Як дізнатися заборгованість по аліментах

  1. Як перевірити заборгованість по аліментах
  2. Як дізнатися заборгованість по аліментах через інтернет на прізвище
  3. Сайт Федеральної служби судових приставів
  4. Сайт єдиного порталу державних послуг
  5. Соціальні мережі
  6. Дізнатися заборгованість у судових приставів
  7. Оцініть статтю

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Будь шлюборозлучний процес пов'язаний з багатьма питаннями, які не завжди можна врегулювати мирним шляхом

Будь шлюборозлучний процес пов'язаний з багатьма питаннями, які не завжди можна врегулювати мирним шляхом. Після розлучення найчастіше за рішенням суду або відповідно до сімейним відносинам дитина залишається жити з матір'ю. Відповідно до Сімейного Кодексу, стаття 80, батько, який не проживає з дитиною, зобов'язаний не тільки брати участь у її вихованні в рівній мірі з кожним з батьків, але і в тому числі його матеріально забезпечувати. На жаль, на практиці це правило не завжди дотримується, в результаті чого утворюється заборгованість. Причин на це може бути безліч: ухилення від сплати аліментів, знаходження в іншій країні, тимчасові матеріальні труднощі. Тому в зв'язку з цим часто виникає питання, як дізнатися заборгованість по аліментах?

Як перевірити заборгованість по аліментах

Сьогодні настільки розвиваються комунікації, що будь-яке питання можна вирішити дистанційно. Це не скасують права також дізнатися заборгованість по аліментах. Звичайно, ви можете особисто відвідати судового пристава, і він вам скаже суму загальної аліментні заборгованості, але не всі мають таку можливість, особливо якщо знаходяться в іншому місті або з ранку до вечора працюють. Тому на допомогу приходить інтернет. Він може запропонувати нам відразу кілька способів, як можна дізнатися борг по аліментах. Отже, ось кілька варіантів:

  • подивитися інформацію через сайт служби судових приставів;
  • якщо ви зареєстровані в соціальних мережах, то встановити потрібну програму;
  • через єдиний портал «Державні послуги»;
  • встановити мобільний додаток на смартфон під назвою «ФСПП».

Для того, щоб дізнатися суму позовів про аліменти стягненням, що вже накопичилася за минулі місяці і є заборгованістю, то на деяких з наведених джерел потрібно буде пройти реєстрацію. Можете не лякатися, забере у вас це всього кілька хвилин. Якщо вам потрібно регулярно дізнаватися свої борги або колишнього чоловіка, наприклад, для одержувача - матері дитини, то можна випробувати всі вищенаведені способи і вирішити, що для вас зручніше за все.

Як дізнатися заборгованість по аліментах через інтернет на прізвище

Раніше ми перерахували декілька зручних способів як можна подивитися через всесвітню мережу загальну суму заборгованості. Тепер перерахуємо плюси і мінуси кожного способу.

Сайт Федеральної служби судових приставів

Найчастіше вдаються до послуг сайту ФСПП. Тут ви можете дізнатися не тільки розмір заборгованості, але і дані про виконавче вирішенні, щомісячної суми аліментних виплат, термін їх закінчення. Зробити це можна дотримуючись наступних вказівок:

  1. Відкрийте браузер, в пошуковому рядку напишіть «офіційний сайт ФСПП».
  2. Після того як перейшли на нього, знайдіть пункт «Дізнайтеся про свої борги».
  3. У цьому пункті буде кілька підзаголовків, виберіть «Територіальні органи», після чого потрібно буде знайти свій або вписати місце, де ви зареєстровані.
  4. Далі «Інформаційні системи», а після «Дані по виконавчих проваджень».
  5. Тут вказуємо, що ви доводитеся фізичною особою, а в відкрилася анкеті заповнюєте свої персональні дані.
  6. Коли всі поля будуть заповнені, натискаєте «Пошук» і можете ознайомитися з сумою.

