Проект льодового палацу спорту для фігурного катання і змагань з шорт-треку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Проект льодового палацу спорту для фігурного катання і змагань з шорт-треку

ГУП МНІІП « Моспроект-4 »

Архітектори: Боков А.В. , Буш Д.В., Орлов А.В., Чуклов С.Н., полягає А.А., Кожухів В.Н., Романова Л. С., Бузмакова Е.А., Золотова А.С., Шувалова А.Л., Каранда С.Х., Гришина І.Є., Арсеній О.Н., Лобанов М.В.
Конструктор: Кельман М.І.
Інженер: Бекмухамедов Е.Е.
Проектування: 2010

Льодовий палац спорту призначається для проведення змагань і тренувань з фігурного катання та шорт-треку. Місткість палацу 12 тисяч місць.

Льодовий палац спорту призначається для проведення змагань і тренувань з фігурного катання та шорт-треку

Глядацькі місця запроектовані в двох ярусах. Між ярусами розміщується рівень лож VIP

Між ярусами розміщується рівень лож VIP

Для зручності глядачів і скорочення часу завантаження-розвантаження Льодового палацу, фойє першого та другого ярусів трибун, пов'язані з усього периметру будівлі галереями й сходами. В екстер'єрі ці внутрішні сходи обумовлюють побудову фасаду і в місцях свого підйому акцентують входи глядачів.

Для зручності глядачів і скорочення часу завантаження-розвантаження Льодового палацу, фойє першого та другого ярусів трибун, пов'язані з усього периметру будівлі галереями й сходами

Малюнок переплітаються хвиль, сформований на фасаді склом і сендвіч-панелями, пофарбованими в кілька відтінків синього кольору, покликаний об'єднати палац з оточуючими силуетами гір і хвилями Чорного моря.

Техніко-економічні показники:

Площа забудови: 20, 530 м2
Загальна площа: 67 800 м2
Будівельний об'єм: 685 880 м3
Поверховість: 5
Вища відмітка: 37,5 м

Об'ємно-планувальні рішення

1 поверх (відм. 0,000). Льодова арена площею 30,0 х 60,0 м, місця для маломобільних глядачів, приміщення для спортсменів (включаючи вісім командних роздягалень, універсальний спортивний зал, буфет, екіпірувальний, пункт заточування ковзанів, приміщення медичного обслуговування спортсменів і т.д.), приміщення для допінг-контролю, медцентр для глядачів, приміщення для тренерів, суддів, представників федерацій, вхідні вестибюлі для глядачів урядової ложі і зони VIP, глядачів партеру, глядачів з обмеженими фізичними можливостями, представників преси, администр ції і обслуговуючого персоналу, буфети, гардероби, медпункт, санвузли, приміщення охорони громадського порядку, служби безпеки, пожежний пост і інші інженерно-технологічні приміщення та служби (включаючи хладоцентр, насосну, приміщення для зберігання льдоуборочной машин), а також пункти в'їзду техніки на арену і завантаження продуктів в підприємства громадського харчування.

2 поверх (відм. +5,100). Нижній ярус трибун, допоміжні приміщення для глядачів: фойє першого ярусу трибун, санвузли, буфети, побутові приміщення та їдальня для персоналу, глядацькі місця для маломобільних груп населення в кутових секторах арени.

3 поверх (відм. +9,300). Урядова ложа (особлива зона), фойє, допоміжні приміщення та ложі глядачів зони VIP, Олімпійської сім'ї, адміністративні приміщення.

4 поверх (відм. +13,500). Верхній ярус трибун, включаючи місця для представників преси, приміщення прес-центру, допоміжні приміщення для глядачів: вестибюлі, фойє, санвузли, буфети.

5 поверх (відм. +20,700). Приміщення прес-центру, фойє преси, TV-студії з видом на арену для проведення інтерв'ю, коментаторські, адміністративні приміщення, апаратні, технічні та технологічні служби, хладоцентр, венткамера.

Відмітка +24,900. Машинні приміщення ліфтів, венткамера.

Передбачено спеціальні архітектурно-планувальні рішення для маломобільних груп населення (пандуси, санвузли) відповідно до СНиП 35-01-2001.

функціональне зонування

Місця для глядачів запроектовані навколо арени на трибунах в двох ярусах, а також в ложах з кімнатами відпочинку. Для завантаження і розвантаження глядачів передбачені незадимлювані сходи від рівня землі до рівнів глядацьких фойє. Передбачено пристрій вестибюлів, фойє, галерей і кулуарів для глядачів в різних рівнях. Фойє нижнього і другого рівнів пов'язані галереями і відкритими сходами по всьому периметру будівлі. Буфети і санвузли розподілені пропорційно кількості глядачів. Санвузли для глядачів з обмеженими можливостями розташовуються в безпосередній близькості від їх місць на трибуні.

Всі приміщення для спортсменів згруповані на першому поверсі, передбачений власний вестибюль.

Глядачі зони VIP (ложі місткістю 630 чоловік) потрапляють в будівлю через окремі вестибюлі. Для зв'язку по поверхах передбачені спеціальні лестнично-ліфтові блоки.

