далі вирішення питання переноситься в службу судових приставів (ФССП).

Порядок стягнення та сплати аліментів

У разі підписання добровільного угоди існує можливість отримувати зміст, минаючи виконавчі органи. У разі, якщо платежі перестали надходити або виникли інші ускладнення, то в тому ж нотаріат робиться відмітка про невиконання договору, потім відбувається звернення до ФССП. Судове рішення (судовий наказ) відноситься заявником в службу приставів, де протягом 10 днів відкривається виробництво. Якщо місце проживання відповідача не визначене в ході судових розглядів, то пишеться заява в УВС, відповідач оголошується в розшук.

Судовий пристав зобов'язаний сповістити відповідача про виникнення платіжних зобов'язань і направити виконавчий лист за місцем його роботи. Бухгалтерія підприємства щомісяця, не пізніше трьох днів після отримання заробітної плати, перераховує аліменти за вказаними у виконавчому листі реквізитами. При цьому всі витрати з переказу коштів лягають на платника аліментів. При звільненні громадянина, він сам і адміністрація зобов'язані повідомити про це судового пристава в термін 3 днів, повідомити деякі дані про подальше працевлаштування.

Якщо про платника немає достовірних відомостей, то ФССП по офіційних каналах робить запити в податкові, поліцейські, пенсійні органи, а також в ГИБДД. Під час розшукових заходів утворюється заборгованість, яка не має терміну давності. При знаходженні громадянина, він буде зобов'язаний виплатити борг, пені за кожний день прострочення в розмірі половини відсотка від суми платежів, штраф за несвоєчасне платіж і витрати виконавчого провадження.

Слід зазначити, що аліментні справи вважаються законодавством терміновими, тому недотримання встановлених термінів може бути покарано в адміністративному порядку. Якщо громадянин не згоден з винесеним судом постановою, це не звільняє його від сплати аліментів за рішенням суду. Під час розгляду зустрічного позову аліменти повинні бути виплачені в установленому розмірі. Зворотний перерахунок не допускається, якщо під час виконавчого розшуку платника дитині виповнилося 18 років, то пристав накладає стягнення на суму до повноліття. Слід зазначити, що аліментні справи вважаються законодавством терміновими, тому недотримання встановлених термінів може бути покарано в адміністративному порядку

Порядок примусового стягнення аліментів

При невиконанні матеріальних зобов'язань, визначених угодою або судовим рішенням, для громадянина може наступити адміністративна (при ухиленні) і кримінальна відповідальність (за злісне ухилення). При виявленні відповідача він примусово буде заставлений оплатити наявні зобов'язання. Судовий пристав зобов'язаний письмово сповістити відповідача про можливі наслідки, пояснити йому відповідальність і вказати терміни виконання зобов'язань.

Зазвичай пошук переховується відповідача займає значний проміжок часу, до моменту виявлення накопичується значний борг за зобов'язаннями. Термін угоди або судовий розгляд дозволяє стягнути аліменти за попередній період протягом трьох років. Але цей закон не діє, якщо платежі не здійснювалися з вини відповідача. В цьому випадку терміну давності не передбачено. Через скільки б років не був знайдений ховається громадянин, йому доведеться примусово відповісти за всіма рахунками.

Винні дії громадянина можуть полягати в тому, що він не повідомив про нове місце роботи, приховав від пристава свою власність, надав неправдиві документи про доходи або не вказав вірне місце проживання Винні дії громадянина можуть полягати в тому, що він не повідомив про нове місце роботи, приховав від пристава свою власність, надав неправдиві документи про доходи або не вказав вірне місце проживання. При примусове стягнення громадянину дається 10 днів на добровільне погашення заборгованості або надання достовірних відомостей про місце роботи і отримувані доходи.

Наступним етапом є арешт майна боржника , В першу чергу арешт накладається на банківські рахунки. Судовий пристав з понятими приходить до боржника і описує його майно, включаючи побутову техніку та автомобіль. Якщо відповідач володіє декількома об'єктами нерухомості, то стягнення може бути звернено на них. Сумарний обсяг арештованого майна повинен відповідати боргу по аліментних платежах. Після реалізації, яка проводиться протягом 30 днів, гроші переводяться одержувачу платежів.

Якщо позивач має претензії або не згоден з роботою ФССП, то він може звернутися зі скаргою до контролюючих органів. У свою чергу судовий пристав, провідний виробництво, зобов'язаний регулярно сповіщати заявника про заходи, що вживаються щодо забезпечення позову.

Угода про сплату аліментів

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online