Як не платити аліменти, якщо не працюєш?

  1. факт №1
  2. факт №2
  3. факт №3
  4. факт №4
  5. факт №5
  6. факт №6
  7. факт №7
  8. Підведення підсумків

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сучасні батьки мають законну можливість розлучитися, якщо їхні почуття не пройшли випробування побутом і часом Сучасні батьки мають законну можливість розлучитися, якщо їхні почуття не пройшли випробування побутом і часом. Але, природно, їх зруйновані взаємини не повинні впливати на матеріальне забезпечення спільної дитини або дітей. Цілком достатньо того, що дитина при розлученні отримує моральну травму.

Держава при подібних обставинах стає на захист своїх маленьких громадян, допомагаючи самотнім матерям посібниками, а також контролюючи «пішла на вільні хліби» половину (частіше чоловічу), в плані виплати аліментів на дитину. Але ніхто не захищений від форс-мажорних подій, і бувають випадки, коли колишній чоловік не виконує аліментних зобов'язань, в силу втрати роботи або працездатності.

Хоча випадки махінацій з обов'язковими виплатами на дитину також нерідкі. Тому пропонуємо ознайомитися з юридично обґрунтованими способами, які дозволять не платити аліменти, у разі, якщо батько дитини втратив роботу.

Читайте також: Як законним методом не платити аліменти

факт №1

Відразу розставимо всі крапки над відомою літерою і авторитетно заявимо, що питання «Як не платити аліменти?» Має дуже обмежене число законних і задовільних відповідей. Нечисленні способи уникнути сплати повністю навряд чи підійдуть навіть найзапеклішим ухильниками, оскільки пов'язані з інвалідністю та смертю. Нас же цікавить питання: що робити, якщо екс-чоловік, зобов'язаний платити аліментні суми, втрачає роботу, то є джерело стабільного доходу?

У РФ ті, хто не працює, зобов'язані звернутися в Центр зайнятості населення, де будуть отримувати допомогу, поки не знайдуть відповідне місце для працевлаштування. Відповідно, згідно з чинним законодавством, відрахування на дитину будуть проводитися з суми допомоги по безробіттю. Варіант не платити грошей зовсім в даному випадку не актуальний.

факт №2

Виплат може не бути, якщо батьки дитини домовилися між собою про таких умов:

  1. Сторона, яка доглядає за спільною дитиною після розлучення, може безперешкодно вивозити чадо за кордон, отримавши добровільна згода другої сторони, обумовлене відмовою від аліментних претензій. Угода повинна бути складено на добровільній основі і пройти нотаріальне завірення, а також виконуватися без участі суду, судових приставів.
  2. У разі якщо суд скасував власне рішення, яке зобов'язує раніше платити аліменти. Природно, що причини цього повинні бути вагомі і серйозні, а які саме, розповімо далі.

факт №3

Є кілька варіантів, щоб через суд відмовитися від виплат аліментів. Подати позов необхідно, з зазначеним підставою для відмови від виплати, а також з наданням всіх доказів, які можуть підтвердити дане підставу. Офіційно відмовляємося від виплат, якщо:

  1. Дитина не рідний, що доведено в суді.
  2. Боржник повністю взяв відповідальність за дитину і забезпечує його матеріально (забрав до себе на постійне спільне проживання). Такий результат можливий, якщо мати дитини стала поводитися неналежним чином (приймати наркотики, пити, гуляти), і не виконувати свої функції по вихованню, про які заявляла на шлюборозлучному процесі або на суді, що встановлює розмір належних аліментів.
  3. Батько, який залишився жити з дитиною після розлучення, повернув працездатність або поліпшив своє матеріальне становище настільки, що не потребує мізерну суму аліментів.
  4. Колишня дружина вийшла заміж вдруге, і дитину усиновив або удочерив новий чоловік. Усиновитель в такому випадку приймає всю відповідальність за усиновленого, разом з його матеріальним забезпеченням, а біологічний батько звільняється від своїх зобов'язань.