Урядова зона має власний вестибюль, з якого по окремих сходах або двома ліфтами відвідувачі потрапляють на рівень лож (на 50 персон). Передбачена можливість проходу в зону приміщень для спортсменів і виходу на арену.

Представники преси також мають власний вестибюль. Прес-центр розташовується на 4 і 5 поверхах, для зв'язку по поверхах передбачений спеціальний лестнично-ліфтовий блок.

Приміщення охорони громадського порядку запроектовані з урахуванням забезпечення оперативного зв'язку з різними частинами будівлі.

Архітектурно-планувальні рішення. Зовнішня і внутрішня обробка

Льодовий палац є криволінійного обрису в плані п'ятирівневий обсяг. Глядацькі місця на трибунах запроектовані в двох ярусах, між якими розміщується рівень лож VIP. Для зручності глядачів і скорочення часу завантаження-розвантаження Льодового палацу фойє першого та другого ярусів трибун пов'язані по всьому периметру будівлі галереями й сходами. В екстер'єрі ці внутрішні сходи обумовлюють побудову фасаду і в місцях свого підйому акцентують входи для глядачів.

Фасади Льодового палацу - вітражні конструкції із заповненням двокамерними склопакетами і сендвіч-панелями, пофарбованими в синій колір декількох відтінків. Зі скла і сендвіч-панелей в алюмінієвих палітурках на фасадах формується складний малюнок з переплетених хвиль.

Криволінійні плавні обриси основних елементів фасадів та їх малюнок відображають специфіку проведених у Палаці змагань, нагадуючи характерні руху фігуристів в танці. Разом з тим синя колірна гамма, криволінійна пластика і малюнок хвиль покликані інтегрувати обсяг Льодового палацу в навколишній ландшафт Імеретинській низовині - візуально об'єднати його з силуетом гір на півночі і хвилями Чорного моря на півдні.

Конструкція фасаду монтується на несучу сталеву конструкцію круглого перетину і фундаменти. Заповнення вертикальних швів: зовні - силіконовий герметик, зсередини - гумовий багатоінсценує ущільнювач.

Зовнішнє оздоблення цоколів - сендвіч-панелі. Вентиляційні решітки розташовуються в вітражних конструкціях.

Зовнішнє скло в склопакеті - SunGuard HP Royal Blue 40 (у верхній частині фасаду) і SunGuard HP Neutral 61. Склопакети виготовлені на силіконовому герметику.

Двері в фасадних конструкціях - алюмінієво-скляні, термічно розділені. Передбачено пристрій сонцезахисту з горизонтальних алюмінієвих профілів. На покрівлі для захисту градирень систем кондиціонування передбачена решітка, що складається з допоміжних і основних горизонтальних алюмінієвих профілів. Кольори фарбування алюмінієвих профілів і сендвіч-панелей фасаду визначені за шкалою NCS (Natural Color System).

Внутрішнє оздоблення

  • Колони: шпаклівка і високоякісна акрилова фарба, акустичні панелі, керамічна плитка, декоративне облицювання металевими касетами.
  • Перегородки: гіпсокартон по металевому каркасі, забарвлення.
  • Підлоги: полімерні наливні, керамічна плитка, керамограніт, паркет, каучукові плити, лінолеум.
  • Підвісні стелі: типу «Армстронг», «Вектрон», металеві касети, металева рейка, підвісна стеля Грильято «Жалюзі».
  • Внутрішні вітражі в тамбурах, ложах, ресторані і кафе, коментаторських, апаратних: склопакети, триплекс в алюмінієвих палітурках.
  • Стіни залу для глядачів: шпаклівка і фарбування, акустичні панелі; стеля: акустичні панелі.
  • Огородження перед першими рядами трибун ярусів і лож, навколо люків виходів глядачів на трибуни, по краях перекриттів, TV-майданчиків, сходів, глядацьких фойє: з нержавіючої сталі (частково з заповненням триплексом).
  • Розділові екрани, двері кабін санвузлів: алюмінієвий каркас із заповненням панелями з пластику на композитної основі.
  • Металеві конструкції покриття над льодовою ареною: забарвлення.

Внутрішня логістика в інтер'єрах виконана з використанням кольору: кожен поверх має своє колірне рішення, що допомагає глядачам орієнтуватися між ярусами і секторами Льодового палацу.

Фасадні конструкції Льодового палацу (вітражні конструкції, оздоблення цоколя), а також основні елементи внутрішньої обробки (перегородки адміністративних приміщень, вітражні конструкції, підвісні стелі, огорожі, розділові екрани, двері кабін санвузлів) проектуються у вигляді збірно-розбірних модулів для забезпечення можливості переміщення будівлі в інший регіон країни.

Ескізний проект Арени для фігурного катання і змагань з форт-треку розроблявся Studio Zoppini Associati. Однак, після прийняття рішення про будівництво льодового палацу в збірно-розбірних конструкціях, початковий проект був практично повністю змінений.

«Архітектура Сочі»

за матеріалами: mniip.ru , archjournal.ru

Проект льодового палацу спорту для фігурного катання і змагань з шорт-треку

5 2 чол.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online