Робота за кордоном: як не потрапити «на вудку» до шахраїв

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Робота за кордоном вабить своїми перспективами, можливістю побачити закордонні пам'ятки, порівняно великими заробітками, потенційною можливістю «залишитися там». Вітчизняні посередники і зарубіжні роботодавці обіцяють здобувачам з України та інших країн СНД шалені гроші, перспективу працевлаштування надовго, краще життя, вивчення іноземної мови в середовищі проживання і безліч інших приємних бонусів. Ось тільки часто молоді люди, яких цікавить робота за кордоном , Виявляються в кращому випадку без грошей на території чужої держави, а в гіршому випадку - і зовсім без паспортів і віз в статусі фактичних нелегальних мігрантів в країнах, де порушення візового законодавства суворо карається. Як не попастися «на вудку» аферистів, які витягнуть з вас і гроші, і документи, і можуть взагалі залишити вас без гроша і будь-яких юридичних гарантій на території країни з абсолютно іншою культурою, іншим укладом життя і юридичними нормами (особливо - в країнах Азії, Африки, Латинської Америки)? Тим більше, що зараз активно проводиться набір молоді на безліч програм за спрощеним працевлаштування в США, країнах Європи, що не вичерпується потік пропозицій в сфері курортно-готельного бізнесу в Єгипет, Туреччину і Туніс. Спробуємо зосередитися на найважливіших моментах.

По-перше, фірма, яка займається працевлаштуванням українців за кордоном, повинна мати офіційний юридичний статус, статутні документи, ліцензії дозволу на ведення подібної діяльності. По-друге, праця за кордоном - крок відповідальний (особливо якщо ви не знаєте мови країни, в яку їдете працювати, або погано знаєте англійську), а тому всі ваші документи повинні бути нотаріально завіреними, оформленими відповідно до міжнародних вимог до візової та трудової документації, мати «мокрі» печатки , а їх копії також повинні пройти нотаріальне завірення. Пам'ятайте, що в багатьох країнах робота за кордоном оподатковується згідно з вимогами міжнародного законодавства, а не національного, тому з'ясуйте нюанси оподаткування в країні, в яку їдете працювати, заздалегідь, щоб не бути обдуреним нечесним роботодавцем чи посередником при укладанні трудової угоди.

Запам'ятайте просте правило: ніколи нікому ні в якому разі не віддавайте свій громадянський паспорт і закордонний паспорт, особливо - якщо вам обіцяють його повернути по прибуттю в країну, де ви повинні працювати. Подібні пропозиції або «обов'язкові» умови контракту з вами - пряма дорога в рабство або просто в потрапляння в транзитну зону без грошей, візи і документів. Опинившись в чужій країні в статусі «бомжа» або потенційного злочинця, без грошей і будь-яких контактів, ви ризикуєте потрапити у в'язницю і взагалі довгий час не повернутися до своїх рідних і близьким. Немає такої роботи, за вимогами якої потрібно було б віддавати роботодавцю свій паспорт. Найчастіше подібні вимоги стосуються будівельників, яких вивозять на нелегальні будівництва, і дівчат, що потрапляють в руки сутенерів (як вітчизняних, так і зарубіжних). Торгівля «живим товаром» в наш час стала не менш жвавій, ніж колись в середньовіччі: індустрія розваг і проституції в багатьох країнах Сходу і Латинської Америки приносить величезні гроші «постачальникам» довірливих шукачів та здобувачок в місцеві «квартали червоних ліхтарів» (втім , часто і в Європі з цим ситуація не краща).

Якщо від вас вимагають сплати певної суми, яка перевищує вартість відкриття візи, оформлення закордонного паспорта (який - до речі - краще оформляти самостійно, а не за участю потенційного роботодавця або його вітчизняного посередника, щоб мінімізувати ризик підробки документів або їх належним чином оформленої) і надання консалтингових послуг , мотивуючи це як якісь «обов'язкові вимоги», слід відмовитися від послуг такого посередника і від здобуття на дану вакансію, яким би привабливим не було це запропонований е по грошах, за статусом потенційної роботи або за рівнем потенційного комфорту проживання в конкретній країні. В даному випадку ви - з високою часткою ймовірності - маєте справу з аферистами, які просто заробляють гроші, не переймаючись гарантіями працевлаштування.

Ніколи не погоджуйтеся на «часткову» оплату послуг, на оформлення візи «заднім числом», на внесення завідомо неправдивих відомостей до реєстраційних документів. Будь-які труднощі з законом ляжуть відповідальністю на ваші плечі, ні роботодавець, ні посередники не будуть мати справу з місцевою поліцією, з митниками, з посольством і держслужбовцями. Навіть якщо їх і притягну до відповідальності, то перші 24 години пояснюватися, відповідати, переживати і навіть перебувати під загрозою арешту доведеться саме вам, а не їм. Пам'ятайте про це.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online