Підстави зміни розміру аліментів. Звільнення від сплати аліментів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Звільнення від сплати заборгованості по аліментах або зменшення цієї заборгованості при сплаті аліментів за угодою сторін можливо за взаємною згодою сторін, за винятком випадків сплати аліментів на неповнолітніх дітей.

Суд вправі за позовом особи, яка зобов'язана сплачувати аліменти, звільнити його повністю або частково від сплати заборгованості по аліментах, якщо встановить, що несплата аліментів мала місце у зв'язку з хворобою цієї особи або з інших поважних причин і його матеріальне та сімейне становище не дає можливості погасити утворилася заборгованість по аліментах (ст. 114 СК РФ). Суд вправі за позовом особи, яка зобов'язана сплачувати аліменти, звільнити його повністю або частково від сплати заборгованості по аліментах, якщо встановить, що несплата аліментів мала місце у зв'язку з хворобою цієї особи або з інших поважних причин і його матеріальне та сімейне становище не дає можливості погасити утворилася заборгованість по аліментах (ст

Індексація аліментів , Що стягуються за рішенням суду у твердій грошовій сумі, провадиться адміністрацією організації за місцем утримання аліментів пропорційно збільшенню встановленого законом мінімального розміру оплати праці.

З метою індексації розмір аліментів встановлюється судом у твердій грошовій сумі, що відповідає певному числу мінімальних розмірів оплати праці (ст. 117 СК РФ).

Якщо при відсутності угоди про сплату аліментів після встановлення в судовому порядку розміру аліментів змінилося матеріальне або сімейне становище однієї із сторін, суд вправі за вимогою кожної зі сторін змінити встановлений розмір аліментів або звільнити особу, яка зобов'язана сплачувати аліменти, від їх сплати. При зміні розміру аліментів або при звільненні від їх сплати суд вправі врахувати також інший, вартий уваги інтерес сторін.

Суд має право відмовити у стягненні аліментів повнолітній дееспособному особі, якщо встановлено, що вона вчинила по відношенню до особи, яка зобов'язана сплачувати аліменти, умисний злочин або в разі негідної поведінки повнолітньої дієздатної особи в сім'ї (ст. 119 СК РФ).

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online