Як дізнатися заборгованість по аліментах на прізвище

  1. Як дізнатися суму боргу
  2. Перевірка через службу судових приставів
  3. Дізнатися заборгованість онлайн
  4. Перевірка через портал «держпослуги»
  5. Альтернативні способи отримання відомостей
  6. Вибачте за тимчасові незручності надається онлайн
  7. Оскарження дій судового виконавця
  8. Відповідальність за несплату аліментів
  9. резюме

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Стаття розповідає, як дізнатися актуальну заборгованість по аліментах на прізвище, яка відповідальність настає для боржника за невиконання зобов'язань.

Стаття розповідає, як дізнатися актуальну заборгованість по аліментах на прізвище, яка відповідальність настає для боржника за невиконання зобов'язань

Як дізнатися суму боргу

Дізнатися суму заборгованості у судових приставів можна, коли проводиться офіційне стягнення Дізнатися суму заборгованості у судових приставів можна, коли проводиться офіційне стягнення. Тільки в цьому випадку судові виконавці можуть уявити актуальну інформацію.

Перевірка боргу здійснюється самостійно, коли виконавче провадження не порушувалася.

Перевірка через службу судових приставів

Перевірка аліментні заборгованості є безкоштовною, але не швидкої. Щоб подивитися інформацію, досить назвати прізвище боржника.

3 нестачі звернення на прийом до судових приставів наступні.

  1. Трата часу. Доведеться чекати, поки державний службовець приділить увагу вирішенню питання.
  2. Необхідність підлаштовуватися під графік роботи служби.
  3. Інформація буде розкрита тільки стягувачу - інші зацікавлені особи отримати відомості не можуть.

Борги по аліментах можна дізнатися, якщо направити запит поштовим зв'язком. Очікування відповіді займе 3-10 днів. Лист доставляється в службу, проходить реєстрацію в канцелярії, віддається на розгляд, після чого дається відповідь. Такий варіант перевірки заборгованості підходить для тих, хто має можливість чекати.

Дізнатися заборгованість онлайн

У століття сучасних технологій безліч питань вирішуються за допомогою комп'ютера або мобільного телефону - наприклад, можна перевірити борг у судових приставів У століття сучасних технологій безліч питань вирішуються за допомогою комп'ютера або мобільного телефону - наприклад, можна перевірити борг у судових приставів.

3 дії для отримання інформації:

  • зайти на офіційний сайт служби судових приставів;
  • знайти найменування свого територіального підрозділу;
  • ввести прізвище боржника (не потрібно вводити дату народження - система і без цих відомостей дає відповідь).

Система на прізвище дає відповідь. Можна дізнатися більш точну інформацію, якщо знати номер, під яким справа зареєстровано в службі судових приставів.

Відомості, введені в рядок, зберігаються в таємниці і не передаються. Якщо виникають питання, їх можна уточнити при особистому зверненні до судових виконавців.

Важливо! Відомості, отримані по аліментах онлайн, актуальні, оскільки дані регулярно оновлюються. Однак у судових приставів більш точної буде перевірка по номеру справи, а не по імені та прізвища.

Можна створити підписку на поштову розсилку і отримувати листи поштою. Є й інші сайти, де можна вирішити питання, як дізнатися борг по аліментах на прізвище.

Перевірка через портал «держпослуги»

Для роботи з сайтом потрібна реєстрація Для роботи з сайтом потрібна реєстрація. Перевірити інформацію можна безкоштовно і швидко. 4 дії для перевірки суми боргу:

  • пройти реєстрацію на порталі;
  • натиснути на розділ Мін'юст;
  • вибрати ФССП;
  • ввести прізвище та ім'я боржника.

Так ви дізнаєтеся про розмір боргу. Відповідь дається моментально. Відомості, отримані через інтернет, можна роздрукувати або зберегти на комп'ютері. Якщо є доступ в інтернет, то проблем з уточненням суми заборгованості не виникає.

Альтернативні способи отримання відомостей

Крім офіційних способів, як дізнатися заборгованість по аліментах через інтернет, можна використовувати альтернативні джерела інформації Крім офіційних способів, як дізнатися заборгованість по аліментах через інтернет, можна використовувати альтернативні джерела інформації. «Однокласники і« В контакті »допомагають контролювати заборгованість. Досить зайти в додаток, щоб вирішити проблему. Боржники по аліментах заносяться в базу, відомості оновлюються, тому є актуальними.

