Колишній чоловік не платить аліменти що робити - куди звертатися, як домогтися виплати

  1. Як бути якщо чоловік не хоче платити аліменти. Порядок дій
  2. Крок другий - висновок аліментного угоди або подача позову до суду
  3. Крок третій або як домогтися виплати заборгованості по аліментах?
  4. Якщо не платить аліменти безробітний відповідач, які закони є і як вплинути на нього?
  5. Що ви робите при бездіяльності приставів?
  6. Як домогтися аліментів, якщо пристави не діють
  7. Що загрожує боржнику за несплату?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У жінок досить часто виникає питання, як домогтися виплати аліментів від колишнього чоловіка. Адже ситуації, в яких чоловік просто зникає з життя дитини і колишньої обраниці - не рідкість для сучасного світу. А як ми знаємо по закону зобов'язання забезпечення дітей до 18 років - обов'язок обох батьків. І якщо один з них займається вихованням, змістом малолітніх осіб, то другий - повинен виплачувати матеріальну допомогу.

Якщо батько не платить аліменти сам, то мати дітей повинна ініціювати цей процес самостійно. Є два шляхи виходу із ситуації - мирне врегулювання і судовий процес. В результаті аліменти виплачуються на підставі судового рішення або аліментного угоди. Але якщо чоловік чоловік платить маленькі аліменти, що робити в цьому випадку? А що робити і куди звертатися, якщо він не виплачує їх зовсім. Про все по порядку.

Увага! У законах Росії сказано, що виплачуватися аліменти повинні всім без винятку дітям.

Незалежно від того:

  • чи хочуть того колишні дружини або сам чоловік;
  • народжений дитина в законному шлюбі або в цивільному;
  • оформлений чи розлучення або пара знаходиться в офіційному шлюбі.

Як бути якщо чоловік не хоче платити аліменти. Порядок дій

У жінок досить часто виникає питання, як домогтися виплати аліментів від колишнього чоловіка

Крок перший - з'ясувати причину

Може колишній чоловік не сплачує аліменти, але не відмовляється від них? Перш за все потрібно визначити причину прострочення платежів. Не всі колишні чоловіки зневажливо ставляться до своїх обов'язків, але у всіх можуть виникнути проблеми (втрата роботи, неможливість працевлаштуватися, проблеми зі здоров'ям, хвороба або причина близьких).

І якщо у батька немає можливості віддати весь платіж за місяць, то він обмежується маленькою сумою. Потрібно з'ясувати, чи не буде він чинити опір виплати після стабілізації свого становища. Іноді варто почекати деякий час.

Крок другий - висновок аліментного угоди або подача позову до суду

мирний спосіб . У попередньому пункті ми розглянули ситуацію, в якій колишній чоловік не сплачує аліменти, але платив їх раніше. Для того щоб зробити домовленість законною, між колишнім подружжям має бути складено угоду про аліменти. У договорі слід передбачити суму, періодичність, форму допомоги.

Для того щоб угода отримало силу виконавчого листа і було обов'язковим для виконання, його потрібно завірити у нотаріуса. В цьому випадку з бездіяльністю боржника можна буде боротися законними методами.

Судовий процес . Якщо у дружини на руках буде судове рішення про призначення аліментів колишньому чоловікові, то йому доведеться виконувати свої зобов'язання. По крайней мере, в тому випадку, якщо заробіток його офіційний. Зі свого заробітної плати та інших доходів платять всі особи на підставі виконавчого листа.

Судове рішення передається в службу приставів. Виконавець відкриває виробництво, видає виконавчий лист. Папір направляється на місце роботи боржника. Бухгалтерія робить відрахування в тому обсязі і таким способом, як це передбачено в листі. Але що робити, якщо боржник як і раніше не платить аліменти, приховуючи або просто не маючи заробітку?

Крок третій або як домогтися виплати заборгованості по аліментах?

Домагатися погашення боргу доведеться складніше, якщо у чоловіка відсутня офіційний або постійний заробіток. Він, наприклад, може бути індивідуальним підприємцем, підрядником або безробітним. У цьому випадку він мало дає на утримання або виплата не надходить зовсім.

Тоді доб'ємося виконання судового рішення або аліментного угоди за допомогою судових приставів. У цій ситуації матимуть місце такі дії пристава:

  • встановлення джерела неофіційного доходу;
  • виявлення банківських рахунків;
  • визначення реальної суми заробітку;
  • накладення заходів санкцій за утворилася прострочення і заборгованість;
  • роз'яснювальні заходи і використання всіх можливих важелів для добровільного погашення задолжённості;
  • опис майна боржника;
  • реалізація майнових об'єктів, якщо відповідач не сплатив, кошти йдуть на виплату аліментів.

