Взяти кредит під заставу авто | Фінанси, економічні новини в світі

  1. Основні умови
  2. Кредити під заставу автомобіля
  3. Кредити під заставу вантажного і комерційного транспорту
  4. Кредит в Ощадбанку
  5. Кредит в ВТБ 24
  6. У яких випадках банк може відмовити у видачі кредиту під заставу під заставу автомобіля




Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У разі, коли людині потрібна була велика сума грошей, і якщо у нього є у власності автомобіль, можна отримати кредит готівкою під заставу автомашини у банку.

Такий кредит може бути призначений як на придбання нового автомобіля, то оформляється автокредит, або, якщо гроші беруться під заставу вже наявної машини, то це буде споживчий кредит із забезпеченням.

Однією з різновидів банківських споживчих позик є нецільовий кредит під заставу транспортного засобу - як стає зрозумілим, в ролі забезпечення в даному випадку виступає автомобіль. Найчастіше це короткострокові програми кредитування, які зазвичай відрізняються мінімумом формальностей і дозволяють позичальникові швидко отримати від банку досить чималі суми грошей на всілякі споживчі потреби.

Деякі банки видають сьогодні позички під заставу автотранспорту за так званою спрощеною програмою. Позичальнику, який розраховує на кредитні гроші, в даному випадку звичайно не потрібно доводити банківської організації свою платоспроможність, крім того, при видачі грошей під заставу автомобіля банки набагато більш лояльно розглядають кредитну історію позичальника.

Також ведучий подібного роду кредитів в Росії сьогодні займаються і спеціалізовані автоломбардние компанії, проте в очах більшості позичальників саме комерційні банки (переважно великі і відомі) є найбільш безпечним і надійним варіантом для отримання нецільового споживчого кредиту під заставу машини (крім того, такі кредити будуть більш вигідними в плані процентних ставок).

Основні умови

Однією з головних проблем, що виникають при подібному вигляді кредитування, є обмеження за віком автомобіля - далеко не будь-який транспортний засіб може виступити в ролі застави при отриманні споживчого позики.

Вимоги до віку автомобіля при цьому в різних банках можуть бути різними і залежать в основному від марки авто (до речі, в якості забезпечення при отриманні позики можуть використовуватися як іномарки, так і вітчизняні автомашини).

У ряді банків на момент укладення кредитного договору вік автомобіля не повинен перевищувати 10 років для іномарок і 5 років - для авто російського, а також китайського виробництва. У більшості інших банків верхня вікова планка буде ще нижче (як правило, не більше 7 років для автомашин-іномарок).

Також існують і інші вимоги, наприклад, при розгляді кредитної заявки до уваги береться не тільки вік автомобіля, але і вік самого позичальника - зазвичай такі нецільові кредити видаються громадянам, яким виповнився 21 рік і які не досягли 65-70-річного віку на момент надання позики (хоча тут умови в різних банках також можуть бути різними ).

Кредити під заставу автомобіля

Автомобіль може виступати і в ролі «самозабезпечення», тобто, сьогодні в більшості комерційних банків, що займаються автокредитуванням, можна взяти цільовий автокредит під заставу самого транспортного засобу, який купується.

Зокрема, Альфа-Банк пропонує взяти позику на купівлю легкового автомобіля під його заставу терміном від 1 до 6 років, за умови внесення первинного внеску від 10% (правда, кредитуватися на таких умовах в одному з найбільших комерційних банків нашої країни на даний момент можуть лише корпоративні клієнти).

Також кредити під заставу придбаних автомобілів видає Банк Москви, однак тут розміри початкового внеску будуть побільше - позичальник повинен сплатити не менше 15% від вартості вітчизняного авто або іномарки, а також застрахувати транспортний засіб на суму повної вартості машини.

Кредити під заставу вантажного і комерційного транспорту

Чи можливе одержання споживчого кредиту під заставу вантажівки або комерційного транспорту? Взяти кредит під таке забезпечення можна, проте далеко не в кожному банку.

На відміну від банківських організацій, так звані автоломбарди видають кредити готівкою під заставу комерційного транспорту, спецтехніки та вантажних автомобілів набагато більш охоче - отримати гроші в кредит, виставивши в якості застави комерційний транспорт і спецтехніку, в таких організаціях буде набагато простіше, ніж в банках, однак і процентні ставки при цьому будуть незрівнянно вище.