Комп'ютер не завжди є під рукою, тому можна вирішити питання, як дізнатися борг по аліментах, іншим способом. Через GooglePlay і AppStore слід завантажити додатки і з їх допомогою вирішити, як швидко дізнатися заборгованість по аліментах на прізвище.

Можна налаштувати розсилку і отримувати актуальні відомості про заборгованість.

Вибачте за тимчасові незручності надається онлайн

За запитом можна перевірити:

  • суму боргу;
  • номер, під яким справа зареєстровано в службі судових приставів;
  • відомості про фахівця, що займається виконавчим провадженням.

Номер справи ідентифікує виробництво серед величезної кількості справ на виконанні у судових приставів. Його необхідно використовувати, щоб відправляти запити, перевіряти інформацію. Якщо сума боргу залишається незмінною, а пристав не діє, є два варіанти: чекати, поки боржник заплатить аліменти, або поскаржитися на роботу державних службовців.

Оскарження дій судового виконавця

Іноді справа тривалий час «припадає пилом» на полиці в кабінеті, а робота з ним не ведеться Іноді справа тривалий час «припадає пилом» на полиці в кабінеті, а робота з ним не ведеться. Така ситуація не рідкість, оскільки на виконанні у приставів знаходяться сотні справ. Необхідно привернути увагу до виконання саме вашої справи.

Скарга подається старшому судовому приставу в порядку підлеглості. Правило встановлено ст. 122 Закону «Про виконавче провадження». Згідно із законом рекламацію можна надіслати не пізніше 10-ти днів, як було виявлено, що пристав не діє.

Алгоритм дій по оскарженню роботи пристава наступний.

  1. Направити первинне звернення. З цього дня відраховується десятиденний термін для оскарження, передбачений законом. На виконання справи відводяться 2 місяці. Звернення направляється за 2 тижні до закінчення цього терміну.
  2. Через 7 днів після подачі первинного звернення направити скаргу - в прокуратуру, суд або Адміністрацію Президента. Можна направити електронне звернення.
  3. Дочекатися відповіді з уповноважених організацій.

Ефект дає звернення до уповноважених державних структур. Скарга вищестоящому керівництву виявляється малоефективною. Необхідно скласти адміністративний позов.

Відповідальність за несплату аліментів

Для неплатників аліментів існує кілька видів відповідальності Для неплатників аліментів існує кілька видів відповідальності. Найбільш жорсткі санкції передбачаються за злісне ухилення від обов'язків. Громадян, які відмовляються матеріально підтримувати своїх дітей, можна позбавити батьківських прав. При цьому вони не звільняються від аліментні обов'язки.

Є і фінансові санкції. Встановлюється пеня (1/2%) за кожний день зволікання зі сплатою боргів.

Якщо сторони укладають угоду, то розрахунок санкцій проводиться, як зазначено в документі. Угода може вказувати підвищений розмір санкцій у порівнянні з законною неустойкою.

Встановлюються санкції ст. 157 Кримінального кодексу. Боржнику загрожує арешт або виправні роботи. Однак варто подумати, чи притягати боржника кримінальної відповідальності. Для дитини небажано, щоб його батьки мали судимість. Таке пляма в біографії перешкоджає влаштуванню на нормальну посаду. Судимість близьких родичів не допускає пристрої на державну службу.

Краще робити акцент на фінансових санкціях. Неплатнику аліментів загрожує штраф. Стягнення накладається, якщо він не проінформує про зміну інформації про місце, де працює і проживає.

Є ще одне покарання для недобросовісних аліментників. Про гарний відпустці боржникам доведеться забути. За кордон батьків, які ігнорують батьківські обов'язки, не пускають. Списки боржників оновлюються і розсилаються уповноваженим співробітникам.

резюме

  1. Питання зі стягненням аліментів необхідно контролювати самостійно.
  2. Подивитися інформацію можна на особистому прийомі у судових виконавців або на онлайн-сервісах для перевірки.
  3. Якщо пристав не діє, настає час дії для стягувача. Потрібно з'ясувати відомості і грамотно скласти скаргу. Це змусить судових виконавців виконувати свої обов'язки більш професійно.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online