Як поміняти дату народження в паспорті (рік)

  1. Чи це можливо
  2. Як поміняти дату народження в паспорті в 2019 році
  3. документи
  4. куди звертатися
  5. Що буде, якщо зробити самостійно

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Багатьом людям хотілося б змінити дату народження в посвідченні особи. При настанні певного віку вони прагнуть бути молодше, але заважає число і рік народження.

Виділяють і суттєві причини зміни інформації подібного роду в документі. Наприклад, якщо в паспорт були вписані неправильні відомості. В такому випадку обов'язково необхідно звернутися до реєстраційних органів для зміни документа.

Важливо знати, чи можна поміняти дату народження в паспорті законно. Адже неправомірні методи, яких існує безліч, можуть привести до серйозних наслідків. Щоб уникнути проблем, потрібно заздалегідь з'ясувати процедуру офіційної зміни даних.

Чи це можливо

Зміна громадянського паспорта може відбуватися при наявності деяких підстав. Часто неправильними в документі виявляються число, місяць і рік народження. У такому випадку людині необхідно звернутися в територіальне відділення ФМС для внесення нової інформації і підготовки документа.

Законодавчо прописуються основні причини, за якими правомірно можна поміняти паспорт.

Заява подає при:

  • виявленні помилково внесених відомостей в документі;
  • відображенні неповних даних про громадянина;
  • виявленні орфографічних помилок;
  • внесення запису в паспорт з порушенням законодавчих норм і правил.

Замінити дані в документі можна тільки при наявності офіційно підтверджених підстав. Для цього буде потрібно надання свідоцтва про народження та інших паперів, які допоможуть засвідчити помилки в паспорті.

При прийомі даних підстав реєстратором складається заява про заміну паспорта. Додатково прикладаються дві фотографії.

Виправлення віку в документі проводиться відповідно до Федерального закону №143. Він передбачає обов'язкове надання відомостей, які підтвердять помилки в паспорті. Можна надати довідку, видану в пологовому будинку, що зберігається в архіві.

Заява на зміну даних розглядається протягом місяця. Після цього складається висновок, в якому виноситься рішення питання. При позитивній відповіді людині видається свідоцтво. Воно буде потрібно для звернення у Федеральну міграційну службу.

Відмова, винесений органами ЗАГС, може бути оскаржений. Громадянин має право звернутися до судових органів. Якщо після розгляду позову він визнається виграв справу, то державні реєстраційні служби зобов'язані видати новий документ.

Виділяють і інші підстави, що дозволяють внесення нових відомостей про людину в документ. Так громадянин може брати участь в програмі по захисту свідків. Ця державна міра вимагає втручання міграційного органу, щоб убезпечити учасників судової справи. У цьому випадку людина набуває нових особисті дані (прізвище, ім'я, по батькові), а також дату і місце народження.

Також зміна можлива, якщо відбулося усиновлення малолітньої дитини. Таким чином батьки намагаються приховати інформацію про неповнолітнього, щоб колишні батьки не змогли знайти його. В якості підстави виступає рішення судового органу.

Змінити вік дитини можна протягом року після народження. На вибір даються певні дати: три місяці до і після справжнього дня появи на світ малюка.

Як поміняти дату народження в паспорті в 2019 році

Важливо знати, як змінити дату народження в паспорті законним способом. Часто це відбувається при виявленні помилки в документах.

Дата народження є важливою інформацією для людини. Наприклад, на підставі її можна розрахувати момент виходу на пенсію.

Всі відомості вносяться в паспорт відповідно до даних, зазначеними в свідоцтві про народження, виданому ЗАГС. Тому без звернення до даного реєстраційного органу не вийде поміняти інформацію паспорта.

