Аліменти на утримання вагітної дружини і дитини в шлюбі і при розлученні

  1. Чи потрібно платити аліменти на утримання вагітної дружини до розлучення?
  2. порядок виплати
  3. умови
  4. Реалізація стягнення
  5. Чи є держмито?
  6. Судовий процес і рішення
  7. Чи можлива відмова?
  8. Яким буде розмір аліментів встановлених на вагітну дружину?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Виплачувати аліменти вагітній дружині в шлюбі і після його розірвання - зобов'язання, що покладаються на майбутнього батька законом. Сімейний Кодекс визначає необхідність турботи подружжя один про одного, про це йдеться в ст. 89. А дружина, яка виношує дитину, як раз таки має потребу в турботі і матеріальної підтримки. Майбутні мами цікавляться, чи можна отримати таку допомогу від чоловіка при розлученні. Давайте розбиратися.

Чи потрібно платити аліменти на утримання вагітної дружини до розлучення?

Так, аліменти на вагітну дружину можуть бути оформлені до народження дитини. Подавати на них дружина може ще до розірвання шлюбу , Так і після його розірвання . Ті гроші, що майбутній батько буде платити дитині, не мають нічого спільного до виплат, що покладаються вагітним. Що стосується розмірів допомоги, то це питання розглянемо пізніше.

порядок виплати

порядок виплати

закон передбачає добровільний і примусовий порядок виплати аліментів . Якщо подружжя може домовитися самостійно в цьому питанні, то йти в суд їм не обов'язково. Єдина умова, що домовленість потрібно скласти в письмовій формі і закріпити її умови нотаріально.

умови

Сімейний кодекс , В частині глави 14 передбачає ряд умов, при яких можна подати на аліменти, перебуваючи в вагітному стані. Ось список цих вимог:

  1. Офіційна реєстрація відносин між подружжям. Поняття «цивільний шлюб» законодавство не передбачає. А факт співжиття не тягне за собою обов'язків і прав щодо подружжя.
  2. При наявності вагітності, жінка може звернутися за допомогою. Про це говорить ст. 9 СК.
  3. Така перспектива, як аліменти можлива, якщо жінка вагітна спільною дитиною. Офіційно, немовля, що з'явився в шлюбі і протягом 300 днів після розлучення, вважається загальним. Якщо у претендента виникають сумніви щодо спорідненості, то повинен бути встановлений факт батьківства. Дружину призначається законом обов'язок утримання вагітної дружини і народженого сина.
  4. Якщо жінка подала позов вже після розлучення, то вона повинна довести свою потребу в матеріальній підтримці. Оскільки вагітні потребують повноцінного збалансованому харчуванні, вітамінах, лікарських препаратах, то їм потрібно і додаткове фінансування. Всі рекомендації лікаря, чеки на покупку продуктів і препаратів можна прикласти до справи для підтвердження витрат.
  5. Подати в суд можливо лише за умови, що чоловік відмовляється виконувати свої зобов'язання перед дружиною добровільно. Коли чоловік, приймає на себе відповідальність і має намір допомагати аліментами, то подружжю достатньо скласти світове аліментні угоду і завірити його у нотаріуса.
  6. Підтвердити підставу для звернення до суду, а саме факт вагітності, можна довідкою з жіночої консультації.
  7. Вагітних жінок, а потім матерів своїх дітей чоловіки зобов'язані утримувати з моменту зачаття плоду і до досягнення дітьми віку 3 років.

Увага! Вагітна цивільна дружина, яка б вимагала аліменти, не зможе їх оформити. Закон закріплює право на підтримку від чоловіка тільки законним дружинам. А ось на дітей, народжених поза шлюбом, батько зобов'язаний платити зміст до моменту набрання ними повнолітній вік.

Реалізація стягнення

Спосіб перший - добровільний варіант. Він передбачає укладення угоди між майбутніми батьками. Закон закріплює за ними право самостійно домовитися про взаємні права і обов'язки по відношенню один до одного, а саме про розмір і порядок надання допомоги.

