Іпотека з державною підтримкою (з держпідтримкою) - що це таке, як отримати, програми, ВТБ 24, Сбербанк

  1. Що це таке
  2. Кому надається
  3. варіанти
  4. Дотування процентної ставки
  5. Субсидування частини вартості житла
  6. пільгові позики
  7. Як отримати
  8. програми банків
  9. Порівняльна таблиця
  10. Плюси і мінуси

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ціни на житло безперервно ростуть. Якщо бути об'єктивними, то велика частина населення Росії фінансово бракує достатніх коштів для того, щоб обзавестися заповітними квадратними метрами за існуючими банківськими пропозиціями.

Для певних верств населення, що мають низький рівень доходу і відносяться до соціально незахищених (малозабезпеченим), існує програми іпотеки з державною підтримкою.

Що це таке

У проекті державної підтримки отримання іпотечної позики на придбання житла бере участь кілька банків.

Суть програми в тому, що держава за допомогою засобів Пенсійного фонду частково фінансує програми житлового кредитування.

Банки-учасники проекту мають можливість пропонувати потенційним позичальникам більш лояльні умови і знижені процентні ставки на житло в новобудовах, що зводяться за рахунок державного фінансування.

Кому надається

Даною програмою можуть скористатися:

  • Громадяни, які стоять в черзі на отримання житла та потребують поліпшення житлових умов.
  • Сім'ї, які мають менше 18 кв. м. площі житла на кожного члена сім'ї.
  • Громадяни, чия професійна діяльність відноситься до «бюджетної» сфері (медичні працівники, вчителі, молоді вчені, військовослужбовці і т.д.).

Державна програма розрахована на надання можливості придбання житла, відповідним обов'язкового мінімуму, тобто в розрахунку 18 кв. м. на одну людину.

Якщо сім'я бажає більш істотне розширення житлоплощі, їй необхідно мати у своєму розпорядженні власними коштами.

варіанти

Існує кілька варіантів отримання підтримки від держави в оформленні іпотечної позики.

Дотування процентної ставки

Схема дотування передбачає, що держава, в особі регіональних влад, компенсує можливі втрати прибутку банку при зниженні процентної ставки по соціальній іпотеці.

Субсидування частини вартості житла

Передбачається, що при самостійному виборі банку для оформлення іпотечної позики, громадянин, який потрапляє під умови соціальної іпотеки, може отримати готівкою суму в розмірі початкового внеску або для часткового погашення.

Для бездітних сімей субсидія може скласти до 35% від загальної вартості житла (в розрахунку 18 кв. М. На людину), для інших сімей - до 40%.

пільгові позики

Розглядається можливість придбання житла на пільгових умовах. Для цього державою фінансується будівництво соціального житла, громадянам пропонується оформити іпотечний позику в акредитованих новобудовах такого типу.

Як отримати

Для оформлення соціальної іпотеки необхідно звернутися в місцеві органи самоврядування з певним пакетом документів. Він мало відрізняється від зазвичай надаються документів для оформлення іпотечної позики.

Крім документів, що підтверджують визнання потреб сім'ї в поліпшенні житлових умов встановленого зразка, потрібні:

  • копії паспортів всіх членів сім'ї, свідоцтва про шлюб, народження, довідка про стан сім'ї;
  • довідки про доходи встановленої форми (для взяття іпотеки навіть при пільгових умовах 45% сумарного доходу повинні перекривати щомісячні платежі по іпотеці);
  • виписка з будинкової книги при наявному у власності житло;
  • інші документи.

Зведена довідка про заявника, який потребує поліпшення житлових умов .

Перелік документів можна уточнити безпосередньо в органах місцевого самоврядування, вимоги до потенційних позичальників за програмою державної підтримки можуть відрізнятися по регіонах.

При оформленні потрібно тільки страхування придбаного житла, страхування життя, здоров'я позичальника не потрібно.

Прихованих комісій, штрафів за дострокове погашення не передбачено.

Стандартні вимоги до позичальника:

  • Громадянство РФ.
  • Вікові обмеження (в основному з 21 року до 65 років на момент повного погашення позики; в Ощадбанку до 75 років).
  • Стаж не менше півроку на останньому місці роботи.
  • Дохід, підтверджений довідкою ПДФО-2 або встановленої форми банку.
  • Можливість залучати созаемщиков та поручителів для збільшення сумарного доходу.

