Мирова угода: зразок по аліментах, порядок оформлення

  1. взаємовигідна угода
  2. Укладення мирної угоди
  3. Короткий зміст угоди
  4. Визначення порядку і способів оплати
  5. Відмова від виконання мирової угоди

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Аліменти - це кошти, які батьки, діти або дружини повинні платити один одному на утримання і забезпечення належного рівня життя. Часто аліменти стягують шляхом звернення до суду.
Аліменти - це кошти, які батьки, діти або дружини повинні платити один одному на утримання і забезпечення належного рівня життя
Незважаючи на це, особа, яка зобов'язана виплачувати кошти, і одержувач мають можливість домовитися між собою, склавши мирову угоду по аліментах. При цьому у них є право самим вибрати оптимальні умови, які задовольнять їх обох. Учасники угоди можуть встановити розмір, умови і порядок платежів.

взаємовигідна угода

Те, що одержувач зацікавлений в отриманні аліментів, сумніву не підлягає Те, що одержувач зацікавлений в отриманні аліментів, сумніву не підлягає. Договір про виплату аліментів зазвичай містить умови, вигідніші саме одержувачу. Тому особі, яка має право на аліменти, необхідно спробувати домовитися з платником про укладення мирної угоди з обопільної згоди, ніж звертатися до суду.

Незважаючи на переваги одержувача, платник аліментів теж може отримати вигоду при укладанні подібного договору. Наприклад, він може домовитися про найбільш зручному для себе спосіб і порядок оплати грошових коштів.

Після оформлення мирної угоди по аліментах одержувач втрачає право на отримання аліментів через суд Після оформлення мирної угоди по аліментах одержувач втрачає право на отримання аліментів через суд. Його інтереси буде захищати угоду про оплату аліментів, яке має ту ж силу, що і виконавчий лист.

При відмові від виконання або виконання зобов'язань за угодою в неповному обсязі особа, яка має право на отримання коштів, може подати заяву про стягнення судового пристава.

Можна піти іншим шляхом і звернутися безпосередньо в організації, які виплачують платнику зарплату, і уявити договір до виконання (якщо сума систематичних виплат повинна бути 25000 рублів). Судового розгляду в даній ситуації не потрібно, тому процес стягнення відбудеться набагато швидше.

Укладення мирної угоди

Обставини в сім'ї не завжди складаються сприятливо, але малолітні діти через це не повинні страждати Обставини в сім'ї не завжди складаються сприятливо, але малолітні діти через це не повинні страждати. Всі неповнолітні діти мають законне право на отримання матеріального забезпечення, щоб їх рівень життя був належним.

Договір про виконання аліментних зобов'язань укладають таким чином: сторони заповнюють єдиний бланк документа, прописують в ньому умови, порядок, строки, розмір і способи виплат, після чого обидві сторони ставлять в договорі свої підписи. Мирна угода на аліменти підлягає обов'язковому нотаріальному посвідченню. При недотриманні вимог законодавства до подібних документів або відсутності нотаріального засвідчення угода може бути визнана недійсною.

Якщо одна зі сторін є недієздатною, укласти договір може її представник. Особи віком від 14 до 18 років і люди, які мають обмежену дієздатність, можуть укладати угоду тільки за згодою свого законного представника.

Укласти угоду про виплату аліментів можуть особи, які зобов'язані сплачувати кошти на утримання, і особи, які мають право на отримання цих коштів (батьки, діти, подружжя, в тому числі колишні).

Короткий зміст угоди

Перед укладенням угоди рекомендується прочитати кілька прикладів подібних угод, укладених іншими людьми Перед укладенням угоди рекомендується прочитати кілька прикладів подібних угод, укладених іншими людьми. Щоб договір був складений правильно, краще використовувати підготовлений зразок, складений професійними юристами. В угоді необхідно в обов'язковому порядку вказати розмір платежів, умови і способи оплати. Інакше договір не можна буде визнати легітимним.