Пункти, які можуть бути передбачені в аліментних угоді:

  • форма надання допомоги (натуральний вигляд або грошова форма);
  • розмір, якщо це матеріальне забезпечення визначається фіксована сума або відсоток від доходу;
  • реквізити для сплати, це можуть бути рахунки в банку;
  • регулярність платежів, мається на увазі періодичність, з якою чоловік буде платити передбачену суму;
  • випадки припинення зобов'язань.

Увага! Для того щоб документ отримав силу виконавчого листа, потрібна нотаріальна віза. В цьому випадку, якщо чоловік фактично не виконуватиме домовленість, то жінка зможе захистити свої інтереси в суді. Вона зможе витребувати цю допомогу в примусовому порядку.

Спосіб другий - примусова форма. Вона включає в себе судовий процес. Претендентка повинна заявити своє право на допомогу за допомогою подачі позову. В ході судового процесу, на підставі пред'явлених фактів і доказів, приймається рішення про доцільність призначення аліментів.

В позов повинні бути включені всі моменти, що мають значення для справи:

  • фінансове становище жінки;
  • матеріальні можливості чоловіки;
  • відмова відповідача від добровільного виконання зобов'язань;
  • доказ факту спорідненості, якщо чоловік заперечує своє батьківство.

Документи, які потрібно подавати разом з позовом:

  • паспорт громадянки;
  • довідка з медичної установи, якій підтверджується факт вагітності;
  • довідка з місця фактичного проживання претендентки;
  • довідка про доходи заявниці;
  • документ про доходи відповідача;
  • паперу, які підтверджують розмір реальних витрат заявниці (виписки, чеки).

До відома! Якщо у заявниці виникли труднощі з отриманням довідки про доходи колишнього чоловіка, то суд може витребувати потрібну інформацію за допомогою подачі офіційного запиту роботодавцю.

Чи є держмито?

При подачі позову з вимогою на утримання вагітної жінки не вимагає сплати держмита. Всі справи, що стосуються стягнення аліментів, проходять без оплати відповідного податку. Про це говориться в ст.333.36 в частині п. 2.

Судовий процес і рішення

Судовий процес і рішення

У місячний термін з дня подачі документів має бути прийнято рішення про задоволення вимог заявника або відмову в них. У разі прийняття позитивного відповіді, судове рішення направляється в державну службу приставів на виконання. Виконавці формують справу, видають виконавчий лист.

Цей документ відправляється за місцем роботи відповідача. Пристави повинні вжити всіх заходів для реалізації судового рішення. У разі, якщо місце роботи не встановлено, то вони повинні спробувати його визначити. Якщо місце перебування відповідача невідоме, то його подають в розшук.

Чи можлива відмова?

Відмовити в аліменти можуть в разі, якщо:

  • факт батьківства буде доведений;
  • факт вагітності не встановлено;
  • буде доведено, що жінка веде аморальний спосіб життя;
  • шлюб між подружжям не була зареєстрована;
  • сімейні стосунки тривали, нетривалий період часу (суд сам встановлює критерії тривалості);
  • потреба жінки нічого очікувати доведено;
  • жінка встигла зареєструвати нові сімейно-правові відносини, простіше кажучи, вступила в новий шлюб.

Підстави для припинення виплат:

  • поліпшення матеріального становища одержувача;
  • смерть заявника;
  • переривання вагітності;
  • вступ претенденткою в новий шлюб.

Яким буде розмір аліментів встановлених на вагітну дружину?

Жінка може отримати від чоловіка матеріальну допомогу на своє утримання. Розмір її не може перевищувати 12.5% ​​від загального рівня його доходів. Якщо відповідач вже виконує аліментні зобов'язання щодо раніше народжених дітей, то стягнення допомоги дружині будуть виробляти з суми, що залишилася після перерахування дитячих аліментів.

Чи потрібно платити аліменти на утримання вагітної дружини до розлучення?
Яким буде розмір аліментів встановлених на вагітну дружину?
Чи потрібно платити аліменти на утримання вагітної дружини до розлучення?
Чи є держмито?
Чи можлива відмова?
Яким буде розмір аліментів встановлених на вагітну дружину?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online