на розрахунковий рахунок дитини «. Як перерахувати аліменти на особистий рахунок в банку? аліменти

  1. Аліменти - який рахунок краще використовувати для виплат
  2. Особливості процедури перерахування
  3. Переклад аліментів на рахунок дитини в повному обсязі
  4. Аліменти - арештовані рахунки в банку, що робити

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Після розлучення неповнолітня дитина найчастіше залишається з матір'ю, яка має право витрачати аліментні виплати батька на утримання, освіту та інші цілі, пов'язані з матеріальним забезпеченням та вихованням дітей. Один з колишнього подружжя має право вимагати перерахування аліментів на рахунок в банку. Що являє собою така процедура, можна дізнатися зі статті.

Після розлучення неповнолітня дитина

Аліменти - який рахунок краще використовувати для виплат

Щоб відкрити рахунок для аліментів, стягувач звертається в банк, де потрібно пред'явити свідоцтво про народження дитини. Вся процедура займає приблизно годину. Після цього суду надається заява про зміну порядку стягнення з реквізитами фінансової установи.

Перерахування аліментів на рахунок дитини можна ініціювати в двох випадках:

  1. Якщо, на думку платника, одержувач грошових коштів нераціонально їх витрачає, а значить діти недоотримують аліменти, призначені на їх утримання. але несумлінне ставлення матері ще потрібно довести в суді, підкріпивши необхідними фактами - звітами про витрати, показаннями свідків і т. д., а це досить складне завдання.
  2. Мати також має право вимагати змінити спосіб стягнення аліментів, наприклад, в разі переїзду в іншу країну. Для цього їй потрібно звернутися в службу судових приставів з виконавчим листом.

Особливості процедури перерахування

Отриманням коштів з індивідуального рахунку може скористатися:

  • сама дитина по досягненню 18 років;
  • мати-одержувач аліментів, якщо гроші будуть потрібні на такі потреби, як лікування або освіту.

Стаття 203 ЦПК РФ говорить про те, що суд може призначити стягнення аліментів в сумі не більше 50%. Це обмеження діє тільки по відношенню до особи, що виплачує матеріальну допомогу. Для батьків, який їх отримує, таке обмеження не діє, а відсутність доступу до засобів може бути розглянуто як заборгованість колишнього чоловіка. Тому, щоб уникнути конфліктних ситуацій між екс-подружжям, передавати ощадкнижку слід через органи опіки, попередньо приклавши до нього відповідну заяву. Опіка, в свою чергу, зобов'язується відправити лист з підтвердженням про вручення документа.

Перераховані аліменти на рахунку дитини мати може зняти, пред'явивши:

  • паспорт;
  • документ, що підтверджує факт появи дитини;
  • дозвіл на отримання грошей з опіки.

паспорт;   документ, що підтверджує факт появи дитини;   дозвіл на отримання грошей з опіки

Переклад аліментів на рахунок дитини в повному обсязі

Існує кілька причин того, чому доцільніше буде переводити аліменти на розрахунковий рахунок малолітніх дітей в повному обсязі:

  1. Якщо екс-подружжя уклали добровільне угоду , В якому детально вказали суму, терміни і форму виплат.
  2. Коли малюк виховується опікунами, при цьому не є усиновленою.
  3. При знаходженні дитини в дитячому будинку або будинку малятка.

Скористатися матеріальною допомогою діти можуть досягнувши віку 14 років, так як, згідно з російським законодавством, основним розпорядником аліментів є батько. Однак тут діє одна поправка - невеликі продовольчі покупки малюк може здійснювати вже з 6 років.

Також при бажанні платником аліментів крім основного можливе відкриття іншого рахунку для окремих виплат, крім основного.

Також при бажанні платником аліментів крім основного можливе відкриття іншого рахунку для окремих виплат, крім основного

Аліменти - арештовані рахунки в банку, що робити

Як правило, арешт банківського рахунку не відбувається раптово, цьому передують попередження контролюючих органів про порушення будь-яких законодавчих норм, наприклад, невиконання обов'язків по сплаті податків, комунальних платежів і т. Д.

Як штрафних санкцій судові пристави мають право заарештувати рахунки боржника та утримувати з них не більше 50% від загальної суми. Оскільки дана служба не має інформації про джерела надходження грошових коштів, в числі заблокованих, може виявитися рахунок для аліментів.

Чи законно перерахування аліментів на рахунок приставам? Якщо угода або виконавчий лист знаходяться на виконанні в службі, то кошти можуть спрямовуватися одержувачу через рахунок установи. Така дія відповідає нормам права. За державні послуги передбачено нарахування збору на основну суму боргу в розмірі 7%.

Крім цього потрібно знати, що стаття 101 Закону про виконавче провадження містить перелік виплат, на які не можна накласти арешт за іншими зобов'язаннями, наприклад, щодо стягнення боргу на користь банку. В їх число входять і стягнені аліменти.

Тому, дізнавшись про блокування рахунку, потрібно негайно звернутися в службу судових приставів і надати необхідні докази джерела надходження грошей. При виконанні всіх умов утримані кошти повернуть протягом 3-10 днів.

Чи законно перерахування аліментів на рахунок приставам?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online