Перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну

  1. Ділимо кімнату перегородкою
  2. Виносимо кухню в передпокій
  3. Особистий досвід

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Давайте «пройдемося» щодо можливих варіантів перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну і розглянемо плюси і мінуси кожного Давайте «пройдемося» щодо можливих варіантів перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну і розглянемо плюси і мінуси кожного. І перше, що спадає на думку - це поділ наявної кімнати на дві частини. Як би не хотілося мешканцям розділити кімнату вздовж, щоб природне освітлення проникало в обидві частини кімнати, але так не вийде, оскільки в цьому випадку з одним широким вийде дві вкрай вузькі кімнати. Цю ідею відразу відкидаємо.

Ділимо кімнату перегородкою

Залишається поділ наявної кімнати поперек - коли друга кімната залишається «глухий», тобто  без вікна Залишається поділ наявної кімнати поперек - коли друга кімната залишається «глухий», тобто без вікна. Як правило, темне приміщення використовується як спальня. Яким чином ви її будете ділити - не має значення, чи це стіна з гіпсокартону , Всілякі ніші, книжкові полиці або навіть шафа або інша перегородка , В будь-якому випадку світла всередині другої кімнати вам не бачити. Додаткову вентиляцію в ній передбачити теж не вдасться, тому залишається робити такий дверний отвір, щоб хоча б свіже повітря при провітрюванні в цю кімнату заходив. Плюс до цього обов'язково потрібно взяти до уваги відсутність природного освітлення, тому штучного освітлення повинно вистачати з лишком.

Така переробка однокімнатної квартири в двокімнатну найбільш реальна для сімейних пар з дітьми.

Якщо ж ви є щасливим володарем кімнати з високою стелею, можна зробити невелику кімнату на другому поверсі Якщо ж ви є щасливим володарем кімнати з високою стелею, можна зробити невелику кімнату на другому поверсі.

Виносимо кухню в передпокій

Іншим варіантом зробити з однокімнатної квартири двокімнатну може бути винесення кухні в передпокій. Так, такий проект особливо хороший, якщо квартира знаходиться на першому поверсі. Тоді можна зробити окремий вхід, частина кухні використовувати в якості передпокої, а всю кухонне начиння перемістити в колишню передпокій. Але і тут є підводні камені. Якщо ви надумаєте втілити цю ідею переробки квартири в життя, то зовсім небагато шансів, що походи в різні інстанції і отримання дозвільних документів увінчаються успіхом. Швидше за все, вам не дозволять переносити газові труби в інше місце, не призначене для них, та й перенесення вентиляції може бути проблематичним. У приміщенні, де використовується газові прилади, повинна бути хороша вентиляція і приплив свіжого повітря (тобто має бути присутнім вікно). Але якщо у вас замість газової є електроплита, то ймовірність спіткнутися об подібні проблеми зменшується вдвічі.

Загалом, висновок з усього написаного такий - якщо хочете переробити однокімнатну квартиру в двокімнатну дешевше і не мати проблем з державними органами по узаконення перепланування , То намагайтеся обійтися «малою кров'ю». Робіть перепланування таким чином, щоб не переносити рідні стіни. Якщо потрібно розділити кімнату на дві частини, то використовуйте мобільні перегородки або ж меблі.

Якщо всі роботи з перепланування квартири монтажу кваліфікованим майстрами своєї справи, починаючи з розробки проекту, закінчуючи бригадою робітників, які в терміни виконають ремонт, то хвилюватися нема про що. А ось якщо ви плануєте самостійно зносити «рідні» стіни і зводити нові, то це чревате наслідками.

Особистий досвід

А в якості куточка для дитини, можна запропонувати наступний варіант.
Автор цієї статті в дитинстві досить довго жила з батьками в однокімнатній квартирі. Знаєте, що придумав «інженерний» розум тата? Він спорудив дитячий «дерев'яний будиночок» з приблизними розмірами 2х3м, куди помістилася відкидне ліжко, кілька полиць для книг і одягу. Але найголовніше - це будиночок височів від статі приблизно на 1м (щоб піднятися наверх, потрібно було подолати одну сходинку), а внизу під будиночком розташовувалася батьківська ліжко, яка виїжджала з-під підлоги в темний час доби і зарухалася назад в світлий час доби, плавно перетворюючись в диван. Ось таку просту і цікаву ідею як зробити з однокімнатної квартири двокімнатну можна взяти на озброєння, якщо в родині підростає дитина.

& Nbsp & nbsp & nbsp & nbsp & nbsp & nbsp & nbsp & nbsp Додаткова інформація по темі:

Знесення стін в квартирі   Часом при поводженні ремонтних робіт виникає необхідність перепланування приміщення Знесення стін в квартирі
Часом при поводженні ремонтних робіт виникає необхідність перепланування приміщення. Якщо у вас є бажання збільшити по можливості його ...

Як зробити дверний отвір в стіні Як зробити дверний отвір в стіні?
У разі якщо необхідно поставити нову міжкімнатні двері або ж додаткове вікно, доведеться руйнувати стіну і робити отвір. Залежно, яку ...

Знаєте, що придумав «інженерний» розум тата?
Як зробити дверний отвір в стіні?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online