дизайн квартири хрущовки: одно-, дво- і трикімнатної


Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Найбільшими недоліками хрущовок є тісні невеликі приміщення і низькі стелі. Однак, в силу того, що кілька десятків років тому будівництво таких квартир було дуже популярним, зараз багато мешканців зіткнулися з необхідністю оновити дизайн квартири хрущовки. Тому в даній статті мова піде про те, як зробити з типовою маленької квартири оригінальну і затишну.

  • Найбільш невдалими виявилися власники саме однокімнатних квартир, адже простору для фантазії в силу вкрай малого вільного простору тут практично не залишається.

дизайн однокімнатної квартири хрущовки

Одним з найпопулярніших способів збільшення простору є ліквідація міжкімнатних перегородок.

Наприклад, ви можете об'єднати кухню і зал, який є одночасно і спальнею з дитячою зоною в однушке . При цьому не забудьте продумати візуальне зонування приміщень, це означає, що функцію незримою перегородки та поділу приміщень будуть виконувати різні за складом і дизайну матеріали.

Припустимо, підлогу кухні можна обробити кольоровою плиткою, в той час як підлоговим

однокімнатна квартира студія

покриттям в залі буде темний дерев'яний паркет. Можна також встановити барну стійку.

Важливим є і підбір колірної гами для вашої квартири. Так як головна мета - збільшити приміщення, то радимо використовувати світлі пастельні тони, за допомогою яких можна візуально розширити кімнату.

Для вікон підійдуть світлі ролл-штори або жалюзі з тканини.

Складаючи дизайн-проект вашої квартири, не забудьте врахувати, що в хрущовці просто необхідно використовувати оптичні методи (наприклад, дзеркальні поверхні, вертикальні малюнки та ін.), Позбувшись при цьому від великогабаритних предметів, «утяжеляющих» і так невелику кімнату.

  • Купіть невисокі шафи і комоди, адже якщо меблі впирається прямо в стелю, то візуально вона зменшує його, а цього вам зовсім не потрібно. Крім того, ви можете придбати меблі-трансформер, тобто засуваються столи, дивани, ліжка та ін.
  • Грамотне використання зональної підсвічування допоможе збільшити будь-яке приміщення, зробить його більш просторим. Найбільш простим рішенням тут буде встановити фриз по всьому периметру стелі з вмонтованими світлодіодними лампочками.
  • Що стосується санвузла, то якщо він у вас розділений, то для збільшення простору його краще об'єднати, також можна порекомендувати встановити душову кабіну або невелику кутову ванну.
  • при продумуванні дизайну прихожей , Яка по своїй ширині і розмірами в цілому часто схожа з тамбуром в поїзді, важливу роль відведіть дзеркала і яскравого освітлення.

оригінальний дизайн двокімнатної хрущовки

За своєю суттю, дизайн інтер'єру квартири хрущовки з двома кімнатами мало чим відрізняється від попереднього. Тут застосовуються ті ж основи зорового збільшення простору, мінімум меблів, ніякої громіздкість і багато світла.

Однак в 2-кімнатній квартирі можна організувати окремо спальню і окремо вітальню. Це дозволить господарям розмежувати особисте і загальне простір.

Отже, як можна оформити спальню? Тут, на відміну від однокімнатної квартири, ви можете дозволити собі поставити справжню ліжко, а не диван, який виконує ці ж функції.

Однак якщо є необхідність поєднати спальню з робочою зоною, то вільний простір слід розрахувати таким чином, щоб вистачило місця і на неї. Відмінною ідеєю тут може стати комп'ютерний стіл з усіма комплектуючими, вбудований в шафу-купе. Таким чином, закривши стулки, ваша спальня буде тільки місцем для відпочинку, відкривши їх, ви зможете спокійно налаштуватися на робочий лад, усамітнившись в окремому приміщенні, а домочадці не заважатимуть вам, наприклад, при перегляді телевізора.

У такій квартирі також доречним буде використання методу візуального зонування.

дитяча в трикімнатній хрущовці

Припустимо, зони гостьовий і дитячої в вітальні можна розділити за допомогою спеціальних ширм або стелажів, використовувати різноманітні види підлогового і настінного покриття і навіть різні рівні стель. При бажанні можна розділити зону вітальні з кухнею за тим же принципом, що і в 1-кімнатній квартирі. При цьому, організовуючи кухонний простір, бажано використовувати меблі, зроблену на замовлення, і вбудовану техніку. Все це заощадить вам такі цінні сантиметри.

Якщо ви власник невеликої 3-кімнатної квартири, то крім всіх запропонованих вище ідей повинні облаштувати ще і дитячу.

Адже якщо в сім'ї росте малюк, то для нього дуже важливо мати особистий простір, тому не дивлячись на невелику площу квартири і, можливо, велике бажання зробити з третьої кімнати особистого кабінету, залиште її вашій дитині. Якщо такої можливості немає, то відмінним виходом з ситуації, що склалася буде організація малюкові свого «куточка» в дизайні вітальні хрущовки .

рішення для кухні в хрущовці

Яке рішення ви б не взяли, головне, щоб вся квартира була виконана в єдиному стилі.

Найбільше для хрущовки підійдуть такі варіанти, як хай-тек з його простотою і функціональністю або мінімалізм, який допоможе вам, маючи все необхідне, залишити достатньо простору для життя.

  • Дерзайте, адже дизайн хрущовки своїми руками - це хоч і непроста, але цікава робота зі створення квартири своєї мрії!

Радимо почитати по темі:

Отже, як можна оформити спальню?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online