Як Зменшити Суму Аліментів На Дитину

  1. Права і обов'язки аліментних відносин в 2018: відео
  2. Як зменшити розмір виплати аліментів у Росії (119 стаття СК РФ): відео
  3. Зменшення розміру аліментів на містили дітей: відео
  4. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Зменшення розміру аліментів - підстави, порядок дій. як правильно зменшити аліменти через суд. зниження аліментів при народження іншої дитини. Консультація сімейного юриста онлайн

зміст:

Сьогодні ми хотіли б присвятити нашу статтю питання зменшення аліментних виплат на утримання дитини, які платить один з батьків після розірвання шлюбу. Крім того, окрему увагу хотілося б приділити механізму стягнення грошових коштів з платника аліментів в нашій державі (особливо в разі заборгованості з його боку) і розібратися, чи можливо оскаржити рішення суду про стягнення, якщо платник не згоден з ним або з розміром визначених судом аліментних виплат.

Права і обов'язки аліментних відносин в 2018: відео

Як зменшити розмір аліментних виплат, якщо колишнє подружжя уклали угоду

Ні для кого не секрет, що подружня пара, що має на вихованні спільних неповнолітніх дітей і бажає припинити свої сімейні відносини, може самостійно прийти до мирної угоди про подальшу долю дитини, в тому числі про його опіку та утриманні Ні для кого не секрет, що подружня пара, що має на вихованні спільних неповнолітніх дітей і бажає припинити свої сімейні відносини, може самостійно прийти до мирної угоди про подальшу долю дитини, в тому числі про його опіку та утриманні. Іншими словами, в ході шлюборозлучного процесу подружжя має право скласти і нотаріально завірити угоду про сплату аліментів, в якому вказують порядок і розмір виплат на утримання дітей.

Тут хотілося б відзначити, що чітко встановленої законодавством форми для такого документа немає. Єдині вимоги - це складання на нотаріальному бланку і грамотне складання тексту (в тому числі з точки зору юриспруденції). Це означає, що законодавство не обмежує сторони у вирішенні питання про суму аліментів, їх способу передачі від однієї сторони іншій (банківський переказ, готівкові і т.д.), формі виплат (аліменти можуть виплачуватися в будь-якій валюті), їх періодичності і т. д. Головне, щоб всі умови влаштовували обидві сторони.

Чоловік і жінка, які виховують спільну дитину, яка не досягла повнолітнього віку, не обов'язково повинні перебувати у законному шлюбі в сьогоденні або в минулому. Якщо чоловік і жінка живуть разом і мають спільних дітей, тобто складаються в «фактичному шлюбі», то той з них, з ким залишиться дитина після припинення таких відносин, має право на виплати грошових коштів на потреби неповнолітньої дитини від другого з батьків. Але тут важливо розуміти, що якщо шлюб батьків не зареєстрований офіційно, то крім свідоцтва про народження дитини, спорідненість необхідно буде підтверджувати також свідченням про встановлення батьківства. Цю інформацію реєструють в РАГСі.

Як же бути в ситуації, коли документів про батьківство немає, але мати має потребу отримати аліменти на утримання спільної дитини? Якщо склалася така ситуація, то мати дитини, народженої в незареєстрованому шлюбі, може подати позовну заяву до суду з проханням встановити батька дитини. При цьому в якості відповідача потрібно вказати цивільного чоловіка. Найімовірніше, для підтвердження факту його батьківства буде призначений тест ДНК. Крім того, в суді можуть стати в нагоді свідчення. Але потрібно розуміти, що навряд чи вдасться досягти успіху в такій справі без допомоги професійного юриста.

Таким чином, для того, щоб зменшити розмір аліментних виплат, зазначений в угоді між батьками, необхідно звернутися в суд з відповідною заявою. У суді необхідно буде довести, що матеріальне становище позивача з моменту укладення угоди погіршився.