Читайте також: Як нараховуються на дітей аліменти

факт №4

Якщо не відмовитися, то хоча б зменшити розмір виплат теж цілком можливо. Природно, робити це теж доведеться через суд. Тому необхідно подати відповідну заяву, посилаючись на такі обставини, як поява інших дітей у боржника, або виникнення важкого захворювання, різкого погіршення матеріального стану відповідача або в разі, коли позивач вчинив умисне злочин щодо боржника. Це ті випадки, які можуть при вдалому збігу обставин дозволять значно зменшити суму виплат по аліментах.

факт №5

Є ще два варіанти скасування щомісячних виплат на користь дитини, але для цього знадобиться, щоб сам позивач звернувся в Службу виконуючих приставів.

У першому варіанті пишеться заява, адресована приставу, який здійснює виконавче провадження по даній справі. У заяві повинна бути прохання про припинення процедури стягнення. На підставі цього документа пристав відкликає виконавчий лист, і припиняє саме виробництво.

Спосіб цей, безумовно, підтверджує, що позивач не просто передумав щодо утримання коштів, але і в подальшому не збирається до нього вдаватися. Тим більше що після подібної заяви це буде неможливо.

У другому варіанті позивач просить всього лише повернути йому виконавчий документ, тобто лист. Така мінімальна різниця в формулюванні, надає можливість позивачеві і позивачеві аліментів через час відновити процес утримання аліментних сум.

факт №6

Ось і ще кілька законних підстав для припинення виплат:

  • дитина досягла повноліття;
  • дитина стала дієздатним в силу віку або відновився здоров'я;
  • пара, яка перебувала в розлученні, вирішила оформити свої відносини новим походом в ЗАГС, тобто возз'єднатися на законних підставах;
  • якщо настала смерть одного з учасників колишньої подружньої пари.

Можна додати, що іноді виплати припиняються, коли закінчився термін за зобов'язаннями, але це в разі, якщо угода про аліменти було складено без участі судді і приставів. Тобто все, що було прописано в нотаріально завіреному угоді, має законну силу.

факт №7

Необхідно пам'ятати, що батько, позбавлений батьківських прав, теж звільняється від сплати аліментів, але, в свою чергу, не зможе претендувати на аліменти для власної персони, коли постаріє, і буде потребувати підтримки свого працездатного дорослого дитини.

Читайте також: Як пишеться позовна заява про вирахування аліментів у твердій грошовій сумі

Підведення підсумків

Залишилося розповісти тільки про те, до скількох років можна вимагати виплат для утримання дитини. Якщо підключити логічне мислення, то відповідь напрошується сам собою:

  1. Для здорового сина - до 18 років.
  2. У разі якщо дитина буде отримувати вищу освіту у ВНЗ, строк продовжується до закінчення навчання.
  3. Для дітей-інвалідів термін такий же, крім тих, у кого підтверджена перша група - їм аліменти виплачують безстроково.

Скільки грошей треба платити? Згідно із законом аліменти на одне чадо рівні 25 відсоткам від офіційного доходу, після вирахування всіх державних податків; двоє дітей забезпечуються 33 відсотками; троє і більше дітей - 50 відсотками.

Як не платити аліменти ми розповіли, але хотілося б сподіватися, що все вищеописане дасть поживу для роздумів зовсім іншого штибу. Діти абсолютно не винні в тому, що батьки не можуть більше ужитися, тому немає сенсу карати їх матеріально, за власний недогляд перед весіллям. Бажано, щоб розлучення і подальші розгляди не залишили у них відчуття, що вони не потрібні, чи не люблять і кинуті. Для цього необхідно максимальна врівноваженість батьків і розуміння, що коли-небудь і вони будуть залежати від своїх дітей.

Нас же цікавить питання: що робити, якщо екс-чоловік, зобов'язаний платити аліментні суми, втрачає роботу, то є джерело стабільного доходу?
Скільки грошей треба платити?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online