Художник Ахто про візит Шарля Азнавура: «Часто ми ображаємося на інших за незроблене нами самими»

  1. Читайте також

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Всесвітньо відомий шансоньє Шарль Азнавур на запрошення грузинського уряду 15 серпня   прибув в Тбілісі,   де зустрівся з представниками вірменської громади Грузії Всесвітньо відомий шансоньє Шарль Азнавур на запрошення грузинського уряду 15 серпня прибув в Тбілісі, де зустрівся з представниками вірменської громади Грузії. Разом з музичним колективом з 22 чоловік він візьме сьогодні участь на батьківщині своїх предків у відкритті відреставрованого в Ахалцихе середньовічного комплексу «Рабат» (фортеці і мечеті), а також виступить з концертом. Це викликало глибоке невдоволення не тільки у багатьох громадських організацій Вірменії, а й особливо серед вірменської громади Джавахка. Справа в тому, що «Рабат» відновлювався на кошти Туреччини, і в його відкритті візьмуть участь представники органів влади цієї країни.

З цього приводу Aravot.am поцікавився думкою відомого художника Ахтанак Шаумяна (Ахто). «Я знаю про проблему з преси, знаю, що протестували і навіть закликали Шарля Азнавура відмовитися від виступу. Звичайно ж, позиція Азнавура істотна, тому що він є видатною особистістю, але з іншого боку, на це питання слід подивитися іншим чином. Тут є один нюанс, дуже часто ми ображаємося на інших за незроблене нами самими, замість того, щоб самим подбати про наших церквах і пам'ятниках культури. Коли свого часу люди все це створювали, вони ж не думали про те, що грузини заявлять на них свої права. Вони створювали і користувалися. І якщо людині захотілося поїхати і заспівати на батьківщині, пов'язувати щось з цим безперспективно », - каже художник.

Як сформулював художник, замість протестів, нехай багатії, що будують в Вірменії в день по 10 церков, вкладуть раз гроші у відновлення має в Грузії нашої культурної спадщини і допоможуть тому, щоб Азнавур дав концерт у дворі вірменської церкви.

Гоар АКОПЯН

Читайте також

ЗМІ зобов'язані цитувати матеріали Aravot.am з гіперпосиланням на конкретний матеріал цитування. Гіперпосилання має бути розміщена в першому абзаці тексту.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online