Згідно із законодавством, сторони мають право встановити величину виплат самостійно. При цьому важливо врахувати, що в Сімейному кодексі РФ визначено вимоги до розміру аліментів на дітей молодше 18 років. У зв'язку з цим виплати не можуть бути меншим від розміру, визначеного законодавством. На одну дитину належить виплачувати від ¼ заробітку, якщо дітей двоє - від 1/3 заробітку, якщо дітей троє і більше - від ½ заробітку.

При розрахунку розміру виплат слід не забувати про зростання інфляції При розрахунку розміру виплат слід не забувати про зростання інфляції. Відповідно до Сімейного кодексу, індексацію слід проводити пропорційно розміру прожиткового мінімуму, встановленого в регіоні РФ.

В угоді можна передбачити й інший порядок індексації. Наприклад, розмір виплат може збільшуватися в міру зростання цін чи розміру зарплати платника. В угоді дозволяється вказати відсоток, на який буде збільшуватися розмір аліментних платежів.

Щоб між сторонами не виникало спірних ситуацій, в угоді доцільно прописати місце виконання зобов'язань, випадки, пов'язані з додатковими витратами (наприклад, оплата лікування або освіти дитини). Також варто зазначити, які документи будуть служити підтвердженням виплати аліментів, відповідальність за несвоєчасне виконання зобов'язань, умови і підстави для зміни та розірвання угоди.

Визначення порядку і способів оплати

Сторони, які вирішили укласти угоду, можуть встановлювати будь-які зручні способи виплати аліментів, наприклад: Сторони, які вирішили укласти угоду, можуть встановлювати будь-які зручні способи виплати аліментів, наприклад:

  • в частках до заробітку платника аліментів;
  • у твердій сумі, що виплачується періодами (1 раз на місяць і т.д.);
  • у твердій сумі, що виплачується одноразово;
  • у вигляді майна, що належить платникові;
  • у вигляді послуг або виконання певних робіт;
  • іншими способами, які сторони визначили в угоді.

У договорі можна об'єднати кілька способів оплати. Це може бути, наприклад, передача майна у власність і щомісячна сплата встановленої суми.

Якщо зобов'язана особа за договором буде повинно сплачувати саме грошові кошти, слід вказати порядок передачі. Гроші можуть передаватися готівковими коштами особисто в руки одержувачеві, за допомогою поштового переказу або перерахування на рахунок в банку в установлений строк. Якщо зобов'язана особа домовилося про виконання будь-яких робіт або надання послуг, в договорі слід детально описати зміст цих робіт або послуг, терміни виконання і характеристики.

Відмова від виконання мирової угоди

Законодавством РФ встановлено одне важливе правило: відмова від виконання умов угоди в односторонньому порядку і зміна його умов однією із сторін без згоди іншої не допускаються.

Договір про оплату аліментів на дитину може бути змінений або припинений тільки за обопільною згодою учасників угоди.

При цьому свою згоду сторони повинні завірити в нотаріуса При цьому свою згоду сторони повинні завірити в нотаріуса.

Бувають виняткові обставини, що дозволяють змінити або розірвати договір через суд. Це суттєва зміна фінансового або сімейного стану якийсь із сторін. В цьому випадку зацікавлена ​​сторона може звернутися до суду. Перед тим як піти з заявою до суду, потрібно отримати відмову від другої сторони в зміні або розірвання договору або не одержати від неї відповіді в зазначений термін.

Далі суд буде вирішувати, чи є зміна фінансового або сімейного стану однієї зі сторін істотним підставою для зміни або розірвання мирної угоди. Рішення виноситься з урахуванням таких обставин, як:

  • розмір заробітку;
  • стан здоров'я;
  • реєстрація нового шлюбу;
  • вихід на пенсію;
  • кількість осіб на утриманні тощо

Суд може визнати угоду про виплату аліментів недійсним. Наприклад, якщо зазначені умови істотно порушують інтереси одержувача коштів на утримання. Це може стосуватися не тільки розміру аліментів, але порядку їх оплати.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online