Аліменти на дитину інваліда

  1. Визначення розміру аліментів на утримання дитини-інваліда
  2. Особливості виплати допомоги по утриманню спадкоємця
  3. Правомірні випадки збільшення і зменшення аліментних виплат
  4. Список документів, необхідний для нарахування виплат допомоги
  5. Оцініть статтю

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Дитина інвалід забезпечується щомісячної сумою аліментів на тих же умовах і в подібному розмірі, що і здорова дитина до досягнення 18-річчя

Дитина інвалід забезпечується щомісячної сумою аліментів на тих же умовах і в подібному розмірі, що і здорова дитина до досягнення 18-річчя. Єдиною відмінністю забезпечення дитини-інваліда є стягнення додаткових сум грошей, еквівалентних оплаті лікування чада і догляду за ним.

Визначення розміру аліментів на утримання дитини-інваліда

Батько-відповідач, чи не вкладає гроші в утримання малюка, зобов'язаний вносити 1/4 заробітку на лікування та утримання 1 спадкоємця, 1/3 - на утримання 2-х дітей і ½ частина прибутку на 3-х дітей. Якщо батько не має постійного заробітку, розмір виплати аліментів призначається в частковому співвідношенні від середньомісячної заробітної плати по регіону. Відрахування суми аліментів на дитину-інваліда проводиться з різних видів джерела надходження коштів:

  • зарплат;
  • премій;
  • пенсій;
  • доходів від зданого в оренду житла;
  • гонорарів;
  • доходів від підприємницької діяльності.

Аліменти на дитину-інваліда, відповідно до положень Сімейного кодексу РФ, призначені для дітей 1 групи інвалідності по досягненню і переходу через віковий рубіж в 18 років. Але і в питанні нарахування допомоги 18-річним інвалідам є нюанси. Непрацездатний спадкоємець, який має 3 групу інвалідності, має право звернутися з позовною заявою до суду на предмет вирішення спору про продовження виплат по аліментах в випадках:

  • проживання дорослої дитини в нужді;
  • наявності довідок, що свідчать про часте лікуванні спадкоємця;
  • наявності уражень органічного характеру, що ускладнюють соціалізацію дитини.

При розгляді судом цих видів обставин, суддя може порахувати умови проживання інваліда непридатними для забезпечення нормальної життєдіяльності людини і продовжити термін виплат аліментів на дитину-інваліда. Посібник за змістом в подібних випадках виплачується навіть у разі присвоєння дитині-інваліду матеріальних нагород, заохочень, нарахування пенсії.

Особливості виплати допомоги по утриманню спадкоємця

Виплата аліментів на дитину-інваліда здійснюється в твердо фіксованій сумі. Порядок і терміни виплати регулюються 3-ма способами:

  • за допомогою добровільно складеного угоди між батьками дитини, завіреного нотаріальним чином (документ отримує силу виконавчого листа і передається в службу приставів в якості правового документа);
  • за допомогою подання позовної заяви до мирового суду федерального або місцевого значення;
  • за допомогою подання позовної заяви дорослого спадкоємця-інваліда, віком старше 18 років, до суду, стосовно обох батьків, за наявності обтяжливих для життя оного обставин.

У разі відсутності можливості у дорослого спадкоємця подати позовну заяву самостійно, це дія виробляє опікун або фахівець з соціальної служби. Інвалід 1 або 2группи отримує беззаперечне аліментні зміст 18-тиріччя, якщо у відповідача не виникло заборгованості з виплати аліментів та обставин, що визначають припинення виплат . Інвалід 3 і частково 2 групи повинен підтвердити необхідність отримання допомоги документальним шляхом. Інвалід, віком 18-ти років, 3 групи вважається частково дієздатним - це положення означає, що спадкоємця з подібного роду порушеннями в розвитку беруть на роботу з невисоким рівнем завантаженості, з умовами, придатними для трудової діяльності інваліда. У разі відсутності робочого місця спадкоємець має право претендувати на отримання аліментів від обох батьків.

Одержувач, який є інвалідом дитинства, також має право претендувати на виплату аліментного допомоги батьками, навіть в разі невиплати ними ні 1 рубля до справжнього моменту. Молодій людині 18-ти років в такому випадку слід звернутися до судових приставів з метою правильного розрахунку неустойки, а потім - до суду, з метою затвердження вироку і отримання на руки виконавчого листа. Інвалід дитинства може отримувати допомогу по утриманню, якщо доведе в суді непрацездатність і відсутність інших джерел доходу.

Правомірні випадки збільшення і зменшення аліментних виплат

Збільшити суму виплати аліментів на дитину-інваліда суддя вправі в тому випадку, коли витрати на лікування і догляд за дитиною-інвалідом перевищують розмір фіксованих аліментних виплат. Речовими доказами стануть виписки з рахунків, чеки на витрачені на ліки і медичні послуги гроші. В ході слухання справи судовими працівниками розглядаються фактори:

  • матеріального стану всіх членів сім'ї;
  • сукупні витрати;
  • фізіологічне і психологічний стан дитини.

Зменшити розмір аліментного допомоги також стало можливим при розгляді наступних факторів:

  1. Отримання платником високого рівня доходів, такого, що відраховується часткова сума аліментів перевищує всі потреби дитини;
  2. Отримання дорослим спадкоємцем-інвалідом в користування майна, що сприяє отримання стабільного доходу останнім, за допомогою якого інвалід покриє всі потреби стосовно проживання та лікування;
  3. Погіршення фінансового стану платника в зв'язку з різними життєвими обставинами: створення нової сім'ї, хвороба, інвалідність, інвалідність інших дітей.

Список документів, необхідний для нарахування виплат допомоги

З метою стягнення аліментних допомоги необхідно зібрати певний перелік документів:

  • копія та оригінал свідоцтва про шлюб;
  • медична карта або виписка про стан дитини;
  • виписка з будинкової книги про проживанні спадкоємця-інваліда разом з позивачем;
  • довідки про доходи відповідача та позивача, взяті в бухгалтеріях підприємств (або довідка про звільнення відповідача);
  • позовну заяву, що подається в 2-х примірниках.

Отримання фіксованої виплати за утримання дитини-інваліда - це величезний трудомісткий успішний крок з боку позивача - батька. Процедура затвердження виплат аліментів на дитину-інваліда емоційно важка, але «істина дорожче Батьківщини» в справі утримання неповнолітнього інваліда. В даному часу керівництво нашої країни робить всі можливі кроки щодо спрощення юридичного боку вирішення питання заради створення гідних умов життя молодих непрацездатних громадян.

Оцініть статтю

Натискаючи "Задати питання" я погоджуюся з політикою конфіденційності і призначеним для користувача угодою .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online