Державна програма «Доступне житло молодим сім'ям» 2019: субсидії на покупку житла

  1. регулює законодавство
  2. Термін дії Програми
  3. Хто може бути учасником Програми?
  4. Розмір соціальної виплати за Програмою
  5. На що може бути витрачена соціальна виплата по Програмі?
  6. Документи для участі в Програмі
  7. Документи для отримання свідоцтва на соціальну виплату

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо ви прийняли рішення брати участь в програмі «Молода сім'я», перше, що вам потрібно зробити - ознайомитися з принципами її роботи, умовами та вимогами до учасників, а також до наявності деяких підтверджуючих документів. У даній статті ви отримаєте докладну інструкцію по правилам участі в програмі «Молода сім'я», а також покроковий план з проведення реєстрації в програмі.

Наявність власного житла - це, напевно, найперше бажання молодої сім'ї. Ця проблема особливо актуальна в нашій країні, так як співвідношення цін на житло до сум заробітних плат залишає бажати кращого. У зв'язку з цим, органи державного управління розробили спеціальну цільову програму, для допомоги сім'ям підпадають під статус «молодих», в забезпеченні їх житлом. Однак далеко не всі знають, які умови участі в цій програмі, хто може взяти в ній участь, які для цього потрібні документи і, нарешті, які переваги дає така участь. У даній статті ви зможете знайти відповіді на всі запитання по даній темі.

регулює законодавство

17 грудня 2010 було прийнято Постанову Уряду «Про федеральної цільової програми« Житло »на 2011-2016 роки». Дана програма включає в себе кілька підпрограм, кожна з яких відповідає за власну проблемну категорію, пов'язану з житловим фондом в Росії. За забезпечення молодих сімей доступним житлом в 2019 році, відповідає підпрограма «Забезпечення житлом молодих сімей» працює з 2016 року, більш відома як програма «Молода сім'я» (далі - Програма).

Повний текст Програми «Молода сім'я» та Правил надання молодим сім'ям соціальних виплат (далі - Правила) ви можете скачати тут .

Термін дії Програми

Термін дії Програми

Із самої назви документа стає ясно, що спочатку, ця Програма розрахована на 4 роки, в період з 2016 по 2020 роки.

І Президент РФ і Прем'єр-міністр РФ виступають за продовження Програми до 2020 року, але офіційних змін поки внесено не було.

Дмитро Медведєв, у своїх останніх інтерв'ю, неодноразово заявляв, що Програма обов'язково буде розширена. З цього виходить, що фактично рішення вже прийнято і його технічне виконання слід чекати ближче до кінця 2019 року. Значить молоді сім'ї бажаючі взяти участь в Програмі, мають можливість спокійно готувати необхідні документи.

Хто може бути учасником Програми?

У ній можуть брати участь молоді сім'ї, до складу яких входять:

  • Два чоловіка (один з них повинен бути громадянином РФ);
  • Два чоловіка з одним і більше дітьми;
  • Один молодий батько і один і більше дітей.

Молодим сім'ям, які зібралися брати участь в Програмі, необхідно відповідати хоча б одному наступним критерієм:

  • Вік дорослих членів сім'ї не перевищує 35 років;
  • Молода сім'я стала на облік, як потребує поліпшення умов проживання, до 1 березня 2005 року;
  • Молода сім'я визнана потребує за рішенням органів місцевого самоврядування, на підставі ст. 51 Житлового кодексу РФ після 1 березня 2005 року;
  • Якщо сім'я має необхідну грошову суму для того що б отримати кредит і зробити оплату частини середньої вартості житла, що перевищує розмір соціальної виплати за Програмою.

Скористатися правом отримання соціальної виплати відповідно до Програми можливо тільки 1 раз.

Розмір соціальної виплати за Програмою

Розмір соціальної виплати за Програмою

Відповідно до п. 10 Правил, молода сім'я субсидується на покупку житла в 2017 році за такими правилами:

  1. 30% від середньої вартості житла - для молодих сімей без дітей;
  2. 35% від середньої вартості житла - для молодих сімей з 1 або більше дітей, а так само молодих сімей з 1 батька і 1 або більше дітей.

Якщо виплата за Програмою використовується для погашення останнього платежу за пайовими внесками, то її розмір буде обмежений залишилася до сплати сумою, але не більше вищевказаних значень.

Розмір соціальної виплати залежить від показників загальної площі приміщення для проживання, визначених для сімей різної чисельності, кількості членів молодої сім'ї і вартості 1 кв. м по відповідному муніципальному освіті. Вартість визначається нормативом, встановленим органами місцевого самоврядування. Слід врахувати, що ціна 1 кв. м не може перевищити середню ринкову вартість такої ж площі. За цим принципом здійснюється розрахунок соціальної виплати для сімей, де один з подружжя не є громадянином РФ.

Загальна площа приміщення для проживання, яка приймається для визначення розміру соціальної виплати, виходить з наступних показників:

  • Молода сім'я з 2 чоловік (2 дорослих, 1 дорослий і 1 дитина) - 42 кв. м;
  • Молода сім'я з 3 чоловік і більше (2 дорослих і 1 і більше дітей, 1 дорослий і 2 і більше дітей) - 18 кв. м на 1 особу;

Формулу розрахунку можна дізнатися, скачавши повну версію Правил, посилання вище по тексту.

