Аліменти на дітей від першого шлюбу

  1. Яка сума виплат призначається?
  2. Підстави для зниження розміру виплат
  3. В які терміни здійснюється виплата грошей?
  4. Сплата аліментів за угодою обох сторін
  5. Стягнення через суд
  6. Порядок призначення стягнень з безробітного
  7. Як написати позовну заяву?
  8. Заключна частина

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо батько або мати, які виплачують аліменти , Укладають новий шлюб, це не звільнить їх від обов'язку утримувати неповнолітню дитину. Однак, якщо в новому шлюбі з'явиться дитина, є сенс звернутися до відповідних органів з метою перерахунку розміру фінансової допомоги.

Є варіант, що виплати взагалі припиняться - якщо дитину з минулого родини усиновить інша людина, наприклад, новий чоловік матері. Щоб така процедура мала місце, обов'язково потрібна згода батька в письмовому вигляді і, відповідно, рішення суду. При таких обставинах обов'язок утримувати дитину покладається на усиновителя.

Крім виплати аліментів, батьки дитини, керуючись ст. 86 СК РФ і рішенням суду можуть бути притягнуті до оплати лікування, додаткового догляду за малолітньою або дорослим, але непрацездатним сином / дочкою. Отже, розберемося докладніше у всіх питаннях.

Яка сума виплат призначається?

Величину аліментних виплат визначає ст. 81 Сімейного кодексу.

Другий розділ статті уточнює: їх величина може бути змінена в залежності від факту наявності обох батьків і від інших обставин.

В основному аліменти на дитину від першого шлюбу регулюються кількістю дітей, а саме:

Підстави для зниження розміру виплат

Законодавством Росії не передбачені Законодавством Росії не передбачені   такі пункти, як   зменшення аліментів при народженні другої дитини   на дитину від першого шлюбу такі пункти, як зменшення аліментів при народженні другої дитини на дитину від першого шлюбу. Однак судова практика виробила певний список положень. Тим, хто цікавиться, як зменшити аліменти на дитину від першого шлюбу, слід знати деякі моменти.

  1. Якщо громадянин, з якого здійснюється стягнення грошової допомоги для утримання дитини, має I, II групу інвалідності, цілком очевидно, що будь-який непрацездатний і сам потребує опіки і другорядних витратах для свого змісту. У такому варіанті суд, ймовірно, знизить суму аліментів.
  2. Коли дитина має власний необхідний дохід (заробітна плата, дохід від підприємництва).

Але для того, щоб суд схвалив ваше звернення зі зміни розміру аліментів на дитину від першого шлюбу, може стати недостатньо вищевикладених причин. Мають місце і інші обставини. Наприклад, платник має маленький заробіток, велику родину, а оплата аліментів на першу дитину істотно впливає на бюджет, в той час як дитина, якій виробляються фінансові виплати, цілком забезпечує себе без другорядної допомоги.

  1. Якщо дитина, якій платять фінансову допомогу від батька, має спадок, яке приносить будь-який дохід. Наприклад, коли він успадкував нерухомість і здає її, або банківський рахунок, активи і т. Д.
  2. Коли в родині платника присутні люди, яких той законно зобов'язується утримувати. Наприклад, якщо у платника також присутні інші діти неповнолітнього віку, і при стягненні аліментів на дитину від першого шлюбу в повному обсязі ці діти мали від батька менше коштів для життя. Або ж, якщо у платника є непрацездатні батьки.

В які терміни здійснюється виплата грошей?

Стаття 107 СК РФ говорить, що подати позов про стягнення аліментів можна в будь-який час після виникнення права на їх отримання. Якщо суд виніс рішення, що одному з батьків необхідно сплачувати кошти, то термін виплат починається в день, коли було подано позовну заяву.

Також є можливість витребувати гроші за період, протягом якого батько ухилявся від сплати аліментів. Найбільший проміжок часу, за який можливо стягнути таку допомогу, - три роки.

Сплата аліментів за угодою обох сторін

Стаття 80 Сімейного кодексу передбачена можливість добровільної оплати аліментів за согласb. Між батьками. В угоді повинна бути вказана грошова сума, яку повинен щомісяця надавати один з них, з періодичність виплат, а інші додаткові умови. Форма угоди про сплату аліментів має бути складено відповідно до вимог сімейного законодавства: угода про розмір аліментів на дитину від першого шлюбу має мати виключно письмову форму;

  • документ обов'язково повинен нотаріально посвідчуватися, інакше буде вважатися недійсним;
  • дана угода має юридичну так само, як виконавчий лист, виданий судом.

Якщо одна зі сторін недієздатна, то підписати угоду можна виключно в присутності уповноваженого представника.

Стягнення через суд

Як стягнути аліменти на утримання дітей ? Якщо одна зі сторін ухиляється від сплати Як стягнути аліменти на утримання дітей аліментів дитині від першого шлюбу, а угоду підписати не вдалося, то друга сторона може звернутися за допомогою до суду, відповідно до ст. 106 Сімейного кодексу.

Пункти ст. 108 деталізують терміни, коли будуть витребувані гроші. Визначаючи суми для стягнення, суд грунтується на правила статті 81 кодексу, а крім цього, на фінансовий стан і сімейний стан сторін.

До речі, корисно дізнатися, що крім аліментів на дитину до 3 років , Колишня дружина має право стягнути і аліменти на себе.

Порядок призначення стягнень з безробітного

Законодавством передбачена можливість призначення аліментних виплат незалежно від того, є робота у батька чи ні.

Якщо громадянин має постійну посаду, то сума виплат на дитину формується в процентному вмісті від зарплати. Розмір відрахувань встановлюється судом, виходячи від дійсної необхідності і суми заробітку батька.

У випадках, якщо зарплата не є регулярною, а постійного місця роботи у платника немає, то розмір аліментів на утримання дітей суд визначає в твердій ставці, грунтуючись на розрахунку аліментів за середньою зарплати по області і рівні прожиткового мінімуму для дітей різного віку.

Як написати позовну заяву?

Для прийняття на слухання судом позову про стягнення і встановлення розміру аліментів на дитину від першого шлюбу всі вимоги документа повинні ґрунтуватися на фактах, мати ряд доказів. Вибір способу призначення аліментних виплат з відповідача (процентна, яка стійка сума) теж доведеться обґрунтувати в суді, спираючись на:

  • специфіку доходів платника;
  • величину прожиткового мінімуму в регіоні проживання;
  • життєвий рівень дитини, фізичне його стан.

Заключна частина

Всі батьки зобов'язані утримувати своїх малолітніх дітей, особисто визначаючи ступінь і порядок необхідних витрат. За згодою обох сторін вони можуть скласти угоду про сплату аліментів, що визначає суму допомоги, яку повинен буде один з батьків виплачувати у вигляді аліментів на дитину від першого шлюбу. У таких угодах розмір виплат не може встановлюватися менше, ніж сума, передбачена законом.

Яка сума виплат призначається?
Яка сума виплат призначається?
В які терміни здійснюється виплата грошей?
Як написати позовну заяву?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online