Добровільне угоду про сплату аліментів між подружжям у нотаріуса: зразок 2017 року, форма, як полягає

  1. Чи варто складати угоду
  2. Чи потрібно засвідчувати у нотаріуса
  3. Укладання угоди
  4. Як оформити угоди про виплату аліментів
  5. Форма угоди про виплату аліментів:
  6. Розмір і оплата аліментів
  7. Порядок зміна аліментного угоди
  8. Терміни виплати аліментів
  9. Порядок розірвання угоди
  10. Що робити, якщо умови угоди не виконуються?
  11. зразки угод
  12. Проблеми: як не опинитися в дурнях

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Час йде, все змінюється, відносини між людьми теж, особливо подружжя Час йде, все змінюється, відносини між людьми теж, особливо подружжя. Побут і одноманітність згубно впливають на будь-яку сім'ю, з'являється відчуття втоми, любов іде, і викликає вже не приємні почуття, а скоріше злобу і роздратування. В цьому випадку, найчастіше люди подають заяву про розірвання шлюбу.

Процес розлучення буває досить простий, коли у подружжя немає дітей або спільного майна. На жаль таких випадків, мало. У багатьох пар є маленькі діти, тому розірвання шлюбу буде проходити через зал суду, і витратить пристойну кількість часу і сил.

Але якщо ви заздалегідь вивчіть правила цієї процедури, такі як: угоди про сплату аліментів або правильне оформлення документів, процес може значно прискоритися.

Чи варто складати угоду

Потрібно відзначити, що угода про сплату аліментів - добровільне рішення, виходить, що укладення такого договору можливе навіть з людиною, який абсолютно не зобов'язаний платити аліменти Потрібно відзначити, що угода про сплату аліментів - добровільне рішення, виходить, що укладення такого договору можливе навіть з людиною, який абсолютно не зобов'язаний платити аліменти.

Приклад простий, можна укласти таку угоду навіть якщо вашій дитині вже виповнилося 18 років, і батько буде платити аліменти. Найчастіше суперечки виникають у сімей з маленькими дітьми, але при цьому, аліменти можна платити і на свого чоловіка або колишнього чоловіка.

Чи потрібно засвідчувати у нотаріуса

За сімейним кодексом РФ 2017 року, для правильного нотаріального угоди про аліменти, потрібно звертатися до нотаріуса в обов'язковому порядку За сімейним кодексом РФ 2017 року, для правильного нотаріального угоди про аліменти, потрібно звертатися до нотаріуса в обов'язковому порядку. Він перевірить, чи дотримані всі умови, передбачені законом про надання утримання, так само перевірить, чи є право на укладення договору у різних сторін сім'ї.

При недотриманні цієї норми вам загрожують такі наслідки: ваш договір обнулять, тобто, він більше не буде мати ніякого значення. Для того, щоб визнали ваш контракт недійсним навіть не потрібна угода суду. Цей договір буде недійсним з самого початку.

Укладання угоди

Добровільне угоду про виплату аліментів роблять, якщо чоловік і жінка навіть не встигли подати на розлучення в офіційному порядку Добровільне угоду про виплату аліментів роблять, якщо чоловік і жінка навіть не встигли подати на розлучення в офіційному порядку. У ньому потрібно написати порядок виконання батька, який не живе з дитиною, його обов'язків.

Такий договір найчастіше створюють ті пари, які після розлучення залишаються в дружніх відносинах, при цьому такий договір заощадить вам багато часу і сил, при чому без усіляких судових процесів.

Так само така угода можна оформити при нагоді, коли один з батьків їде на довгий час за кордон.

Стандартна угода має такі обов'язкові пункти:

  1. Місце складання документа і дата;
  2. Дані чоловік, відомості про їх проживання та реєстрації;
  3. Посилання на положення Сімейного кодексу РФ, яка дозволяє цю угоду;
  4. Форма виплат - регулярні або разові платежі, при цьому потрібно детально описати як вони будуть здійснюватися;
  5. Термін дії договору;

Такий договір про аліментних виплат дає більше можливостей, ніж ті, які присуджує суд з метою захистити права дітей. Так само це впливає і на суму виплат і додаткових обов'язків чоловік.