Крім названої вище інструкції можна істотно полегшити процедуру пошуку інформації по аліментного обов'язку. Вам необхідно знати номер виконавчого листа. Якщо для вас це не проблема, то після 4 пункту, вибираємо «Пошук за номером виконавчого провадження». Тут крім загальної інформації про борг ви зможете дізнатися і прізвище пристава, який займається вашою справою, а також контактний телефон для того щоб особисто задати вас питання.

Легкість перегляду інформації через сайт служби судових приставів полягає в тому, що від вас не вимагають проходити реєстрацію.

Сайт єдиного порталу державних послуг

Сайт «держпослуги» також наділений такою функцією, як можливість перевірити розмір аліментних заборгованості. Але так як цей сайт містить величезну кількість інформації, то для того, щоб дізнатися суму накопичених виплат по аліментах в якості боргу, тут від вас буде потрібно пройти процедуру реєстрації. Дотримуйтесь послідовність дій:

  1. Зайти на сайт під своїм логіном і паролем (якщо ви раніше ви вже користувалися послугами даного сайту) або зареєструватися.
  2. Після цього переходимо до пункту «Електронний уряд».
  3. Там із загального списку вибираємо розділ «Органи влади», після «Міністерство юстиції», і останнє «Федеральна служба судових приставів».
  4. В даному розділі знаходите пункт «Інформація згідно з виконавчими листами».

Для того щоб дізнатися свою заборгованість по аліментах, необхідно в відкрилася порожній формі заповнити всю необхідну інформацію. Далі внизу буде кнопка з назвою «Отримати послугу». Якщо все заповнено правильно, то на екрані з'явиться виконавчий лист до судового рішення. Окремо є функція для запиту боргів по аліментах. Для зручності можна буде навіть зберегти отриману довідку.

Соціальні мережі

У соціальних мережах є безліч додатків і, як би дивно це не звучало, але за допомогою «Однокласників» або «вКонтакте», також можна обчислити накопичився розмір заборгованості по аліментних виплат. Додаток для з'ясування боргу по аліментах через соціальні мережі називається «Банк даних виконавчих проваджень». Через рядок пошуку в соціальній мережі шукайте цю програму і качаєте його. Там, як і в попередніх випадках, необхідно буде заповнити поля, щоб програма видала вам інформацію по боргу. Навіть якщо ви відкриваєте додаток зі своєї сторінки, воно не прив'язується до вашого прізвища. Подивитися інформацію, додавши додаток, може будь-який користувач. Також для зручності ви можете в програмі налаштувати функцію оповіщення про зміну інформації даного виконавчого листа.

Крім соціальних мереж, дуже зручно відстежувати інформацію по аліментного обов'язку через смартфон в режимі онлайн. Сьогодні для всіх операційних систем можна завантажити спеціальну для цих цілей додаток, яке так і називається «ФССП».

Дізнатися заборгованість у судових приставів

Для тих, хто не довіряє інтернету або не зміг розібратися з вищевказаними інструкціями, залишається перевірений спосіб - звернутися до судовому приставу, який детально відповість на ваші питання, надасть інформацію про розмір щомісячних аліментів, а також загальну суму заборгованості. Звернутися до судового виконавця можна як особисто, записавшись на прийом, так і зателефонувавши по телефону. Правда, якщо ви будете телефонувати, вас не завжди можна ідентифікувати, тому більш точну інформацію по боргу не завжди вдається дізнатися.
Ви повинні розуміти, що, незважаючи на легкість отримання інформації по заборгованості по аліментах на прізвище через послуги різних сайтів і додатків, це зовсім не знімає з вас обов'язки виплачувати аліменти, а також нараховану пеню в результаті утворення боргу. Пам'ятайте, що навіть якщо ви перебуваєте в іншому місті або за кордоном, є маса способів безготівкового перерахування аліментів. Це краще, ніж факт прострочення.

Оцініть статтю

Натискаючи "Задати питання" я погоджуюся з політикою конфіденційності і призначеним для користувача угодою .

Тому в зв'язку з цим часто виникає питання, як дізнатися заборгованість по аліментах?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online