Бланк довідки про доходи 2-ПДФО .

Довідка про доходи за формою банку .

Оформлення даного виду іпотеки за тривалістю займає овдовіле більше часу в порівнянні зі звичайними програмами.

Зазвичай після надання пакету документів позичальника банк розглядає його кандидатуру протягом 5-7 днів. У разі схвалення видачі іпотечної позики, оформляється решті пакет документів, що відносяться до нерухомості, що купується (оцінка, страховка, договір купівлі-продажу, акт прийому-передачі).

програми банків

Пропоновані умови за програмами державної підтримки відрізняються лояльністю по відношенню до потенційних позичальників.

Так, в якості обов'язкового початкового внеску можна надати заставу на наявну нерухомість або реалізувати материнський капітал.

Пропозиції банків:

  • Сбербанк. Як лідер іпотечного кредитування, Сбербанк в числі перших взяв участь в даному проекті. З його допомогою позичальник може отримати за програмою держпідтримки займ до 8 млн. Рублів на придбання як вторинної, так і первинного житла.
  • ВТБ-24. У ВТБ так само практикується видача іпотечних позик за програмою держпідтримки. Вимоги до позичальника і умови з надання іпотеки схожі з аналогічною програмою Ощадбанку.
  • Газпромбанк. Один з найбільших банків Росії - Газпромбанк, пропонує гнучку і зручну для оформлення лінійку іпотечних програм, включаючи і розглядається, з наданням державної підтримки.
  • Уралсиб. Уралсиб є перспективним, швидко розвиваються банком федерального рівня з інтегрованою регіональною мережею з 12 філій по всій території Росії. Для віддалених регіонів вони можуть так само взяти участь в іпотечному проект держпідтримки.
  • АІЖК. АІЖК порівняно молода організація, в чиї функції входить консультувати і надавати посильну допомогу населенню в підборі оптимальних житлових кредитів, аналізувати і контролювати пропоновані різними банками іпотечні програми.
  • Транскапіталбанк. Транскапіталбанк є комерційним банком. Спільно з компанією «Домус Фінанс» бере участь держпрограмі з надання безоплатних субсидій малозабезпеченому населенню.
Ціни на житло безперервно ростуть

Як взяти кредит на житло, якщо за іншими кредитами траплялися прострочення? Читайте про способи, які дозволяють отримати іпотеку з поганою кредитною історією .

В якому банку можна взяти кредит без офіційної роботи? список організацій тут .

Нюанси продажу іпотечної квартири при смерті співпозичальника описані в цієї статті .

Порівняльна таблиця

термін Початковий
внесок Відсоткова
ставка Сбербанк - «Іпотека з держпідтримкою» до 30 років від 20% 11% ВТБ 24 - «Іпотека з держпідтримкою» до 30 років від 20% 11% Газпромбанк - «Іпотечний кредит
в рамках програми держпідтримки »до 30 років від 20% 11% Уралсиб -« Кредит на житло, що будується
з держпідтримкою »до 30 років від 20% 11% АІЖК -« Новобудова »до 30 років від 20% від 7,9% Транскапіталбанк -« Новобудова »до 30 років від 15% від 10,9%

Плюси і мінуси

Пропоновані програми іпотеки з державною підтримкою тільки починають освоюватися і вдосконалюватися провідними банками Росії.

На сьогоднішній день у бажаючих оформити її фактично немає вибору, так як умови кредитування однакові, а перелік банків настільки малий, що жителі не всіх регіонів мають можливість скористатися нею (оскільки за місцем проживання немає відділень банків або споруджуваних при державному фінансуванні новобудов).

Крім цього, не всім громадянам, що належать до малозабезпеченим верствам населення (а саме для їх підтримки розрахований проект), вдається накопичити достатню суму в 20% для внесення початкового внеску.

У більш вигідних умовах перебувають ті, хто вже має якусь нерухомість і може оформити кредит під її заставу. Або молоді сім'ї, які мають правом реалізувати материнський капітал.

Але в перспективах подальшого розвитку програми передбачається розширити число кредитних пропозицій, охопити повною мірою всі регіони по території РФ, надати можливість кожному потрапляє під дію соціальної підтримки заручиться підтримкою держави в придбанні нового житла.

Як взяти кредит на житло, якщо за іншими кредитами траплялися прострочення?
В якому банку можна взяти кредит без офіційної роботи?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online