Мінбуд РФ: за освітлення у дворах повинна платити мерія, а не екатерінбуржци

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

За світло у дворах не повинні брати гроші з мешканців.

Платити за освітлення дворів повинна адміністрація Єкатеринбурга, а не жителі. Про це йдеться у відповіді Мінбуду РФ на запит депутата. Позиція федерального відомства відображена в офіційному листі, який підписав заступник міністра Андрій Чибис.

Про проблему ми писали цього літа - жителі одного з кварталів на ЗБВ помітили, що жодна з ламп у дворі не працює. З'ясувалося, що мерія поступово відключає в мікрорайонах стовпи освітлення від електроживлення. Головний аргумент: двір - це загальнобудинкові майно, і обслуговувати ліхтарні стовпи мешканці повинні самостійно.

В адміністрації Єкатеринбурга тоді пояснювали, що робота тільки розпочалася, але поступово ми повинні прийти до того, що вся інфраструктура дворів - від доріг до стовпів освітлення - буде обслуговуватися за рахунок мешканців. Плата повинна буде стягуватися керуючими компаніями через рядок "обслуговування загальнобудинкового майна" в тому випадку, якщо городяни захочуть залишити світло.

Мінбуд в своїй відповіді підтвердив, що платити за світло повинне все-таки муніципалітет. У відповіді заступника міністра будівництва і ЖКГ Росії Андрій Чибис повідомив, що на власників квартир такі витрати покладати неправомірно.

У відповіді заступника міністра будівництва і ЖКГ Росії Андрій Чибис повідомив, що на власників квартир такі витрати покладати неправомірно

"До складу загального майна в багатоквартирному будинку мережі зовнішнього освітлення прибудинкової території не входять. Обов'язок власників приміщень у багатоквартирних будинках нести витрати з вуличного (дворовому) висвітлення ні Житловий кодекс, ні правила утримання спільного майна не містять. Відповідно до закону про загальні принципи організації місцевого самоврядування до питань місцевого значення віднесена організація благоустрою території міського округу (зокрема, освітлення вулиць). Фінансові зобов'язання, що виникають в зв ' і з вирішенням питань місцевого значення, виконуються за рахунок коштів місцевих бюджетів. Мінбуд РФ вважає, що організація і ремонт вуличного (дворового) освітлення відноситься до компетенції органів місцевого самоврядування ", - йдеться в листі.

Ми передали це звернення в адміністрацію Єкатеринбурга, там пообіцяли прокоментувати ситуацію завтра.

Текст: Анастасія МОСКВІНА
Фото: Артем Устюжаніна / E1.RU

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online