Важливо дотримуватися певної послідовності при здійсненні процедури:

  1. Необхідно довести факт допущення помилки в акті громадянського стану. Для цього необхідно мати засвідчують документи. Такими можуть бути медичні довідки з пологового будинку, де людина з'явилася на світ.
  2. В ЗАГСі складається заяву. Важливо звертатися до органу за місцем проживання або зберігання відомостей про народження людини. При зверненні передається підтверджує відомості документ і свідоцтво про народження з помилковими відомостями.
  3. Якщо громадянину відмовляють, потрібно звернутися в судові органи. При визнання незаперечності доказів, органи ЗАГС повинні будуть в обов'язковому порядку внести виправлення.
  4. Дата народження може змінюватися і при усиновленні. Для цього потрібно звернутися в ЗАГС із заявою та документом, який підтверджує факт оформлення документів на дитину.
  5. Людина може брати участь в програмі захисту свідків. Заміна здійснюється за наявності підтвердних даний факт документів.
  6. Після видачі паперу органами ЗАГС можна відвідати Міграційної служби Російської Федерації. В органі складається заява про заміну паспорта. До нього додаються має документ, що засвідчує особу, дві фотографії 35 * 45 мм і нове свідоцтво про народження.
  7. У разі допущення помилки тільки в паспорті, в ЗАГС звертатися не потрібно. Людині необхідно відразу ж вказати невірні відомості у ФМС. Подати заяву можна особисто або онлайн через портал держпослуги.
Багатьом людям хотілося б змінити дату народження в посвідченні особи Що потрібно для заміни паспорта

? - Необхідно скласти заяву і зібрати всі документи, далі звернутися в МФЦ або портал держпослуг.

Як проводиться заміна паспорта в зв'язку зі зміною зовнішності - читайте тут .

документи

Список необхідних документів може змінюватися в залежності від того, внаслідок чого була допущена помилка:

  • при зверненні до органів РАГС потрібно підтвердити факт внесення неточних відомостей довідкою, виданою в пологовому будинку;
  • якщо відбувається усиновлення дитини, прикладається документ про даний факт;
  • за участю в програмі захисту свідків підтверджують папери видаються судовими органами;
  • для заміни в ФМС потрібно паспорт з неправильно внесеними відомостями, фотографії формату 35 * 45 мм і свідоцтво про народження з новою датою.

куди звертатися

Раніше для зміни особистих даних, в тому числі і числа, місяця і року народження, потрібно було відвідувати органи ЗАГС. Вони виробляли внесення нових відомостей в офіційні реєстраційні акти, що підтверджують громадянський стан.

В даний час порядок звернення був змінений. Тому з 2007 року процедура трохи змінилася. Відомості в паспорт можуть вноситися не в даному органі, а у Федеральній міграційній службі.

Внесені нововведення обумовлені деякими причинами. Всі процедури повинні проводитися з обов'язковим підтвердженням громадянства особи. Зробити цього можна тільки в органах, що займаються питаннями міграції. Тому заява може бути подана виключно в Федеральну міграційну службу.

На базі ФМС працюють паспортні столи . Вони займаються всіма питаннями щодо відображення нових відомостей в документах, що засвідчують особу.

Звертатися дозволяється як за місцем проживання особи , так і тимчасової реєстрації . Але щоб уникнути проблемних моментів, краще відразу відвідувати орган по постійну прописку.

Що буде, якщо зробити самостійно

Деякі громадяни прагнуть незаконно підробити дату народження в паспорті. Створено безліч фірм, які через фотошоп вносять недостовірну інформацію. Також подібні дії вчинити під силу практично будь-якому підлітку.

Йти на такі хитрощі люди можуть по різних підставах. Банальною причиною є бажання народити раніше настання віку 18 років, необхідність покупки алкогольних напоїв.

У деяких випадках співробітники ФМС не здогадуються про невірно внесених відомостях. Але несправжні дані можуть згодом відобразити на моменті виходу на пенсію і інші пільги.

Змінити дату народження можна механічними способами або за допомогою комп'ютерних програм. Поширеною є підробка паспорта повністю.

Варто пам'ятати, що дані дії є незаконними. Громадянина можна залучити них до кримінальної відповідальності. Вона передбачається в рамках статті 327 Кримінального кодексу РФ. Покаранням може бути арешт, примусові роботи або обмеження волі.

Варто пам'ятати, що зміна дати народження проводиться за наявності певних підстав. Важливо надати підтверджуючі дані документи.

Стаття 327. Підроблення, виготовлення або збут підроблених документів, державних нагород, штампів, печаток, бланків

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online