Як оформити угоди про виплату аліментів

Є кілька основних вимог до оформлення угоди: Є кілька основних вимог до оформлення угоди:

  • Не можна порушувати права та інтереси дитини;
  • Потрібно письмова форма укладення договору;
  • В обов'язковому порядку потрібно завіряти угоду про сплату у нотаріуса;
  • Добровільне угоду не можна завірити у нотаріуса, до того моменту як подружжя прийдуть до єдиної думки;
  • При створенні угоди можна трохи відхилитися від положень СК, і на власний розсуд визначити обов'язки чоловік, але потрібне дотримання першого пункту.

Лише при дотриманні всіх правил, ваш договір буде вважатися дійсним.

Форма угоди про виплату аліментів:

Форма угоди про виплату аліментів:

Розмір і оплата аліментів

Подружжя можуть встановити, який відсоток від доходів одного з них буде йти на аліменти дитині, або ж затвердити яку-небудь точну суму грошей. Як це робиться?
Можна встановити відсоток виплати аліментів від доходу, а також на інші потреби, наприклад, навчання або лікування.

Порядок зміна аліментного угоди

Якщо договір змінюється за обопільною згодою, проблем зі зміною будь-яких деталей не складе одного, і така зміна можна провести в будь-який час Якщо договір змінюється за обопільною згодою, проблем зі зміною будь-яких деталей не складе одного, і така зміна можна провести в будь-який час. Угода повинна бути подано в тій же формі, в якій було написано аліментні угоду. Повинна дотримуватися письмова форма про сплату, так само нотаріально завірена.

Якщо ж одна зі сторін не згодна з умовами зміни, таке питання буде вирішувати суд. Так само суд розглядатиме питання про зміну, якщо в договорі суттєво змінилася сума виплат. Ще на свій розсуд суд може розглянути й інші питання сторін, які заслуговують на увагу.

Щодо матеріальних змін, суд може розглянути не тільки їх зменшення, а й збільшення.

Терміни виплати аліментів

У новому законі про сплату аліментів немає чітких вказівок, чи можна подружжю домовитися про одноразову виплату, замість постійних платежів У новому законі про сплату аліментів немає чітких вказівок, чи можна подружжю домовитися про одноразову виплату, замість постійних платежів. СКУ не розглядає таку можливість, так що, в договорі має бути визначено термін виплат:

  • Щомісячні;
  • щоквартальні;
  • Інші.

Пов'язано це з тим, що сама мета аліментів - це не накопичення грошей, а утримання дитини.

Порядок розірвання угоди

Розірвання договору про виплату аліментів працює так само, як і внесення змін в договір Розірвання договору про виплату аліментів працює так само, як і внесення змін в договір.

Якщо обидві сторони згодні добровільно розірвати угоду, це процедура не займе багато часу і зусиль і засвідчується нотаріусом, але, якщо заява подається з одного боку, за справу буде братися суд.

Що робити, якщо умови угоди не виконуються?

Що робити, якщо за договором, ваш чоловік нічого не виплачує? У нього накопичується заборгованість. Заборгованість ви можете отримати в судовому порядку, ви повинні подати заяву про стягнення боргу з виплати аліментів до суду, розрахунок виробиться з умов, які написані в договорі.

зразки угод

Нижче наведено два варіанти угод, які можна доопрацювати відповідно до своєї ситуацією.

  • Приклад угоди 1 - тут .
  • Приклад угоди 2 - тут .

Сам по собі питання про грошове утримання дитини не сильно складний, в ньому можна розібратися самостійно. Договір допомагає уникнути багатьох проблем обом сторонам.

Адже і платник повинен мати на руках підтвердження, що він регулярно відправляє гроші не просто так, а в якості аліментів за угодою зі своєю колишньою другою половиною. В іншому випадку, як йому довести, що він весь час пересилав гроші саме на утримання дитини.

Проблеми: як не опинитися в дурнях

На відео в програмі «Нотаріус для вас» наводяться вельми неоднозначні ситуації, пов'язані зі складанням угоди по сплаті аліментів.

Як це робиться?
Що робити, якщо умови угоди не виконуються?
Що робити, якщо за договором, ваш чоловік нічого не виплачує?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online