Розрахунок соціальної виплати відбувається на момент видачі свідоцтва. Її розмір відбивається в свідоцтві і не підлягає зміні протягом усього терміну дії.

На що може бути витрачена соціальна виплата по Програмі?

Відповідно до п.2 Правил, соціальна виплата може бути витрачена на:

  1. Оплату ціни, зазначеної в договорі купівлі-продажу житлового приміщення. За даним випадком, соціальна виплата не поширюється на оплату послуг уповноваженої компанії, що здійснює продаж житла на первинному ринку;
  2. При будівництві індивідуального житлового будинку - для оплати послуг будівельного підряду;
  3. Для здійснення останнього платежу за пайовими внесками в відповідних кооперативах, з умовою подальшого переходу приміщення для проживання у власність молодої сім'ї;
  4. Для оплати першого внеску для кредиту на житло або індивідуальне будівництво;
  5. Для оплати послуг і, в разі вказівки у відповідному договорі, вартості житлового приміщення, при його придбанні уповноваженою організацією для молодої сім'ї;
  6. Для погашення тіла кредиту на житло і відсотків по ньому, за умови, що такий кредит був оформлений до 1 січня 2011 року. В даний пункт не входять суми штрафів та пені за прострочення по здійсненню чергових платежів по кредиту.

Документи для участі в Програмі

Молода сім'я, яка бажає взяти участь у Програмі, з цілями, зазначеними в п. 1-5 попередньої глави, повинна подати в місцеві органи самоврядування знаходяться на території їх проживання, такі документи:

  1. Заява в 2-х примірниках (один буде повернуто заявнику з відміткою про прийняття); Форму заяви можна взяти тут .
  2. Документ, що засвідчує особу. Подається на кожного члена сім'ї;
  3. Копія свідоцтва про укладення шлюбу. Для сім'ї з 1 батьком не подається;
  4. Документ, згідно з яким сім'я була визнана потребує в зміні умов проживання;
  5. Документ, що підтверджує визнання молодої сім'ї платоспроможною для отримання кредиту і виплати частини середньої вартості житла, більшою ніж сума соціальної виплати.

Якщо метою участі молодої сім'ї в Програмі, є п.6 попереднього розділу, крім п. 1-3 попереднього переліку, подаються:

  1. Копія документів, що підтверджують право власності на житло, придбане або побудоване за допомогою житлового кредиту. У разі, якщо будівництво індивідуального будинку все ще йде - копія документів на будівництво.
  2. Копія договору на житловий кредит, який був укладений в проміжку з 01.01.2006 р по 31.12.2010 р включно.
  3. Документ, що підтверджує визнання молодої сім'ї потребує в зміні житлових умов на момент укладення кредитного договору, зазначеного в п.2 цього переліку.
  4. Довідка з організації, що видала кредит, про залишок суми основного кредиту і наявної заборгованості за відсотками за цей кредит.

Довідка з організації, що видала кредит, про залишок суми основного кредиту і наявної заборгованості за відсотками за цей кредит

Після подачі всіх необхідних документів, протягом 10 днів, орган місцевого самоврядування приймає рішення про задоволення запиту, або про надання мотивованої відмови. Після прийняття відповідного рішення, молода сім'я, протягом 5 днів отримає письмове повідомлення.

У разі відмови, молода сім'я повинна усунути зазначені недоліки, а потім повторно подати документи.

Формування списків учасників Програми, здійснюється до 1 вересня, року що передує року здійснення соціальних виплат. Тобто, подавши документи до 01.09.2017 року, молода сім'я буде претендувати на отримання соціальної виплати в 2019 році.

Документи для отримання свідоцтва на соціальну виплату

Після отримання позитивної відповіді по реєстрації молодої сім'ї на участь в програмі, протягом 30 днів необхідно подати в орган місцевого самоврядування, який знаходиться на території проживання сім'ї, заяву, написану в довільній формі (в заяві повинно бути відображено згоду сім'ї на отримання соціальної виплати на умовах, передбачених в рішенні про включення молодої сім'ї в список учасників Програми) і наступні документи:

  1. При намір використовувати соціальну виплату для цілей, передбачених п. 1-5 відповідного переліку, подаються документи, зазначені в п. 2-5 переліку документів для молодої сім'ї з цими ж цілями;
  2. При намір використовувати соціальну виплату для мети, передбаченої п.6 відповідного переліку, подаються документи, зазначені в п. 2 і п. 3 для молодої сім'ї з цілями в 1-5, а також документи з п. 1, п. 2 і п . 4 для сім'ї з метою 6.

Важливо! Після отримання свідоцтва, протягом 2-х місяців його потрібно здати в банк, для здійснення безготівкового перерахування грошей на цільової банківський рахунок. Якщо термін був пропущений, банк не прийме дане свідоцтво. Молодій родині доведеться звертатися за його заміною в органи місцевого самоврядування. Заміна відбувається протягом 30 днів.

Хто може бути учасником Програми?
На що може бути витрачена соціальна виплата по Програмі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online