Чи можна подати на аліменти в МФЦ, як подати

  1. Стягнення аліментів через інтернет
  2. Порядок подачі заяви та необхідні документи
  3. стягнення аліментів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Чи можна подати на аліменти в МФЦ - питання, яке цікавить жінок, які виховують дітей без допомоги чоловіка. Така постановка питання виникає у зв'язку з тим, що деякі батьки вважають принизливим домагатися сплати аліментів за допомогою суду, інші прагнуть скористатися інтернетом через те, що нема з ким залишити дитину, бояться паперової тяганини і т.д.

д

Стягнення аліментів через інтернет

Для того щоб отримувати аліменти необхідно надати до суду докази обов'язки відповідача утримувати дитину Для того щоб отримувати аліменти необхідно надати до суду докази обов'язки відповідача утримувати дитину. Дана категорія справ розглядається світовими судами. У позивача є можливість вибору способу розгляду справи в суді:

  1. Подати заяву на видачу судового наказу.
  2. Подати позов, за яким буде проведено повноцінне засідання. В ході такого засідання до участі залучаються всі сторони, а також свідки.

Розгляд заяви в суді проходить тільки шляхом особистої присутності, тобто зробити це за допомогою інтернету, не вийде. Хоча варто відзначити, що можна істотно полегшити спосіб подачі заяви, зробивши це через інтернет. При особистій подачі документів, позов може бути відхилений в зв'язку з нестачею документів або аргументів, в разі інтернет подачі не потрібно буде витрачати час на перероблення та подачу документів.

Спосіб, за допомогою якого можна подати заявку на аліменти через інтернет, полягає в зверненні до порталу держпослуг. Однак не у всіх регіонах країни, можливо подати позов таким способом, тому що не скрізь судові органи підключені до електронного прийому заяв. Перш ніж подавати заявку через інтернет, потрібно переконатися, що така послуга доступна в регіоні. У великих містах така можливість існує, а в містах, що мають меншу кількість населення, не скрізь вона є.

Щоб перевірити таку можливість в певному суб'єкті, потрібно ввійти на портал держпослуг і вибрати послугу, іменовану «Стягнення аліментних платежів», після чого подивитися перелік послуг, якими можна скористатися в даному місті.

Коли необхідна послуга в регіоні відсутня, тобто можливість скористатися подачею заяви через багатофункціональний центр. Такі центри є у всіх містах і надають державні послуги в робочому режимі. У МФЦ необхідно подати заяву з доданим до нього пакетом документів. Після того, як заявка буде розглянута, заявнику прийде відповідь у письмовій формі, який буде містити в собі рішення, прийняте за його заявою.

Порядок подачі заяви та необхідні документи

Щоб подати на аліменти через МФЦ необхідно уточнити, де саме розташована такі організації та їхні години роботи Щоб подати на аліменти через МФЦ необхідно уточнити, де саме розташована такі організації та їхні години роботи. Потім необхідно прибути за адресою розташування МФЦ, отримати у адміністратора талон електронної черги. Після того, як черга підійде, необхідно звернутися в вікно, яке буде вказано на табличці електронної черги.

Заява про стягнення аліментів можна скласти будинку самостійно, подивившись зразок на офіційному сайті мирового суду району свого проживання, або фахівець МФЦ проконсультує по правилам складання необхідного заяви при зверненні і надасть допомогу в складанні.

Важливо! При зверненні в МФЦ для стягнення аліментів необхідно мати з собою пакет документів, який можна уточнити, звернувшись до офіційного сайту мирового суду або на сайті надання державних послуг.

У перелік необхідних документів входять:

  • документ, за допомогою якого засвідчується особистість;
  • акт, який підтверджує укладання шлюбних відносин або їх розірвання;
  • документи, що стосуються дитини, щодо якої позивач буде подавати на аліменти;
  • довідки, що підтверджують величину доходу, як позивача, так і відповідача за останні шість місяців, які передують подачі заяви;
  • документи, що підтверджують факт проживання з відповідачем.

У МФЦ потрібно надати оригінали документів, фахівець самостійно зробить з них копії і запевнить печаткою.

стягнення аліментів

Як відбувається подача заяви на аліменти за допомогою МФЦ тепер гранично ясно, але незрозумілий процес стягнення аліментних платежів Як відбувається подача заяви на аліменти за допомогою МФЦ тепер гранично ясно, але незрозумілий процес стягнення аліментних платежів.

Після того, як відповідач подав весь необхідний пакет документів в МФЦ, йому необхідно дочекатися повідомлення про розгляд судом поданої заяви і далі діяти ідентичним чином, як і при зверненні до суду. Коли позивач становив заяву про видачу наказу, то протягом п'ятиденного терміну суд винесе таке рішення, після чого позивач може отримати його і звернутися в службу судових приставів. На підставі наказу ССП збуджує виконавче провадження.

Коли судовий розгляд проводиться в повноцінному порядку, то позивач зможе звернутися до пристава-виконавця тільки після того, як їм буде отримано виконавчий лист на руки.

Також у позивача є право не звертатися в ССП для виробництва стягнення аліментів, а зробити його самостійно, зокрема можна звернутися з виконавчим листом в організацію, де працює відповідач. Після такого звернення бухгалтерія на підставі наданих документів буде виробляти щомісячні відрахування на користь позивача.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online