Заперечення на позовну заяву про стягнення заборгованості по кредиту

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua


Неповернення банківського кредиту або освіту заборгованості за ним можуть спричинити для боржника безліч негативних наслідків. Абсолютно точно, що будь-який банк, володіючи потужним юридичним відділом, скористається всіма доступними можливостями для того, щоб повернути свої гроші. Одним з найбільш часто зустрічаються на практиці способів є стягнення заборгованості по кредиту через суд.

Природно, що судове вирішення конфлікту з приводу кредиту - це крайній захід. До того, як буде подано позовну заяву до суду, боржнику буде запропоновано в добровільному порядку, не доводячи справу до суду, вирішити всі фінансові проблеми з банком. Якщо досудове врегулювання неможливо, то банк подасть позовну заяву з проханням стягнути борг за кредитом.

Не варто думати, що суд однозначно в своєму рішенні підтримає прохання фінансової установи Не варто думати, що суд однозначно в своєму рішенні підтримає прохання фінансової установи. Братися до уваги будуть доводи, як позивача (тобто банку), так і відповідача (тобто боржника). І судове рішення буде позитивним для тієї сторони, яка надасть більш переконливі доводи своєї правоти.

Якщо не вживати активних дій для обґрунтування своєї позиції, то можна бути впевненим, що юристи банку легко зуміють довести неспроможність доводів боржника і суд прийме рішення на користь банку. Однак завжди існує можливість грамотно побудувати свій захист або знайти слабкі місця в позиції банку, що дасть можливість сподіватися на успішний результат судових засідань.

Для позивача основним документом для вираження своїх вимог є позовна заява, для відповідача - заперечення. Мається на увазі заперечення на відповідну позовну заяву. Слід розуміти, що заперечення не є обов'язковою умовою для відповідача, на відміну, наприклад, від позивача, для якого складання позовної заяви обов'язково.

Можна спробувати представляти свої доводи і відповідати на претензії банку усно. Але істотно більший юридичну вагу матиме офіційний документ (в даному випадку заперечення на позовну заяву з приводу боргу по кредиту).


Зверніть увагу! Інформація з даної статті може бути не повною, через частої зміни законодавства. Крім того, саме ваша ситуація можливо вимагає, більш детального вивчення. Тому радимо проконсультуватися з нашими фахівцями за телефонами: в Москві +7 (499) 938-44-32 , в Санкт-Петербурзі: +7 (812) 467-34-03 , По всій Росії 8 (800) 511-81-26 - це безкоштовно, анонімно і професійно!

Заперечення на позовні заяви можуть бути двох видів:

  • заперечення, що стосується матеріальної частини позову;
  • заперечення, що стосується процесуальних питань.

Використовуючи перший вид заперечення, відповідач намагається оскаржити матеріальні претензії банку або в якійсь їх частині, або цілком. Наприклад, фінансова установа подало позов про стягнення боргу по кредиту, хоча насправді позичальник в повній мірі і своєчасно здійснював всі платежі, передбачені договором. У відповідь на позов банку позичальник пише заперечення, в якому просить суд залишити все претензії банку без задоволення. На доказ правильності своєї позиції відповідач повинен надати на розгляд суду всі документи, які здатні підтвердити його заяву (кредитний договір, графік виплат, квитанції про вчинені платежах і так далі).

Нерідко заперечення відповідача доводиться складати у відповідь на необгрунтовані фінансові претензії банку Нерідко заперечення відповідача доводиться складати у відповідь на необгрунтовані фінансові претензії банку. Наприклад, банк в односторонньому порядку збільшив величину відсотків по кредиту і вимагає, щоб позичальник сплатив їх. В запереченні на позовну заяву відповідач вправі посилатися на необгрунтованість і незаконність внесення змін до кредитного договору.

Будь-яке заперечення щодо матеріальних претензій банку необхідно підкріпити відповідними доказами і посиланнями на нормативні і законодавчі акти. Заперечення на позов банку, що не містить необхідних доказів, навряд чи переконає суд.

Заперечення з приводу процесуальних невідповідностей поданого банком позову найчастіше використовують юристи, оскільки звичайній людині складно розібратися в процесуальних тонкощах законодавства. Прикладом такої невідповідності може бути ситуація, коли банк передав кредитні зобов'язання позичальника в користування іншій установі, яка не має відповідної ліцензії. Таким чином, позовна заява щодо боргу по кредиту не є правомочним з юридичної точки зору.

Заперечення має довільну форму. Необхідно дотримуватися загальні вимоги для офіційних документів, намагатися викладати свої думки коротко і грамотно і уникати образ, в чий би там не було адресу.

Як інструмент для захисту своїх прав заперечення цілком допустимо. З його допомогою можна відстояти свої інтереси в суді і домогтися визнання незаконними вимог банку про стягнення боргу по кредиту. Якщо самостійне складання заперечення викликає труднощі, то буде краще скористатися допомогою досвідчених юристів.


BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online