Способи та ідеї перепланування однокімнатної квартири в хрущовці

  1. Як перепланувати однокімнатну хрущовку в стильну студію
  2. Як здійснити перепланування старої Хрущовки: всі варіанти
  3. Перебудова зі знесенням стін
  4. З мінімальною перебудовою
  5. Можливо вам буде цікаво
  6. Основні ідеї перепланування в студію (фото приклади)

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Перепланування однокімнатної квартири типу Хрущовка раціональна, якщо в ній проживає одна людина або молода пара. В цьому випадку виходить відкритий простір, яке виглядає більш сучасно і дає більший простір для дизайну приміщення.

Однокімнатні квартири в старих хрущовках лякаюче тісні і досить похмурі. Крім того, їх конструкція вже застаріла. Крихітні кухні символічної площі не обіймають сучасне обладнання, а велика кількість розорюються дверей «з'їдає» корисну площу. Раціональним виходом стає перепланування 1-кімнатної квартири в студію. Фото ви бачите нижче.

Як перепланувати однокімнатну хрущовку в стильну студію

При створенні квартири-студії перепланування зачіпає всі приміщення. Виходить єдиний відкритий простір, що об'єднує в собі функції кухні, їдальні, вітальні, кабінету і спальні. Щоб студія була комфортабельною, її необхідно правильно зонувати. Виділення окремих зон в основному можливо тільки візуальними методами.

Виділення окремих зон в основному можливо тільки візуальними методами

Студія в стилі мінімалізм

Приклади перепланування показують, що хрущовки добре піддаються виділенню кольором. Наприклад, кухонно-їдальня зона виділяється більш яскравим кольором, а спальня і вітальня - пастельними тонами.

Зонувати можна і за допомогою підлогових покриттів: в кухні і їдальні плитка, в вітальні - паркет, а спальна зона покрита килимом або ковроліном.

Як здійснити перепланування старої Хрущовки: всі варіанти

Для здійснення перепланування необхідно усунути все зайве для отримання вільного простору в хрущовці. Цей результат можна отримати декількома способами.

Перебудова зі знесенням стін

Якщо дозволяє конструкція і знос несучих стін, всі внутрішні перегородки розбираються повністю, відкриваючи простір для перебудови. Санвузол зазвичай залишають на місці, замінивши перегородки або залишивши колишню конструкцію.

Вийшло простір можна легко облаштувати під потреби конкретної сім'ї. Можна зробити вбудовані системи зберігання, навіть передбачити вбудовані меблі, створити подіум для спальної зони і багато іншого.

З мінімальною перебудовою

Якщо через ненадійність конструкції або небажання робити глобальну перебудову стіни залишаються на своїх місцях повністю або частково, візуально «відкрити» простір можна за допомогою широких аркових прорізів, які замінили двері.

Можливо вам буде цікаво

Перепланування квартир сорочечок - кращий спосіб зонування простору

Частина стіни, що відокремлює кухню від решти приміщення, можна залишити до висоти столу. Вона стане візуальної перегородкою для кухонної зони, відокремлюючи її від решти кімнати. З боку кухні стіна може бути оформлена як барна стійка, а з їдальні - бути частиною обіднього столу.

Перебудувати стіни можна так, що частина колишнього коридору стане вбиральні або просторим вбудованою шафою.

Основні ідеї перепланування в студію (фото приклади)

Хоча площа такої кімнати вкрай невелика, вона дає можливість застосувати різні ідеї для перебудови. Для студії ідеально підходить сучасний лаконічний стиль, але при бажанні можна успішно використовувати і історичні стилі. Єдине «але» - в такій студії дивно виглядає пишна багате оздоблення з ліпленням і позолотою.

Відмінний варіант історичного стилю для студії, створеної в хрущовці - це ар-деко. Цей стиль досить демократичний і в той же час розкішний, використовує строгі форми і якісні матеріали, що дуже актуально для студії.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online