А ось автокредити під заставу комерційного транспорту для банків - не рідкість. Зокрема, можна подати кредитну заявку в ВТБ 24 або пітерський банк Відкриття, який, до речі, також видає під заставу вантажного транспорту і спецтехніки кредити для розширення оборотних коштів. Надати в якості застави комерційні транспортні засоби для отримання кредиту на поповнення капіталу і розширення бізнесу дозволяє також і Ощадбанк Росії.

Кредит в Ощадбанку

В якості застави Ощадбанк Росії розглядає автомобілі, вік яких не перевищує 5-10 років, для вітчизняних авто та іномарок відповідно. Споживчий кредит під заставу автомобіля в Ощадбанку не видають. В якості забезпечення при наданні споживчих кредитів тут в основному віддають перевагу нерухоме майно або поручительство фізичних осіб.

А ось придбати авто в кредит під його ж заставу в Ощадбанку можливо, причому на даний момент організація дає можливість позичальникам брати подібні види позик і без підтвердження зайнятості і доходу.

Серед документів, які необхідно надати - заява-анкета за формою банку, паспорт з відміткою про реєстрацію, документи, що підтверджують доходи позичальника (якщо береться кредит з підтвердженням зайнятості), куди входять довідка за формою 2-ПДФО, копія трудової книжки або витяг з неї і деякі інші папери.

Автокредитуванням займаються багато банків - ВТБ 24, Райффайзенбанк, Газпромбанк, Россельхозбанк і інші. В цьому випадку, нестачі в банківських пропозиціях не буде. А ось із заставним споживчим кредитуванням працюють одиниці. Наприклад, Россельхозбанк.

Всі вищевказані види кредитів можуть отримати як приватні особи, так і юридичні. І останнім отримання грошей буде трохи простіше, так як у багатьох кредитних організаціях працюють програми з підтримки малого і середнього бізнесу

Кредит в ВТБ 24

До позичальників, які бажають отримати кредит під заставу автомобіля в банку ВТБ 24 висувають такі вимоги: вік від 21 до 65 років (на момент закриття договору), наявність постійної або тимчасової реєстрації, загальний трудовий стаж понад 1 року зі встановленим рівнем доходів, а також наявність позитивної кредитної історії.

Як ми вже говорили, в даному банку можна отримати також автокредит на покупку комерційного транспорту під заставу кошти за умови внесення не менше 20% від загальної суми у вигляді початкового внеску.

У яких випадках банк може відмовити у видачі кредиту під заставу під заставу автомобіля

Банк може відмовити позичальникові у видачі кредиту по ряду причин:

• Якщо транспортний засіб, що пропонується в заставу, старше 2002 року випуску.
• При наявності неповного пакета документів на машину.
• Якщо ви хочете взяти кредит під заставу авто незастрахованої.
• Коли машина є власністю кількох осіб.
• Якщо банку пропонується автомобіль вітчизняного виробництва - більшість фінансових установ вважають за краще працювати з іномарками.
• При наявності непогашених штрафів від ДАІ.

Пам'ятайте - ви завжди можете наполягти на зміні певного пункту договору, уточнити, які будуть суми штрафів або пені і як можна уникнути їх нарахування. У таких випадках ви будете мати по кредиту повну інформацію і зможете прийняти рішення виважено.

Якщо ж вас категорично не влаштовують банківські умови, від укладення договору відмовляйтеся. Автомобіль під заставу сьогодні беруть дуже багато банків, ви обов'язково знайдете влаштовують вас умови.

Якщо банк відмовляється видавати гроші під заставу автомобіля, вам необхідно буде запитати консультації про причини відмови і, якщо така можливість є, усунути спірні моменти (вирішити питання з іншими власниками авто, застрахувати його, провести ремонт) і після цього подавати заявку повторно.

Пам'ятайте однак, що банк має право відмовити вам у роз'ясненні причин свого рішення. У таких випадках бажано звернутися до незалежного експерта, який вкаже вам на помилки в оформленні кредиту і допоможе підготуватися до нової подачі прохання правильно.

Взяти кредит під заставу авто в банку не складно, але потрібно пам'ятати, що якщо позичальник не буде виконувати всі умови кредитного договору, то він може втратити своє майно.

Статті на цю ж тему

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online