Туреччина продовжила режим надзвичайного стану

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

8 січня віце-прем'єр Туреччини Бекір Боздаг заявив, що турецькі власті мають намір продовжити дію режиму надзвичайного стану в країні ще на три місяці. 8 січня віце-прем'єр Туреччини Бекір Боздаг заявив, що турецькі власті мають намір продовжити дію режиму надзвичайного стану в країні ще на три місяці

kremlin.ru

За повідомленнями ЗМІ, Боздаг заявив, що "з великою часткою ймовірності рада нацбезопаcності і кабінет міністрів ухвалять рішення про продовження режиму надзвичайного стану ще на три місяці, після чого дана постанова буде внесено на затвердження в парламент".

Режим НС був введений в Туреччині після спроби перевороту в липні 2016 року терміном на три місяці. Він п'ять разів продовжувався на тримісячний термін рішенням уряду, схваленим парламентом.

Як писала "Правда.Ру", в ніч з 15 на 16 липня в Туреччині була здійснена спроба військового перевороту. Генштаб турецької армії оголосив про захоплення влади в країні. На вулицях Анкари та Стамбула з'явилися танки, лунали постріли. Було перекрито рух по обом мостам через протоку Босфор з азіатської в європейську частину найбільшого міста країни - Стамбула.

Контроль над основними адміністративними будівлями держави був швидко відновлений, що було пов'язано з істотними руйнуваннями і жертвами. Окремі путчисти ще чинили опір, але організаційно путч розвалився.

Під час спроби перевороту були вбиті в цілому 265 осіб. У списку жертв серед урядових сил і цивільних осіб - 161 чоловік.

За словами міністра юстиції Бекіра Боздаг, за підозрою в причетності до спроби перевороту відразу були заарештовані близько шести тисяч чоловік. Одночасно почалася чистка серед працівників судів і прокуратур, були видані ордери на арешт 2 тис. 754 суддів і прокурорів, які підтримали заколотників.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online