Розглянемо приклад. Заробітна плата позивача на момент укладення домовленості про аліментних виплат становила 40 тисяч рублів. Сума виплат була обговорена в розмірі 15 тисяч рублів. І ось в силу обставин, що не залежать від позивача, його доходи зменшилися в два рази, тобто тепер вони становлять 20 тисяч. Природно, що якщо виплачувати 15 тисяч з 20, то коштів на існування практично не залишається. А значить, це і є привід для зменшення суми виплат на утримання дитини. Якщо грамотно аргументувати такий позов, то можна домогтися успіху в суді, однак варто пам'ятати, що, як правило, суд ставати на бік дитини і неохоче зменшує суму аліментів.

Статті по темі:
Консультація сімейного юриста: скільки платять аліменти безробітні
Як змінити суму виплати аліментів на дитину

Як зменшити розмір виплати аліментів у Росії (119 стаття СК РФ): відео

Як зменшити розмір аліментів при народженні інших дітей?

Якщо після розірвання шлюбу платник аліментів, вступає в новий союз і у нього народжується ще одна дитина в новій сім'ї, то він має право просити у органів судової влади зменшення суми аліментних виплат на користь дітей від першого шлюбу Якщо після розірвання шлюбу платник аліментів, вступає в новий союз і у нього народжується ще одна дитина в новій сім'ї, то він має право просити у органів судової влади зменшення суми аліментних виплат на користь дітей від першого шлюбу.

Наприклад, якщо в першому шлюбі подружня пара виховувала одну дитину, то сума аліментних виплат становитиме четверту частину доходів батьків, зобов'язаного їх виплачувати (як правило, батько). Він укладає новий шлюбний союз, в якому народжується ще одна дитина. Його діюча дружина (мати його другої дитини) має право подати заяву до суду з проханням стягнути з нього виплати на другу дитину. Розривати шлюбні відносини при цьому не потрібно. У підсумку, батько повинен оплачувати аліменти на користь двох дітей різним жінкам. Само собою, така ситуація є вагомою підставою для зменшення розміру виплат на користь дитини від першого шлюбу. Тут варто зазначити, що для щасливого кінця судового процесу по зменшення суми аліментів у такому разі, необхідно мати на руках всі попередні (діючі) рішення суду про стягнення аліментних виплат.

Тут варто зазначити, що для щасливого кінця судового процесу по зменшення суми аліментів у такому разі, необхідно мати на руках всі попередні (діючі) рішення суду про стягнення аліментних виплат

Зменшення розміру аліментів на містили дітей: відео

Як зменшити розмір аліментних виплат при утриманні старих батьків?

Якщо особа, яка зобов'язана до виплати аліментів на неповнолітніх дітей, має під опікою літніх батьків, вони теж мають право звернутися до суду для стягнення з нього грошових виплат (Сімейний кодекс, стаття 87) Якщо особа, яка зобов'язана до виплати аліментів на неповнолітніх дітей, має під опікою літніх батьків, вони теж мають право звернутися до суду для стягнення з нього грошових виплат (Сімейний кодекс, стаття 87).

Таким чином, якщо один з старих батьків звернутися до суду і отримає позитивне рішення про виплату в його користь аліментів, то таке судове рішення може бути використано так само для зменшення суми аліментних виплат на користь дітей від попереднього шлюбу.

висновок

Таким чином, ми визначили, що існує кілька підстав, за якими суд може прийняти рішення про зменшення суми виплати аліментів на утримання дитини. Нагадаємо, що для присудження аліментів розлучатися з дружиною зовсім не обов'язково, адже для законодавства поняття «шлюб» і «забезпечення дитини до її повноліття» це окремі терміни.

Як же бути в ситуації, коли ви зовсім не згодні із зобов'язанням платити аліменти? На відміну від інших рішень суду, рішення про аліменти вступає в силу негайно. Це означає, що і справа про апеляцію потрібно грамотно підготувати в найближчі терміни.

Як же бути в ситуації, коли документів про батьківство немає, але мати має потребу отримати аліменти на утримання спільної дитини?
Як же бути в ситуації, коли ви зовсім не згодні із зобов'язанням платити аліменти?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online