Перепланування однокімнатної квартири

  1. Як зробити з однокімнатної квартири двокімнатну?
  2. Перепланування типової однокімнатної квартири
  3. Поради по проведенню перепланування в однокімнатній квартирі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Перепланування однокімнатної квартири на сьогодні не просте питання. Згідно чинному законодавству необхідно дотримуватися ряду вимог саннормам і положень не допускають погіршення умов проживання, а саме:

  • об'єднувати кухню і кімнату в студію;
  • переносити кухню на житлову кімнату;
  • переносити кімнату в кухню;
  • розміщувати житлову кімнату на площі санвузлів;
  • пересувати перегородку між кухнею та кімнатою;
  • організовувати житлову кімнату без природного освітлення;
  • влаштовувати житлову кімнату менше 9 кв.м .;
  • збільшувати кімнату за рахунок балкона або лоджії, шляхом їх приєднання;
  • виконувати пристрій антресольного поверху для організації спального місця.
Перепланування однокімнатної квартири на сьогодні не просте питання

Переваги є у квартир розташованих на першому і останньому поверхах. Перепланування в них розглядається індивідуально тому відсутність квартир вишерасположенной і нижерасположенной багато дозволяє зробити.

Вище перераховані умови визначені тим, що в результаті перепланування однокімнатної квартири житлова кімната повинна залишатися більше 9 кв.м., мати природне освітлення (вікно) і бути ізольованою від кухні. Якщо об'єднується кухня з кімнатою, тоді дане приміщення утворює кухню-вітальню, а вітальня є нежитловим приміщенням і дана перепланування перетворює квартиру в нежитлове приміщення та буде визнана до непридатності для проживання в ній. Переносити кімнату в кухню, для організації в житловій кімнаті кухню-вітальню можна, порушуються санітарні норми, дана перепланування не буде узгоджена. Виділяти з усієї квартири частина площі під житлову кімнату не має природного освітлення також не можна, житлова кімната повинна мати вікно. Часто пропонується темну кімнату виконати з установкою в перегородці скляних фрамуг, що не вирішує проблему освітленості, тому що світла мало.

Інша справа, якщо житлова кімната має два вікна, площа приблизно не менше 20кв.м, в цьому випадку можливо організувати дві житлові кімнати або створити кухню-вітальню (тільки при наявності електроплити) і житлову кімнату. Всі приміщення будуть мати природне освітлення і не порушить діючих норм.

Всі приміщення будуть мати природне освітлення і не порушить діючих норм

Якщо ставиться мета виконати перепланування для організації студії, є варіант, при якому вона буде наближена до бажаного результату, це демонтаж між кухнею та кімнатою ненесучої перегородки і пристрій замість неї розсувних дверей будь-якої ширини. Тим самим кухня і кімната будуть ізольовані один від одного. Хорошим варіантом може бути встановлення дверей-пенал. Ця конструкція дозволяє ховати розсувні двері в перегородку, створюючи єдиний простір кухні і кімнати.

Ця конструкція дозволяє ховати розсувні двері в перегородку, створюючи єдиний простір кухні і кімнати

Все перераховане необхідно враховувати, а самовільно виконана перепланування, з порушеннями, може привести до отримання розпорядження від наглядових органів повернути все в початковий стан, згідно документів БТІ.

Отримати детальну консультацію по можна у фахівців нашої компанії.

Як зробити з однокімнатної квартири двокімнатну?

Можливі варіанти перепланування в однокімнатній квартирі

Перепланування типової однокімнатної квартири

Приклади проведення перепланування в однокімнатній квартирі

Поради по проведенню перепланування в однокімнатній квартирі

Перепланування однокімнатної квартири в студію

Перепланування в малогабаритній однокімнатній квартирі

Як зробити з однокімнатної квартири двокімнатну?
Як зробити з однокімнатної квартири двокімнатну?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online