Як подати заяву на отримання аліментів на сайті держпослуги

  1. загальні положення
  2. Хто має право на виплати
  3. Порядок роботи з порталом держпослуги

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Подати на аліменти через держпослуги або в інший спосіб - це цілком законне бажання жінки, що залишилася однією з дітьми.

Аліментарні зобов'язання виникають тоді, коли взаємини в сім'ї неможливо врегулювати мирним шляхом і доводиться звертатися в державні органи.

У відповідності з сімейним законодавством сплата допомоги відбувається в 2 випадках: при обопільній угоді сторін (гл. 16, 17 СК РФ) і за рішенням суду (гл. 13, 14, 15, 17 СК РФ).

загальні положення

загальні положення

  1. Аліменти - це грошові кошти, призначені для утримання непрацездатних членів сім'ї, дітей. На даний момент розмір виплат розраховується від суми заробітної плати в розмірі:
    • 1/4 - на 1 дитину;
    • 1/3 - на 2 дітей;
    • 1/2 - на 3 і більше дітей.
  2. Аліменти вираховують від зарплати, підприємницького прибутку, інвестиційних доходів, відсотків від депозитів, держдопомоги, пенсій і стипендій.
  3. У деяких випадках, коли немає даних про заробіток відповідача, суд призначає фіксовану суму. В інших випадках виплачується різниця між відсутньої сумою прожиткового мінімуму і доходами позивача і розподіляється рівними частками між відповідачами.

Будь-яка робота судових органів починається з надходження відповідної заяви, що є підставою для утримання допомоги. Даний документ підлягає розгляду протягом 3 місяців. У тому випадку, якщо місце розташування відповідача невідомо, його оголошують у розшук.

Хто має право на виплати

На отримання аліментів мають право: На отримання аліментів мають право:

  1. Діти, які не досягли повноліття - 18 років.
  2. Недієздатні діти, які досягли повноліття.
  3. Зміст вагітної дружини з моменту розлучення до 3 років.
  4. Непрацездатна дружина або чоловік, що знаходяться в офіційному шлюбі.
  5. Утримання непрацездатних батьків.
  6. Діти інваліди.

Важливо знати: гроші на дітей виплачуються незалежно від того, перебувають батьки у шлюбі чи ні.

В даний час більшість питань можна вирішити за допомогою інтернету, в тому числі і питання аліментарного стягнення. Не так давно за рішенням Уряду було створено проект «держпослуги» значно полегшує процес збору інформації та подачі документів.

Порядок роботи з порталом держпослуги

Порядок роботи з порталом держпослуги

    1. Для початку слід зареєструватися як фізична особа. Процедура включає в себе уточнення місця розташування, заповнення особистих даних із зазначенням номера телефону, на який надійде СМС з кодом для підтвердження аккаунта. Потім необхідно придумати логін і пароль і зберегти дані.
    2. Потім увійти в обліковий запис і заповнити решту поля для глибших можливостей сайту.
    3. Авторизуватися за допомогою логіна і пароля з підтвердженням електронної пошти.
    4. В меню сайту знайти розділ «держпослуги» - «Орган влади» - наприклад, «Аліменти на неповнолітніх» або ж в пошуковий рядок ввести значення «Аліменти на неповнолітніх», і вибрати відповідний пункт з довідковою інформацією, де буде вказано:
      • опис послуги;
      • документи;
      • контакти;
      • інформація.

В меню сайту знайти розділ «держпослуги» - «Орган влади» - наприклад, «Аліменти на неповнолітніх» або ж в пошуковий рядок ввести значення «Аліменти на неповнолітніх», і вибрати відповідний пункт з довідковою інформацією, де буде вказано:   опис послуги;   документи;   контакти;   інформація

  1. Вибрати розділ «Документи», де буде вказаний список документів, необхідних для отримання даної послуги. Заява потрібно роздрукувати та заповнити. До нього докласти всю необхідну документацію, зазначену в розділі і зупинитися на одному із способів подачі заявки.
  2. За допомогою сайту можна відстежувати стадію розгляду заяви: «прийнято», «на розгляді», «прийнято рішення». Весь процес займає не більше 10 днів.
  3. Після чого надходить офіційну відповідь про розгляд послуги і про вжиті заходи по відношенню до аліментник.
  4. Додатково можна запросити довідку про заборгованість і простроченнях відповідача за посібником.
  5. Також самому відповідачеві за допомогою цього порталу можна дізнатися інформацію про наявність заборгованості по аліментах і їх точну суму. Слід вибрати в меню розділ «держпослуги» - «Перевірка заборгованості судовим приставам».

Портал держпослуги дає можливість дізнатися необхідну інформацію, роздрукувати і правильно заповнити заяву, та вибрати спосіб подачі заявки на стягнення грошей з відповідача:

  • особисто;
  • за допомогою третіх осіб;
  • через МФЦ (Багатофункціональний центр).

Через інтернет подача документів неможлива з однієї причини, судове провадження має на увазі подачу позовної заяви з особистим підписом позивача та наявності оригіналів документів.

Як правильно подати на отримання фінансової допомоги, дивіться поради юриста в наступному відео:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online