Якщо не платить аліменти безробітний відповідач, які закони є і як вплинути на нього?

Якщо не платить аліменти безробітний відповідач, які закони є і як вплинути на нього

Сімейний кодекс - основний закон, який регулює аліментні відносини. В законі чітко передбачено, що допомога від батьків сплачується незалежно від трудового статусу платника. Добиваємося виплат, навіть з відповідача з маленькими підприємницькими доходами і маленькою зарплатою. Точно також повинні виділятися кошти виплачують громадянином з лікарняних виплат, допомоги по безробіттю, пенсії або соціальної допомоги по інвалідності.

Сума допомоги по безробіттю мала, а значить, відсоток аліментів від неї буде набагато менше, ніж від заробітної плати. Коли відповідач офіційно визнаний безробітним, то аліменти присудять в твердій грошовій сумі, виходячи з середнього заробітку в конкретному регіоні. Їх відповідач зможе погашати з будь-яких доходів, в тому числі і тимчасових заробітків. Якщо він буде сплачувати частину присудженої йому суми, залишок боргу буде накопичуватися.

Коли відповідач зовсім не діє, не робить ніякої підтримки, то одержувачу слід звернутися до пристава. Виконавець повинен отримати реальні відомості про доходи відповідача. Якщо заборгованість стала значною, а термін невиплати тривалим, буде накладатися арешт на майно батька.

Що ви робите при бездіяльності приставів?

Що ви робите при бездіяльності приставів

В умовах несплати, стає очевидним, що до боржника повинні бути застосовані певні заходи. В цьому випадку вам потрібно нагадати приставу його зобов'язання, до яких належать такі заходи, як:

  • виклик боржника на роз'яснювальну бесіду;
  • встановлення місця роботи відповідача і оправлення запиту про розмір заробітку;
  • запит в БТІ, ДАІ з метою з'ясування чи є у громадянина рухоме і нерухоме майно;
  • висування вимог до роботодавця, щоб бухгалтерія підприємства перераховувала аліментні кошти протягом 3 днів з моменту нарахування заробітної плати;
  • виїзд на місце проживання претендента з метою визначення рівня його матеріального достатку;
  • накладення арешту на майно;
  • блокування коштів на рахунках відповідача;
  • подача громадянина в розшук;
  • накладення заборони на виїзд з країни.

Як домогтися аліментів, якщо пристави не діють

У ситуації, коли пристави не виконують своїх повноважень, зацікавлена ​​особа повинна звертатися до вищестоящого начальства конкретних виконавців. При відсутності дій з боку начальства, потрібно йти в прокуратуру.

Що загрожує боржнику за несплату?

Що загрожує боржнику за несплату

Методи, за допомогою яких караються неплатники жорсткі та ефективні. Відносно боржника можуть застосовуватися такі заходи, як:

  • сплата пені за кожний прострочений день;
  • накладення штрафу в розмірі 100 мінімальних оплат праці;
  • арешт майна ;
  • заборона на виїзд з країни;
  • виправні роботи;
  • громадські роботи від 120 до 180 годин;
  • арешт на строк до 3 місяців;
  • позбавлення волі, терміном на 1 рік;
  • позбавлення батьківських прав .

Увага! Безробітним платником аліментів заборонено відмовлятися від роботи, яку пропонує їм Центр Зайнятості.

Кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі, арешту, виправних робіт може застосовуватися за злісне ухилення від зобов'язання зі сплати аліментів. До категорії злісних приступцю відносяться такі порушення, як:

  • прострочення терміном від 4 місяців;
  • укриття доходів;
  • велика сума заборгованості.

Ініціювати судове переслідування боржника може судовий пристав. Діяти він може як з власної волі, так і, висловлюючи волю позивача. Виконавець особисто формує справу за злісне ухилення, відправляє його в органи внутрішніх справ або ж в прокуратуру. Пізніше матеріали передаються до суду.

Увага! Цивільні чоловіки платять аліменти в тому ж обсязі, на тих же підставах що і офіційні дружини. До них застосовуються аналогічні заходи впливу і покарання.

Якщо не платить аліменти безробітний відповідач, які закони є і як вплинути на нього?
Що ви робите при бездіяльності приставів?
Але якщо чоловік чоловік платить маленькі аліменти, що робити в цьому випадку?
Але що робити, якщо боржник як і раніше не платить аліменти, приховуючи або просто не маючи заробітку?
Крок третій або як домогтися виплати заборгованості по аліментах?
Якщо не платить аліменти безробітний відповідач, які закони є і як вплинути на нього?
Що ви робите при бездіяльності приставів?
Що загрожує боржнику за несплату?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online