Як узаконити спірну кордон ділянки, не доводячи до суду

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На межі. Для вирішення земельних розбіжностей рай- і облрадами створюється спеціальна комісія.

"Моя мама вирішила узаконити земельну ділянку, з присвоєнням їй кадастрового номера. Ділянка приватизована в 1996 році (мається державний акт), і межує з двома сусідніми. А як відомо, для отримання кадастрового номера необхідно дотримання ряду формальностей, і одна з них - це підписання сусідами акта про те, що вони згодні з межами ділянки. Один сусід згоден, а ось з другим несподівано виникла велика проблема. Він мало того, що протягом декількох років потихеньку прихопив собі 6 соток нашої землі, так ще не хоче їх віддавати по-мирному - і категорично відмовляється підписувати документ про межу! У цього сусіда дачну ділянку трохи менше нашого навіть за документами, і також приватизований. Питали у нього, чому він не хоче підписати Акт про погодження з ним кордону ділянки, а у відповідь почули: "А чому це у вас повинен бути більше ділянку, а у мене менше ?!". Підкажіть, будь ласка, як можна узаконити кордон ділянки без підпису цього злісного сусіда, не доводячи справу до суду, і все ж отримати кадастровий номер? "- Тетяна Л.

Відповідає Вадим Тасун, юрист Міжнародної адвокатської компанії "УкрЮрЦентр":

"Для вирішення земельних розбіжностей районними і обласними радами створюється спеціальна комісія. Особа, зацікавлена ​​у вирішенні земельного спору, може звернутися до такої комісії із заявою щодо неможливості узгодити межі земельної ділянки в натурі, в зв'язку з ненаданням згоди суміжними землекористувачами. При наявності такого прохання цей спір розглядається колегіально комісією з питань землекористування. Якщо при розгляді земельного спору буде доведено, що відмова сусіда щодо согла ження кордонів є безпідставним, Комісія прийме рішення про необхідність підписання Акту сусідом, або про погодження меж земельної ділянки без підписів суміжних власників або землекористувачів. протокол Комісії додається до Акту встановлення та погодження меж земельної ділянки, а далі документи оформляються в загальному порядку ".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: сьогодні Питали у нього, чому він не хоче підписати Акт про погодження з ним кордону ділянки, а у відповідь почули: "А чому це у вас повинен бути більше ділянку, а у мене менше ?
Підкажіть, будь ласка, як можна узаконити кордон ділянки без підпису цього злісного сусіда, не доводячи справу до суду, і все ж отримати кадастровий номер?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online