Цукровий діабет. його типи

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сучасній медицині відомі типи діабету, яких всього три

Сучасній медицині відомі типи діабету, яких всього три. Однак людина може зрозуміти, що у нього ось-ось проявиться діабет за деякими ознаками, які прийнято називати переддіабетичного. Основна ознака - підвищення рівня цукру в крові понад норму, але не настільки, як при самому діабеті.

Якщо не звертати увагу на таке, переддіабетичного стан, то цукровий діабет не змусить себе довго чекати. Людина навіть не помітить, як 2 тип діабету буде в його анамнезі.
Однак, поки не настав цукровий діабет, можна зробити спроби виправити становище. Тут не потрібно медикаментозне втручання - досить буде не допускати зайвої ваги, стежити за правильним і збалансованим харчуванням, а також включити в режим дня фізичне навантаження.

Типи діабету прийнято ділити на три основних групи:

  • Перший тип характеризується недостатнім виробленням гормону інсуліну, який відповідає за засвоєння глюкози організмом. Даний тип часто зустрічається у дітей і підлітків. Обумовлений він спадковістю або порушенням функціонування підшлункової залози. Лікування хворих першим типом цукрового діабету полягає в постійному введенні штучного інсуліну. На жаль, але це довічні ін'єкції.
  • Другий тип діабету характерний для людей з ожирінням. Раніше він зустрічався тільки у дорослих людей, але в зв'язку з тим, що ожиріння з кожним роком «молодшає», то не так рідко даний тип фіксується у дітей. До слова, другий тип - найпоширеніший на планеті. Виходить, що у хворих інсулін виробляється, але не засвоюється клітинами, від чого він накопичується все більше і більше, поки не досягає піку. Основне лікування в такому випадку зводиться до застосування препаратів, здатних знизити рівень глюкози в крові. Не залишається осторонь здоровий спосіб життя, який обов'язково треба дотримуватися, щоб не викликати ускладнення.

Останній, третій тип характерний для вагітних жінок, які перебувають на другому триместрі. Перевагою при інших типах діабету є повне зникнення при пологах. Однак гестаційний діабет не можна залишати без уваги, так як при несвоєчасному лікуванні він може нести небезпеку плоду. При чому треба врахувати, що гестаційний діабет може спровокувати в майбутньому цукровий діабет другого типу, як правило, вже в похилому віці. Бажаємо нескладного лікування, будьте здорові.

медична енциклопедія

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online